Super Miti 24 - La storia d’Italia a fumetti

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,110
31,055
Super Miti 24 - La storia d’Italia a fumetti


The history of Italy in comics-Çizgi Romanlarla İtalya Tarihi

ENZO BİAGİ (9 August 1920 – 6 November 2007), bu eserinde kuruluşundan günümüze kadar İtalya'daki belli başlı tüm olayları çizgileriyle anlatmaktadır.

Biagi Belvedere'deki Lizzano'da doğdu ve kariyerine Bologna'da gazeteci olarak başladı. 1952'de tarihi Kırmızı Gömlekliler filminin senaryosunu yazdı. 1953'te Epoca dergisinin yazı işleri müdürü oldu.

Altmış yıldır gazetecilikte faaliyet gösteren ve seksen kadar kitabın yazarı olan Biagi, aralarında 1979 Saint Vincent ödülü ve 1985 Ischia Uluslararası Gazetecilik Ödülü'nün de bulunduğu çok sayıda ödül kazandı. 1987'de Il boss è solo adlı kitabıyla Premio Bancarella'yı kazandı ve pentito (devlet tanığı) olan eski Sicilyalı Mafya patronu Tommaso Buscetta ile röportaj yaptı. 2001 yılına kadar İtalyan ulusal televizyon kanalı Rai 1'de çalıştı.

9 Mayıs 2001'de, İtalya'daki genel seçimlerden sadece iki gün önce, Rai Uno'da yayınlanan günlük 10 dakikalık TV programı Il Fatto sırasında Biagi, Silvio hakkında komik bir konuşma yapan popüler aktör ve yönetmen Roberto Benigni ile röportaj yaptı.

Berlusconi'nin siyasete girme nedenleri konusu ilk olarak Biagi ve Indro Montanelli ile yaptığı röportajda "Siyasete girmezsem hapse girer, iflas ederim" sözleriyle ortaya çıktı.

Arşivimde bir kaç Enzo Biagi eseri daha var. İlgilenenler olursa gönderebilirim veya siteye yükleyebilirim.

Metin (öykü) Biagi'ye adittir. Kitaplar çeşitli çizerler tarafından oluşturulmuştur.

Bu eser, değişik çizerlere ait kitapların sirasına uygun şekilde bir araya getirilmesiyle oluşturulmuştur.


















 
Son düzenleme:

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,229
7,346
Değerli balkan üstat,
Bu harika eseri paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Kitabın metinlerini yazan Enzo Biagi İtalyan medyasının önde gelen şahsiyetlerinden biri ve basın özgürlüğünün yılmaz bir savunucusu idi. Ne yazık ki, sizin de bahsettiğiniz Roberto Benigni röportajından dolayı, Berlusconi'nin iktidara gelir gelmez ilk icraatlarından biri Biagi'yi RAI'den kovdurmak olmuştu. Fakat dünya Berlusconi'ye de kalmadı...
 
Üst