Yetişin Çocuklar - Prof. Dr. Selçuk Şirin

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
357
7,974
Önsözden...

Bu kitabın en çok ulaşmasını istediğim kesim kitap okuma alışkanlığı az olan ebeveynler. O nedenle daha çok çocuğun geleceğine bir etkim olacaksa bu ancak siz eğitimci meslektaşlarımın sayesinde olacak. Amacım, çocuklarımızın hem evde anne ve babaları tarafından, hem de okulda öğretmen ve yöneticileri tarafından, en son bilimsel verilerin ışığında yetiştirilmesi, desteklenmesi.

Anne babalar için bir insanı hayata en iyi şekilde hazırlamaktan daha önemli bir iş yok. Öyle olduğu için de insanlık tarihi boyunca çocukların nasıl yetiştirileceği hep dert edilmiş. Orhun Yazıtları'ndan Eflatun'un söylevlerine kadar her devirde yeni kuşakların yetiştirilmesi konu olmuş. Bu kitap, işte bu temel insanlık kaygısına ortak olmak için yazıldı.

Kitap, 0-18 yaş arası çocuk yetiştiren anne baba ve eğitimciler için kaleme alındı. Amacım, hem anne babalara hem de eğitimcilere bilimsel bir çerçeveyle somut öneriler sunmak.
Çocuklarla ilk diyaloğu nasıl kurmalıyız? Çocuklarımızı ne kadar kontrol altında tutmalıyız? Çocukların zihinsel gelişimine katkıda bulunmanın bilimsel formülleri nelerdir? Okula hazırlık, okulöncesi dönemde neler yapmalıyız? Okul çağındaki çocuklarımızın yaz tatilinde öğrenme kaybını nasıl önleriz? Çocukları ekran bağımlığından nasıl kurtarabiliriz? Ergenlerle sağlıklı diyaloğun formülü nedir? Üniversite tercihi yapan gençlere nasıl destek olabiliriz? Gençleri girişimciliğe teşvik etmek için ne yapabiliriz? Bu ve benzeri onlarca soruya bilimsel veriler ışığında yanıtlar bulacaksınız bu kitapta.

Prof. Dr. Selçuk Şirin, New York Üniversitesi'nde (NYU) çocuk gelişim ve istatistik dersleri vermekte, eğitimden gelişime geniş bir alanda araştırmalar yapmaktadır. İlkokula Yiğitkonağı köyünde başlamış ve liseyi Göle'de bitirmiştir. ODTÜ'den lisans, SUNY'den yüksek lisans ve Boston College'dan doktora derecesi alan Şirin, lOO'ü aşkın bilimsel yayına imza atmıştır.
Boston College ve NYU'dan Öğretim Üyesi Mükemmeliyet Ödülü, ABD Çocuk Gelişimi Vakfı'ndan Araştırmacı Ödülü, dünyadaki en büyük eğitim araştırmacılar derneği AERA'dan Araştırma Büyük Ödülü ve geliştirdiği projelerle Jacobs Vakfı'ndan 2018 Sosyal Girişimcilik Ödülü almıştır. Selçuk Şirin 2015 yılında ABD Bilimler Akademisi Çocuk, Ergen ve Aile Komisyonu'na seçilmiştir.

yetisincocuklar.jpg


 
Son düzenleme:
Üst