Tahsin Ünal - Ante Anno Caedo: Kat'l Yılından Önce

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,412
16,078
cvYjsDYj_o.jpg


Hermetik-Ezoterik inanç ve düşünce sisteminin ya da diğer bir deyişle, insanlığın (insanların değil) gizli ve "hakiki" ("gerçek" değil) bilgisinin muhafızlarının en çağdaş, en evrensel ve en yaygın kollarından biri olan Hürmasonluğun köklerini ana teması bakımından insanlığın başlangıcına kadar uzatmak mümkündür.

Bu mirasın çok önemli bir dönüm noktasını meydana getiren Tamplier Şövalyelerinin iki yüzyılı aşan tarihi, ömrümüz boyunca hiç bitmeyecek olan masonik eğitimimizin içinde, her kardeş tarafından bilinmesi ve bu sayede hem ders hem de ibret alınması gereken bir bölüm olmalıdır.

Çağdaş spekülatif masonluğun başlangıç tarihinin MS 1717 olarak kabul edilmesinin altında yatan Hanover-Stuart iktidar çekişmesi bu kitabın konusunun dışındadır. Ancak bilinmelidir ki, bu politik ve dini mücadelenin sonucu olarak Tamplierlerin geleneği ve birikimi, bugün yarı-mitolojik bir romantizmin pusları arasında kalmış, kardeşlerimizin bir kısmı tarafından tam ve net olarak bilinmemesinden dolayı bu mirasa cesaretle sahip çıkılamamış ve bunun neticesinde bazı şarlatanların ve kötü-niyetlilerin karanlık amaçları için malzeme olmuştur ve olmaktadır.


İstanbul; 1999


 
Üst