Storia dell’Umanità a Fumetti - Serie Completa (12 Volumi)(Enzo Biagi)

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,492
17,818
eaqrennddm6qa4o7g.jpg



oyusi4ep8vwbsn97g.jpg
 
Son düzenleme:

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,102
6,474
Sn. @Osidi 'nin paylaşımları nedeniyle , daha önceden kısmen bilirdim ama, eserlerini bu kadar detaylı görmek fırsatım olmadığından , Enzo Biagi tutkunu değildim. Ama, şu anda , diyarımızdaki paylaşımları gördükten sonra, sanatçının yeteneğini daha yakından tanıma fırsatını buldum ve de çok beğendim. Ulusların tarihinden sonra '' İnsanlık '' tarihi , bir başka önemli eser olarak karşımda.

Favori çizgi roman sanatçılarım arasında çoktan yerini alan Biagi eserlerini paylaştığınız için, teşekkürlerimi sunarım @Osidi .
 
Son düzenleme:

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,225
7,324
Geçtiğimiz günlerde değerli @Osidi 'nin 3 cildini paylaştığı, ünlü İtalyan gazeteci, yazar, senarist, TV programcısı ve aktivist Enzo Biagi'nin metinlerini yazdığı ve bir çok önde gelen İtalyan çizgi roman sanatçısının çizimlerini yaptığı "Storia Dell'Italia A Fumetti" (Çizgilerle İtalya Tarihi)'nin büyük ilgi görmesi üzerine, İtalya'da 1980'lerin başlarından itibaren çeşitli yayınevleri çizgi roman formatında benzer tarih kitapları yayımlamaya başladılar. Bunlardan biri de değerli @Osidi 'nin bu konu altında paylaşmaya başladığı tam 40 ciltten oluşan "Storia Dell'Umanita A Fumetti" (Resimlerle İnsanlık Tarihi). Fransızcadan İtalyancaya çevrilen bu dev eserin metinlerini Alberto Cabado, çizimlerini ise Arjantinli çizer Eugenio Zoppi yapmış. (Yanlış hatırlamıyorsam, bizde de 1980'li yılların ortalarında Karacan Yayınları bu eserin bazı ciltlerinin Türkçe çevirisini yayımlamış, Güneş Gazetesi de sonradan kupon karşılığında ücretsiz olarak dağıtmıştı.) DeAgostini Yayınevi, Enzo Biagi'nin şöhretinden yararlanmak adına olsa gerek, İtalyanca versiyonda kitapların kapağına onun adını koymuş. Biagi her cildin başındaki sunum yazılarını yazmış. Yine İtalyanca versiyonda 1. cildin kapağını ise ünlü sanatçı Sergio Toppi çizmiş.
Değerli @Osidi 'ye bu güzel paylaşımı için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Son düzenleme:
Üst