Robert Jordan's Wheel of Time - Eye Of The World

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,328
istanbul
351y23a.jpg


direnc11 ile birlikte yapacak olduğumuz çeviriler listesinde sırada Shaun of The Dead (4 Sayı) ve Marvel Flash Gordon (2 Sayı) var. Listemize şu an 00-07 arası ve 1,5. sayısı ile 9 sayı olan Robert Jordan's Wheel of Time - Eye Of The World'u da ekledik.

Robert Jordan's Wheel of Time Hakkında:
"Zaman Çarkı döner ve çağlar gelip geçer; ardında efsaneye dönüşen anılar bırakır. Efsaneler solup söylenceye döner; söylencelerse, ortaya çıkmalarını sağlayan çağ geri geldiğinde çoktan unutulmuş olurlar. Üçüncü Çağ'da, kehanetler çağında, Dünya ve Zaman dengede durduğunda, puslu dağlarda bir rüzgar eser... Kehanetlerin gerçekleşeceği zamandır bu. Zaman Çarkı, Çağların Deseni'nde bir ağ örmektedir; Dünyaya dolanan bir ağ, Dünyanın gözü kör edildiğinde, zamanın kendisinin bile ölebileceği bir zaman... "

"Bırakın ejder bir kez daha zamanın rüzgarlarına binsin."

Dabel Brothers Publishing tarafından çıkarılan çizgi romana uyarlanan Eye of the World'ü Chuck Dixon adapte etti ve çizerliğini de Chase Conley yaptı. Çizgi Romanın 00-01 sayıları Dabel Brothers Publishing'e ait. 1,5. sayısından sonrası Dynamite Entertainment'e ait... :)

Pek çok eleştirmen tarafından Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi serisinin ardından basılmış en başarılı fantastik edebiyat eseri olarak kabul edilir.
Robert Jordan'ın kitap serisini tamamlamaya ömrü yetmedi. Fakat ölmeden önce verdiği röportaja göre seriyi 12. kitapta sonlandıracaktı. Kitap hakkında aldığı notları ve ses kayıtlarını eşine veren Robert Jordan'ın eserini Brandon Sanderson devam ettirmekte.

Robert Jordan's Wheel of Time Konu:

Zaman Çarkı bir başka dünyanın döngüsel tarihindeki bir çağı anlatır. İyi ve kötü arasındaki sonu gelmeyen savaş tekrar başlamak üzeredir. Dünyayı ele geçirmeye çalışan Shai'tan (evet bizim bildiğimiz şeytan), asırlar süren topyekün bir savaş sonunda Lews Therin Telamon liderliğindeki erkek Aes Sedai 'ler tarafından bir "zindana" hapsedilir ve zindanı mühürlenir. Shai'tan, hapsedilmeden önce, erkek Aes Sedai 'lerin gücünün kaynağı olan saidin'i "lekeler" ve ilerleyen günlerde hepsinin delirmesine ve muhteşem güçleriyle yeryüzünün şeklini değiştirecek ölçüde yıkımlar yapmalarına sebep olur.

Asırlar sonra küçük bir köyde, sıradan birer delikanlı olan Rand'ın ve arkadaşlarının hayatı korkunç yaratıkların saldırısından onları kurtaran Moraine tarafından sonsuza kadar değiştirilir. Rand, Lews Therin Telamon'un yeniden bedenlenmesidir (Yenidendoğan Ejder) ve Karanlık Varlık serbest kaldığında onunla savaşmaya yazgılıdır. Arkadasları Mat Cauthon ve Perrin Aybara'da Kırılıştan önceki kişilerin yeniden bedenlenmesinden etkilenmiştir.

Seri boyunca Rand'ın çobanlıktan dünyanın kurtarıcısı ve yıkıcısı olan Yenidendoğan Ejder'e dönüşümü ve dünyayı da beraberinde dönüştürmesi anlatılır. Karakterler sayıca kalabalık, detaylı ve kendi içinde bir bütündür. Her birinin zihinlerinden geçenler ve dönüşümleri didik didik edilir. Toplum yaşamı, tarihinden giyim-kuşamına, davranış tarzından mimarisine kadar detaylarıyla tasvir edilir. (Vikipedi)

Kitabı herkese öneririm her ne kadar çok sayıda cilde sahip olsa da...
 
Son düzenleme:

savok

Admin
30 Eki 2009
19,996
83,845
Kasımpaşa
Beni heyecanlandıran bir haber,
sabırsızlıkla bekleyeceğim.
şimdiden size teşekkür eder,
kolaylıklar dilerim.
Saygılarımla.
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
974
İzmir
Gereğinden fazla uzun olduğu içinm para ayırıp alamadığım ve şu ana kadar türkçeye çevrilmiş yada orjinal olan en kaliteli fantastik eserlerden tek okuyamadığım seridir. En azından çr`ını okumak çok iyi olacaktır, teşekkürler. Kolay gelsin...
 

Fermantasyon

Yeni Üye
22 Şub 2011
10
0
Çok hoşuma giden ama henüz bitiremediğim bu serinin çizgiromanını da takip ediyorum. Eğer isterseniz çeviri konusunda yardımcı olabilirim.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,655
İzmir
Robert Jordan'ın Zaman Çarkı ciltlerini kitapçılarda her gördüğümde acaba alsam mı deyip durdum.
Ama o kadar çoktuki bir türlü vakit bulup okuyamam diye cesaret edip alamadım. Şimdi çizgi romanda bir öyküsünü okumak çok güzel olacak.
Merakla bekliyoruz.
 

cedric686

Yeni Üye
16 Kas 2010
11
2
Çok uzun zamandır bu serinin çevirisi ile ilgili bir gelişme yok. Sanırım artık devamı gelmeyecek. Artık anlayabildiğimiz kadar ingilizce olarak okuyacağız.
 
Üst