JONAS FINK – A Jew in Communist Prague (Vittorio Giardino) (İngilizce, İtalyanca, İspanyolca, Fransızca)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
4,031
43,374

JONAS FINK

İtalyan çizgi romanının ustası Vittorio Giardino'nun en dokunaklı eseri.

Jonas Fink, sırasıyla Çocukluk, Ergenlik ve Prag Kitapçısı adlı üç çizgi romanın kahramanıdır.

Jonas Fink, Prag'da yaşayan bir Yahudi çocuğun hikayesidir.

Yahudi kökenli, içine kapanık bir Prag çocuğu olan Jonas Fink, Ekim 1950'de sosyalist rejimin burjuva karşıtı tasfiyeleri sırasında babasının sebepsiz yere tutuklanmasına çaresizce tanık olur.

Daha sonra annesi tarafından büyütülür, kendisini baskı altına alan çok sayıda ayrımcılık biçimi ve ekonomik sorunlarla başa çıkmaya çalışır, mükemmel notlarına rağmen eğitimini erken bırakır ve basit işlerle yetinirken, aynı zamanda babasının hapsedildiği yeri bulmaya çalışır.

Jonas Finkel, on üç yaşındayken bir tuğla fabrikasında çırak olarak işe başlar. Üç yıl sonra, 1955'te, işleri kolaya alıp sistemi çalıştırmayı bilen bir tesisatçının yanına çırak olarak verilir. Tesisatçı Slavek, Jonas'ın arkadaşı olur. Jonas, tesisatçılıktan sonra bir kitapçıda çalışmaya başlar; kitapçının sahibi Bay Pinkel, Jonas'ın babasını hatırlar ve ona sempati duyar.

Hem Pinkel hem de Finkel, devlet güvenliği tarafından birbirleri hakkında gizli raporlar vermekle yükümlüdür ve raporları tartışırlar.

Jonas'ın annesi bir fabrikada çok çalışarak hayatta kalmaya yetecek kadar para kazanmaktadır.

Stalin ölmüştür ve Jonas'ın babası artık her iki ayda bir mektup alabilmektedir. Jonas, kitapçıda hâlâ okulda olan ve yasak şiirler okuyan eski arkadaşlarıyla tanışır. Jonas, Tatiana adında bir kıza aşık olur.

Kitaplar, Stalin ve Kruşçev döneminin gri Prag'ında, hükümetin gizli servislerinin özel hayatlarına yönelik sistematik müdahaleleriyle kesintiye uğrayan sakinlerinin, bir nevi normalliğin tadını çıkardığı bir ortamda, genç kahramanın hayatındaki olayları ele alıyor.

Kitaplar birbirlerinde olmayan farklı sayfalar içerdiğinden, sayfa sayıları aşağıda verilmiştir.

İngilizce – 3 Kitap , 50 + 48 + 57 = 155 sayfa -

Fransızca – 2 Kitap, 162 + 178 = 340 sayfa -

İtalyanca – 342 sayfa -

İspanyolca – 365 Sayfa -

Son düzenleme:

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
4,031
43,374
Son düzenleme:

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
4,031
43,374
Bu güzel paylaşımlarınız için teşekkürler balkan üstadım. Türkçe olarak çevirisi yapılıp yayınlanmış arşivi kurcalamam gerekecek.
Destekleriniz için çok teşekkürler. Gerek Çizgi Diyarında gerekse Google 'da taradım. Türkçesinin paylaşıldığını göremedim. Her ülke farklı isimlerle satışa sunmuş. Bunun da etkisiyle Türkçesini bulamamış olabilirim. Eğer bulursanız, pek çok üyenin isteklerini karşılamış olucaksınız.

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
4,422
12,906
ikinci sayısı burada

Yaşlılık hafızamızı alıp götürmüş. 3 sayı varmış arşivim dağınık olmasından dolayı ulaşamadım. İyi okumalar dilerim. Nöbetçi gececi ben yanlız olduğumu sanıyordum? Sevgiler saygılar. Paylaşımda bulunan Denizkara üstadımıza tekrar teşekkür ederim.

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
4,422
12,906
Denizkara Üstat'tan özür dilerim. Kontrol etmeme rağmen atlamışım. Yaşa bağlı hata diyelim.

İlgilenen ve Türkçe linkleri paylaşan herkese çok teşekkür ederim.
Üstadım, harika paylaşımlar yapıyorsunuz, bu vesile ile Türkçe'ye çevrilmiş olan eserleri hatırlatıp, bu eserlerden haberdar olmayan dostlarımızın istifade etmesine sebep olmak bile ayrıca bir güzellik. Her paylaşımınız için ayrı ayrı teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Sevgi ve Saygılarımla.

Son düzenleme:

Largo W

Yeni Üye
3 Ara 2023
14
64
Değerli Balkan üstadım
ellerinize emeklerinize sağlık

bir tek bilgi aktarmak
istiyorum seri 4 kitaptan oluşuyor 4. cildi giardino 20 yıl sonra sunmuş okurlara
sizin gönderdiğiniz ingilizcelerinde maalesef 4. cilt yok
fransızca 2 integral halinde 4 cildi içeriyor
eğer imkan varsa ve ingilizce ve / veya almanca 4. cildi lütfederseniz sevinirim saygı ve teşekkürlerimle

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
4,031
43,374
Değerli Balkan üstadım
ellerinize emeklerinize sağlık

bir tek bilgi aktarmak
istiyorum seri 4 kitaptan oluşuyor 4. cildi giardino 20 yıl sonra sunmuş okurlara
sizin gönderdiğiniz ingilizcelerinde maalesef 4. cilt yok
fransızca 2 integral halinde 4 cildi içeriyor
eğer imkan varsa ve ingilizce ve / veya almanca 4. cildi lütfederseniz sevinirim saygı ve teşekkürlerimle

Maalesef bende İngilizce 4. cilt yok. Bu nedenle İngilizcelerini paylaşmak istememiştim. Ama son anda karar değiştirdim ve paylaştım. Diğer dllerdeki eserlerin sayfa sayılarını bu nedenle vermiştim. Forumda ve Google' daki aramaları Jonas Fink ve Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca kitap başlıklarıyla yaptım. Türkçe paylaşımları bu yüzden atladım.

thorgal

Aktif Üye
18 Ocak 2018
457
1,630
İstanbul
Bu diğer üç taneden farklı bir kitap... İlk üç tanesi daha çok gençlik ve çocukluk bir dönemi sanırım... Bu albümde ise biraz daha olgun bir adam var; 178 sayfa ve adı da "Prag Kütüphanesi"