scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,208
- 76,179
D-DAY 31 – Karanlıklar Prensi 3/3 (Çeviri/Balonlama)
"D-DAY 31 - The Prince of Darkness 3/3" (İngilizce adı)
"JOUR J_31 - Le prince des ténèbres 3/3" (Fransızca adı)
Delcourt, 2017, 64 sayfa, 130 MB, CBR
Fontlar: CCWildWords (balonlar), MyriadPro-BoldCond (kapak)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
(Mega)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
(Yandex) alternatif bağlantıİngilizce ve Fransızca Kapaklar
Bugün "alternatif tarih" (what if) temalı çizgi roman serisinin 31 numaralı albümü olan "Karanlıklar Prensi (3/3)"ü sunuyorum. Buradaki albüm, 3 ciltlik uzun soluklu öykünün 3'üncü ve son cildidir. Birinci ve ikinci ciltleri kısa süre önce sunmuştum (1. cilt şurada; 2. ciltse şurada). Bu üçüncü cildin alt başlığı şöyle: "Nisan 2006: Bağdat, Orta Doğu’nun En Önemli Turizm Bölgesi.".
Artık 2006 yılına gelinmiştir. Dizinin baş karakteri O'Neill sonunda FBI'ın başına atanmıştır. Orta Doğu ülkelelerinde bir dizi değişiklik olmuş, başta Irak olmak üzere bazı diktatörlükler sona ermiş, bu ülkeler demokratik seçimlerle gelmiş hükümetler tarafından yönetilmektedir. Uzun bir süredir El-Kaide ve Bin Ladin'den ses çıkmayıca bu örgütün artık faal olmadığı, hatta Bin Ladin'in ölmüş olduğu kanaatine varılmıştır. Oysa eski CIA ajanı Bob aynı fikirde değildir. Bu örgüt ve lideri artık Bob'un saplantısı haline gelmiştir. Biraz da kafayı sıyırmış olduğu için Bob tamamen kendi başına hareket etmeye başlar ve inatla örgütün izini sürer. İki yakın dostunu kaybettiği için (ilk ve ikinci albümlerde) iş biraz da intikam alma işine dönüşmüştür. Ona çok inanmış olan, aynı zamanda dostu O'Neill haliyle yine yanındadır. Bu albümde olaylar İran, Irak, Afganistan ve Suriye topraklarında devam ediyor (çok kısa bir süreliğine Türkiye'ye de uğruyorlar).
Albümde benim oluşturduğum dipnotların yanında ÇN (çevirenin notu) ibaresi var, diğerleri orijinalinde mevcuttu (onların da zayıf bulduğum bazılarını zenginleştirdim ve ÇN ibaresi ekledim). Bu dipnotların gerekli olduğunu düşünüyorum. Senaristler bu bilgilerin birçoğunun herkes tarafından bilindiğini varsaymışlar ve çok az dipnot koymuşlar. Oysa pek öyle değil. Dipnotlar göz ardı edilerek okunduğunda birçok şeyin anlaşılamayacağı görülecektir (derin tarih bilgisi ve engin genel kültür sahibi olan dostları tenzih ediyorum). Ben bunları hazırlarken çok şey öğrendim, yüzeyel olarak hatırladıklarımı detaylandırırken bilgilerimi tazeledim ve oldukça da eğlendim. Umarım sizler de okurken keyif alırsınız.
Hepinize iyi okumalar dilerim.
Saygılarımla...
Son düzenleme: