The Life and Legend of Wallace Wood

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,438
17,264
Ankara

g33vndqwxyfn3n35g.jpg

 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,059
6,250
!950'lerin, 1960'ların Amerikan çizgi romanları sevenleri için bambaşka tadlar taşır. O günlerin savaş, korku, bilim kurgu, hatta romantizm konulu çizgi romanları günümüzde de , sadece dergiler olarak değil , ilgili sanatçıların orijinal çalışma sayfalarının açık artırma salonlarında boy göstermeleriyle de göze çarpmakta. Ec Comics'in önemli sanatçılarından olan Wally lakaplı sanatçı, bilindiği gibi ünlü Mad dergisinin kurucularından. Ancak, daha çok bilim kurgu çizimleriyle hatırlanıyor, diye tahmin ediyorum.

Sn. @Osidi 'nin daha önce paylaştığı iki ciltlik EC Comics Sanatçıları eserindeki sanatçılara bakarken , aklımda olan sanatçıların başında gelmişti Wallace Wood. Nitekim , bugün indirdiğim, Sn. @Osidi tarafından paylaşılan bu kitap , seçilen temalar dahilindeki çeşitli çalışma örnekleriyle , sanatçının sanat yaşamına büyüteç tutarken, o yıllardan hoş bir nostalji esintisi oluşturmuş.

Çok teşekkür ederim Sn. @Osidi
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,852
28,061
En büyük ve en efsanevi çizgi roman yaratıcılarından biri olan Mad dergisinin en çılgın sanatçısı, Marvel's Daredevil'in arkasındaki adam ve Witzend'in kendi kendini yayınlayan öncüsü Wallace Wood'un hayatına ve kariyerine keskin bir bakış içeren harika bir çalışma.

Wallace Wood kimdi? Mad dergisinin en çılgın sanatçısı? Marvel's Daredevil'ın arkasındaki adam mı?

Onun Dünyası, karikatürizmin en büyük ve en efsanevi figürlerinden birinin hayatına ve kariyerine keskin bir bakış.

Otuz yıl boyunca eski Wood asistanı Bhob Stewart tarafından düzenlenen His World, Wood'un muhteşem sanatının yanı sıra az görülen kişisel fotoğraflar ve çocukluk anılarıyla cömertçe resmedilmiş biyografik bir portredir.

Ayrıca: Wood'un arkadaşlarının, meslektaşlarının, asistanlarının ve sevdiklerinin anıları. Bu toplu biyografik ve eleştirel portre, Amerikan pop kültüründeki yetenekli bir başıboş adamın mizahi ruhunu, karanlık dolambaçlarını ve psikolojik değişimlerini araştırıyor.

Renkli ve siyah beyaz resimler.

Paylaşım için Üstat @Osidi 'ye ve her zaman harika yorumlarıyla bizleri aydınlatan Üstat @eankara'ya çok teşekkürler.
 
Üst