17. Yıla Girerken!.

savok

Admin
30 Eki 2009
20,022
86,234
Kasımpaşa
Sanki Teoman şarkısı gibi...
Daha 17, 17, 17'ymiş..

Sanırım bu kadar uzun ömürlü olacağını siteyi kurarken düşünmemişlerdir İlker ile Hüseyin...
Ama sonra yalnız kalmamışlar bu yolda
Onlarca, yüzlerce yol arkadaşları olmuş..
İyi ki olmuş...
Bir çok kurumun ve profesyonellerinin yapamadığını yaparak bir avuç dostumuzla Çizgi Diyarı'mızı bugünlere getirdik..
17. Yıla girerken
sözü Çizgi Diyarı'nın gerçek kahramanlarından biri olan sevgili dostum @direnc11 'in geçen yıl yazdıklarına bırakıyorum..
Böylesi bir yazı her sene tekrarlanmalı..

"Sevgili dostlar,

...
Zaman zaman tekrarladığımız bir sözümüz vardı: "Biz burada sadece çizgi romanı değil, hayatın kendisini de paylaşıyoruz.". Sahiden de öyle yaptık: dostlarımızın evlilik haberlerine sevindik, dünyaya merhaba diyen yavruları için yaşadıkları sevince ortak olduk, hastalık haberleriyle üzüldük, çok değerli dostlarımızın, abilerimizin aramızdan ayrılmasıyla yas tuttuk; Haluk Abi'yi, kandraks53'ü', necdet'i, azizelaziz'i, hayriflix'i, ve muhtemelen haberdar bile olamadığımız başka kayıpları yüreğimize taşıdık.

Çizgi roman adına büyük organizasyonlara imza attık. Ülkemiz çizgi roman devlerini muhteşem etkinliklerle bir araya getirmeyi başardık. İyi ki yaptık, iyi ki bu efsanelerle bir araya geldik, onları bir araya getirdik. Zaman içinde ustalarımızın çok büyük çoğunluğunu kaybettik; Suat Yalaz, Abdullah Turhan, Talat Güreli, Yücel Köksal, Cemal Ragıp Derin, Aslan Şükür, ... Ülkemiz çizgi romanının tarihini yazan, yarattıkları eserler belleklerimize kazınan isimler... Genç büyük çizgi roman ustalarının ortaya çıkmasında da katkılarımız oldu ve muhakkak olmaya devam edecek.

Çizgi roman adına iyi şeyler yapmaya çalıştık. Bu 15 yılın ardından devasa bir külliyatı oluşturmayı başardık. Kendi adımıza çizgi romanın gelişimine dev bir katkı sağladığımızın farkındayız. Bununla gurur duyuyoruz. Sayısız eser yok olup gitmekten kurtarıldı, yine sayısız eser dilimize kazandırıldı. Çizgi roman kültürü adına önemli yazılar, tartışmalar Diyar arşivindeki yerini aldı.

15 yıldır devam eden bu yolculuk çoğu zaman çok keyifliydi. Bu muhteşem serüvenin yaratılması elbette üreten, üretmeye devam eden binlerce üyemiz, tüm dostlarımız sayesinde oldu. Bu kadar güzel insanı bir araya getirebilmek bir başka mutluluk sebebiydi. Verdikleri katkılarla Çizgi Diyarı'nı bugüne taşıyan, ülkenin çorak ortamında burayı bir vahaya çeviren tüm dostlara sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.

...

"Bu nöbeti devralacak dostların gelmesi dileğiyle, nice yıllara sevgili Çizgi Diyarı."

Sağlıcakla kalın, Çizgi Diyarı'ında kalın!..

Moderatör tarafında düzenlendi:

virtualman

Yeni Üye
23 Ara 2010
73
240
Çanakkale
Bu siteyi ilk keşfettiğimde gözlerime inanmakta zorluk çekmiştim. Sevincim tarifsizdi. Çocukluğumda alamadığım veya adını bile bilmediğim tüm çizgi dostlarım buradaydı. 80'lerdeki her çocuk gibi Teksas okumaktan dolayı eleştirilmiştim. Halbuki benim gibi olan kişiler vardı burada. Paylaşımlarınızdan çok faydalandım. Hergün buradayım ömrüm oldukça. Tekrar buradaki çizgi roman emekçilerine sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bu mükemmel diyarı kuranlara da ayrıca saygılarımı iletiyorum.

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,223
79,556
hiçbiryerde :)
Türkiye'de de böyle kültürel bir kurumun yüz yılı devirmesi gibi bir hayalim var.
Ben, biz göremeyiz ama umarım bayrağı taşıyacak gençler hep olacak ve Çizgi
Diyarı çizgi romanı ve hayatın başka güzelliklerini paylaşmaya vesile olmaya
devam edecek. Katkı veren veya vermeyen, varlıklarıyla bu dünyanın
zenginleşmesinde, güzelleşmesinde rol oynayan, oynayacak olan herkese
selamlar, saygılar ve sevgiler.

fosil

Süper Üye
7 Ara 2015
1,281
3,981
Bilecik
Böyle güzel, dostluklar, karşılıksız paylaşımlar ve sayın yeryüzünün ifade ettiği gibi aslında kültürel bir birikimin oluşmasını da sağlayan bu yapının daha nice yıllara ulaşmasını gönülden arzu ediyorum.
Site sakinlerinin belki de büyük bir kısmı yaşını başını çoktan almış kişiler, bir anket yapılsa çoğunluğun 50-60 yaş üzeri olacağını öngörüyorum.
Bu durum karamsar bir bakışla, biz orta yaşlı ama genç gönüllü diyardaşların aslında kısa ve/veya orta vadede burada olamayacağı anlamını da taşıyor.
Ancak, çizgiye gönül vermiş olan heyecanlı ve hevesli genç üyelerin varlığı ilk cümledeki arzuma dair bir umut oluşturuyor.
Genç çizgi severlerin sayısının giderek artması, orta yaşlı olanlarının payının azalmasının sadece bu vesileyle olmasını diliyorum.
Selamlar, sevgiler ve saygılar sunuyorum.

Kamil48

Yeni Üye
16 Şub 2025
16
83
Benim hobim bulmacadır, kare bulmacalar. Burayı da internette arama yaparken tesadüfen keşfettim.
Çizgi diyarı olmasına karşın her yaşa, kesime hitap etmesi çok güzel; forumu bilgi hazinesine dönüştürmüşsünüz.
Elbette forumda dolaşırken nostalji de ağır basıyor, çocukluğumuzda gizli gizli okuduğumuz, koliler içinde kömürlüklerde sakladığımız dergilerle yeniden karşılaşmak tarifsiz bir duygu.

Nice yıllara sevgili forum, dilerim seni daima yaşatacak, bayrağı yere düşürmeyecek hep birileri olur.
Sevgiler, selamlar.

godes

Aktif Üye
26 Kas 2013
370
2,011
Çizgi Diyarı benim için büyük bir hazine, kendimi iyi hissetttiren güçlü bir terapi merkezi gibi.
Bir yandan çizgi roman geçmişine götüren, diğer taraftan da günümüzden haberdar eden devasa bir arşiv.
Tex, Conan, Zagor, Tommiks, Red Kit ve daha nice süper kahramanlar ile 26 binden fazla üyesiyle 17 yıldır iyi ki var Çizgi Diyarı. 🤗

Son düzenleme: