Ramba 1-14(İngilizce)

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,432
16,475
ixBT4Utz_o.jpg




Tetikçi bir kadını konu alan bu macera-seks içerikli İtalyan çizgi roman, adını İtalyan bir porno yıldızından almaktadır.

cLLs0g4A_o.jpg


Vampirella’nın erotizmle karışık eşsiz tadını macera ile süsleme iddiasındaki çizgi romanda cinsel fantazi örgüsü baskın olduğundan, Ileana Carisio’nun dergi içeriklerindeki rol arkadaşı olan Ilona Staller(Cicciolina) da Raccolta Men deki pozlarıyla çizimlere konu olabilmiştir.

İtalyanca 7, İngilizce ayrılmış olarak 14 sayı yayınlanmış bu çizgi roman Türkiye’de dört sayı olarak Meydan gazetesi eki olarak yayınlanmıştır.

Türkiye’deki kapaklar İtalyan orjinallerine uygundur.

Türkiye’deki sayılarda hikaye akışı açısından bir düzen yoktur. Örneğin ilk bölümün isminin '' Alaska’da Ölüm '' olmasına karar verilmişken hikaye orjinalde Ghiaccio mortale adıyla beşinci sayıdadır, çizgi romanın seks değil de erotik çizgi roman olması istenmiştir, çizimlerde silgi kullanılabilmiştir, çizimler kırpılmıştır, hikayedeki karelerden bazılarının kalitesinin düşük olması Türk çizerlerin hızlı şekilde kare doldurmuş olabileceklerini gösterebilir, kulübedeki seks içerikli işkenceyi yapanlar öldürülmesinden sonra konulan karede ateş etmeme değil de cinsel haz söz konusu olduğundan bu Risveglio Mortaleden buraya gelmiştir.

İlk bölüm Türkiye’de Seksle Gelen Ölüm sayısında yer almıştır. İç çamaşırsız ve aktristin pozuna uygun tüm detayların görüldüğü çizim Türkiye’de iç çamaşırlı hale getirilmiştir*.

* Lin-Wan Onur Kılıcında üç kadının yer aldığı sahnede iç çamaşırı değil de Çinli kadın öne alınmış, vücudunun diğer detayları sonradan çizilmiştir.

İç çamaşırlı halinin kırparak Alaska’da ölümde uygun olmayan bir sahne de daha kullanılmıştır.

Diyaloglar ucuz gazetelerdeki erotik kurgulara benzediği gibi aslına uygunluk dikkate alınmamıştır. Örneğin kitabın arkasında yazılanlara bakalım:
• Dünyanın en çapkın serüvencisi...
• Erkekler onun için sadece aşk ve seks aracı...
• RAMBA için yeri ve zamanı önemli değil...
• O sadece istiyor.
• Acımasız ve müthiç bir dişi...

Her ifade de üç nokta varken isteme eyleminde nokta konulmuştur.

Herhalde seks çizgi romanı erotik hale getirilince ancak dört sayı olabilmiştir.
 
Son düzenleme:
Üst