"1960'lı yıllarda süper kahraman çizgi romanlarının çok satması nedeniyle yeni bir kahraman yaratmak isteyen Marvel Comics editörü Stan Lee, okuyucuların genelde gençler olmasından da faydalanmak için yaşı küçük bir süper kahraman yaratmak ister. Steve Ditko ve kısmen Jack Kirby'nin de katkılarıyla, eski fakat kullanılmayan karakterlerden esinlenerek Örümcek Adam isminde karar kılarlar. Aslında ilk başlarda Stan Lee Şöyle düşünmektedir; "güçlü bir karakterim var (Hulk), güzel bir takımım var (Fantastik Dörtlü)". Ancak artık hepsini birleştirmenin zamanı gelmiştir yani güçlü müthiş reflekslere sahip ve neredeyse uçabilen bir karakter olabilen ÖRÜMCEK ADAM! Bu fikri ilk başta Marvel'ın başkanı beğenmez "İnsanlar örümcekden nefret eder!" diye düşünür. Zaten Daily Bugle daki J.Jonah Jameson karakterinde ondan alıntı yapılmıştır. Örümcek-Adam sıradan bir derginin sayfalarında çok popüler olur bunun üzerine 2 yıl sonra Marvel Örümcek-Adam'ın patentini satın alır." (Vikipedi'den Alıntıdır)
Hikaye klasik; Peter Benjamin Parker'ın nasıl Örümcek Adam'a dönüştüğü... Ama koleksiyon değeri var. Özellikle Spidey severler için
Buyrun, keyifle okuyun:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
NOT 01: Sonradan fark ettim ki daha önce de bu sayının çevrilmesi ile ilgili bir iki deneme olmuş, ama tamamlanıp tamamlanmadıklarından emin değilim. Ben sondaki üç kısa öykü de dahil derginin tamamını çevirip balonladım. Gereksiz bir tekrar olduysa kusura bakmayın, ama yapmış bulundum artık...
NOT 02: Müspet veya menfi görüş ve eleştiriler yol gösterici ve motive edici olmaktadır.
Son düzenleme: