Miami Vice (Fotoroman)

SenSei

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
24 Eyl 2009
2,700
25,396
İstanbul
Miami Vice
Florida Cehennemi

19503266.jpg

Sevgili arkadaşlarım, çizgi romanlar gibi geçmişimizde bir Fotoroman kültürü de var olduğunu unutmamak gerek. Bu yüzden böyle yeni bir projeyede imza atmak istiyorum. Bu konuda sizin düşünceleriniz de benim için çok önemli olduğu için fikirlerinizi merak ediyorum ve dört gözle yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden ilginiz için teşekkür ediyorum. Sevgiler...
 

pandora1972

Süper Üye
1 Ağu 2012
2,229
4,833
Yüce, büyük, doğa üstü, saygı değer ve sıra dışı fikirlerin ve ürünlerin yaratıcısı büyük usta Sensei yine kendine yakışan bir fikir oluşturup benim için halen kült olma özelliğini koruyan bu diziye sahip çıkıyor. Üstelik yine de mütevazi olup biz fanilerden fikir ve yorum bekliyor :9. Söz söylemek ne haddimize Usta, ancak önünüzde saygı ile eğilir ve talibim, derim. Eminim Baltimora da bu tasarı için çok mutlu olacaktır. Bu faniyi sevindiriyorsunuz efendim :). Ama lütfen benim "Vaiz"i de sahipsiz bırakmayın, sevgiler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

cngz1

Aktif Üye
3 Ara 2011
388
9,655
İstanbul
SenSei üstat fikrine katılıyorum fotoroman kültürünüde seviyorum. Bütün çalışmalarınızın takipcisiyim Hececanla bekliyorum
 

pandora1972

Süper Üye
1 Ağu 2012
2,229
4,833
Bana sorarsanız fotoroman bir dönem olayıydı yaşandı ve bitti...Bugünün aracı değil...Emek tabi ki kutsaldır ama o emeğin daha uygun işlerde harcanmasını temenni ederim...Çeviri balonlama ne güne duruyor.:)

Kısmen haklısınız ama burada söz konusu olan sıradan bir foto-roman değil, bir döneme damgasını vurmuş ve klasikleşmiş bir dizi. Hatta diziden fazlası. Sevenleri için bu şekilde ayrıca bir sunumun yapılması arşivimizi ( bu dizinin fanatiklerinin ) zengileştirecektir. Ben kendi adıma destekliyorum.
 

leopulp

Süper Üye
1 Ağu 2010
26
234
Yaşım gereği fotoroman kültürü edinmemiş,hatta fotoromanlardan fazla da hazetmeyen biri olarak gayet de ayıla bayıla izlediğim,neredeyse benimle yaşıt olan Miami Vice'ın fotoromanını büyük bir zevkle okuyacağımı belirtmek isterim.Şimdiden çok teşekkürler,fikri bile mutlu etmeye yetti.
 

Leon

Kıdemli Üye
4 Nis 2012
50
121
Miami Vice nerde ben orada bilirsiniz bu yüzden %100 destek!
Ayrıca GTA VICE CITY oyununu programcılık bilgim olduğundan Miami Vice oyununa çevirebilirim çünkü dizideki Organize Büro oyunda var çoğu şey diziden ve Scraface filminden altıntı zaten.. Bizim yapacağımız tek şey senaryoyu mission builder programı Sanny Builder ile değiştirip Dizidekine uyarlamak.. Karakterleri 3dsmax'da tasarlamak - Cleo Modlamak yine Sanny Builder da - Cutscene'lar oluşturmak www.miamiviceonline.com'a açmıştım ben bu konuyu zaten bakalım ekip oluşturmaya çalışıyoruz bu işlerden anlayan da Türkiyede GTA cı olduğunu sanmıyorum gtaforums'da kodlama var çünkü PC programlama felan okuyan varsa onlar da katılabilir.. Algoritma gibi bir şey zaten..
 

Leon

Kıdemli Üye
4 Nis 2012
50
121
İşte biz fanları heyecanlandıracak bir şey daha,youtube da bir video ile karşılaşmıştım Pilot bölüm NBC tarafından HD Bluray'a çevirilmiş ve ben mvonline'da bir konu açtım bu sadece pilot bölüme yapılmış deniliyor ve pek çok eski dizi-filmin bluray'ı çıkıyormuş artık kaliteli HD şekilde Miami Vice için bekliyoruz biz de konuyu ben açtım sidedeki Rumuzum Knight&Crockett

Rütbem:Onbaşı - İlgili mvonline konusu:


Bu arada NBC'de yayınlanırken tv posterleri var siyah beyaz.. Çizgi Roman için uygun yardımcı ekipman olacağını düşünüyorum resim olarak upload edeceğim birazdan..


İşte pilot bölüm Miami Vice HD

NOT: STANDART SÜRÜM RESİMLERİ KÜÇÜLTEREK KOYDUM RESİMLERİ BİRAZ - DVD'de 16 : 9 - 4 : 3 Yapılabiliyor tabiiki ama HD kadar güzel görüntülü değil.. HD olanına biraz renk ver süper olur gerçekten capcanlı bırakın Miami Vice 2006'yı şimdiki bir çok saçma diziye hala bin basar! HD Bluray tüm sezon ve bölümler için çıktığında bizzat ben de edineceğim bir tane.. Çünkü böyle izlemek mi bu devirde yoksa hala eski görüntüsüyle mi pek çok fan bunu bekliyordu zaten..

attachment.php

RTFvLU5XTm1RTE0x_o_miami-vice-in-the-air-tonight-scene-good-quality.jpg

attachment.php

pilotbrotherskeepermiam.jpg
 
Son düzenleme:

pandora1972

Süper Üye
1 Ağu 2012
2,229
4,833
Sensei arkadaş, hocam bu dizi güzeldi, acıtıcı ve orjinaldi. Benim görüşüm hâlâ çizgi romanı fikrinin güzel olduğundan yana.Tabii sonuçta arz-talep meselesidir; bir kaç kişi için onca emek harcanmaz. Sanırım ben sevdiğim şeylerin fazla üstüne atlıyorum, düşünmeniz bile güzel :).
 

Leon

Kıdemli Üye
4 Nis 2012
50
121
Sensei arkadaş, hocam bu dizi güzeldi, acıtıcı ve orjinaldi. Benim görüşüm hâlâ çizgi romanı fikrinin güzel olduğundan yana.Tabii sonuçta arz-talep meselesidir; bir kaç kişi için onca emek harcanmaz. Sanırım ben sevdiğim şeylerin fazla üstüne atlıyorum, düşünmeniz bile güzel :).
Bu dizinin HD Bluray'ı çıkartılacak kadar değeri hala varsa demek ki efsanevi dizidir.. Bir kere tarzı bambaşka,anlatımları gerçek..


Bakınız 3.Sezon Stone'un savaşı ''Stone's War''.. G.Gordon Lidy'nin canlandırdığı Albay Maynard Crockett ile Stone'un Vietnam Harbinde komutanı,ilgili bölüm 2.sezonda da Back In The World isimli değişik bir bölümle karşımıza çıkmıştı - Crockett ile Ira Stone ilk karşılaştığı bölüm yıllar sonra..

3.sezondaki Stone'un Savaşı bölümünde ise - Stone,gizli CIA ordusunun Nikaraguada masum insanları katledişini kameraya alır sonra da başına bela ve Crockett'den yardım istemek için Miami'ye gelir.. İşler daha da karışır.. Katliamı yapanlardan biri de şehirde CIA'nın itliğini yapmaktadır ki O'Hara'dan bahsediyorum. Bakınız O'hara:
Stone'un peşine düşer.. Stone'da kasetleri gazetecilere verip yayınlatma peşindedir.. Bir kadın gazeteci bulunur tabii bunu hemen O'Hara bulup yok eder,kadını da öldürür..

O'Hara Kasetleri yok ederken..
O'haracivilian.PNG

O'Hara katliamda Stone'un çekim yaptığını fark ederken..
Bu bölümü daha 1-2 gün önce DVD'de ingilizce izlemiştim..
O'haramilitary.PNG


Ülkemizde bu bölüm 1988 yılında ya TRT1 de 1994 yılında da STAR TV de yayınlandı diye hatırlıyorum..


Bilin bakalım arkasında kim var? Tabii ki Crockett ile Stone'un komutanı olmuş olan Maynard efendi hatta Crockett vs Evil diye posteri var işte
Sonunda Stone maalesef Crockett'in kollarında ölür fakat gazeteci kadın O'Hara gelmeden 1 gün önce kasedin kopyasını (katliam yaptıkları CIA'nın masum insanlara) NY'a postalar ve en sonunda CIA'in kirli çamaşırları serilir.. Crockett balık tutarken dinler radyoda St.Vitus Dance'da (yatında yani kaldığı tekende - elvis var hani timsah) bölüm öylece biter Executive Producer Michael Mann olarak :)


İşte William Maynard - ''Evil - Şeytan''
Maynard1986.PNG




CROCKETT VS EVIL ''MAYNARD'' 3.SEZON - MAYNARD'I G.GORDON LIDY CANLANDIRMIŞ KENDİSİNİ BİR ARAŞTIRIN DERİM BEYAZ SARAYLA BAĞLANTISINI BULABİLECEK MİSİNİZ?
MACGYVER DA DA OYNAMIŞTI - AIRWOLF(HAVA KURDU)'DA DA
Scan0001-105.jpg


Stone ile Sonny ilk karşılaştıklarında birbirlerine sarılırken 2.sezon Back In The World bölümü açılış sahnesi..
bscap0000zb.jpg

back03.jpg


Sonny Crockett,Ira Stone ile Vietnam Harbindeyken bazı gerçekleri anlamaya başlar..
Vietnam.jpg


Stone'un masum insanların öldürülüşünü ABD ve Dünya Halkına kanıtmalamak uğruna ölümü 3.Sezon..
stone27.jpg




Stone ölürken çalan şarkıya dikkat - Şarkıda ''STONE... IRAAAAA'' sözleri dikkat çekiyor! BARIŞ MANÇO'NUN SETİN GÖSTERİ ZİYARETİNDE DE ÇALIYORDU BU''


Jackson Browne burada canlı söylüyor.. Şarkı bile o kadar uyumlu seçilmiş ki karaktere şu ''IRA STONE - IRAAA'' sözleri bunu anlatıyor olsa gerek.. İşte bu uyum da dizinin estetiğini ve kültürünü belirtiyor!
Miami Vice işte bu yüzden bir yaşam tarzıdır..

 
Son düzenleme:

Leon

Kıdemli Üye
4 Nis 2012
50
121
Şarkının ayrıca Savaşlara tepki olarak da yapıldığı söyleniyor..
Özellikle ABD'yi yöneten o pislik zihniyete karşı

 

Leon

Kıdemli Üye
4 Nis 2012
50
121
Devam ediyoruz artık digital fotoğraflar da ekliyorum bu arada BLURAY versiyonundan da fotoğraflar paylaşacağız.. Dublajı olmaması yani o dönemlerden bu yana kalmaması hiç önemli değil çünkü bu sayede dil bilginiz gelişir.. Dizimag de miami vice sayfası var fakat 1.sezon hariç diğer sezonların Türkçe altyazılarının olmaması sebebi ile ilgisiz eğer çeviri takımı kurarsak ki ben de içinde yer alırım ingilizce bilgim var çünkü,ama tek başıma çevirmem de imkansız bu yolda bana destek olacak birileri lazım Sensei arkadaşım zaten çevirmiş 3.sezonu ve 4.sezonu sanırım Almanca DVD'den (Dublajlı Almanca) bu şekilde kitle olursa düşünüyorum çünkü miamiviceonline da hala dolu dolu fanlar var zaten o günlerden bu günlere hatta bugünlerde de yapılan Miami Vice ''Kanun Namına'' yorumlarını,röportajlarını sizlerle paylaşacağım şimdi izin verirseniz yavaş yavaş gidiyoruz..
Don Johnson ile röportaj Türkçe
djturkcegenelgorunumcop.jpg

djturkce2copy.jpg

djturkce3copy.jpg

djpostercopy.jpg


Yakında bu röportajın rütuşlu versiyonunu yayınlayacağım..

Philip Michael Thomas&Olivia Brown
Çavuş Dedektif Ricardo Tubbs ile nişanlısı Çavuş Dedektif Trudy Joplin sezon sezon fotoğraflar,dergi posterleri..
kgrhqfoefqiybnrlbqvqzrf.jpg

kgrhqnh8etbqz0utbp8lqwt.jpg

kgrhqznge5ujrtwbp73t4ov.jpg

kgrhqvrcf98rgyfrbqb1idy.jpg




Sonny Crockett&Rico Tubbs ve ortaya karışık..
kgrhqfg8fcntep4uibqmjvc.jpg

kgrhqrgwe91qopgbptkdbh0.jpg

kgrhqvoce63m78bo9wzb0q6.jpg

Barış Manço'nun ziyaret ettiği Universal Studyosu Turu
kgrhqvpse63zjsunbbo9wz1.jpg

Don Johnson imzalı Pilot 1.Bölüm senaryosu kitap halinde
kgrhqrhj4eoldcfbqkbyb7h.jpg

Sonny Crockett ''Don Johnson'' 2.Sezon Buddies ''Tertip'' Bölümünden kamera arkasında çekilmiş..
kgrhqro4fiiuuo8mbqfpejj.jpg

Sonny Crockett ''Don Johnson'' ile ortağı Ricardo Tubbs ''Philip Michael Thomas'' 5.Sezon Son Bölüm 21.Bölümdü sanırım Freefall ''Serbest Düşüş'' bölümünden HD
kgrhqrlqe1fviw1lbnk8wgc.jpg

Sezon 1&2 Ferrari Daytona Spyder Poster
kgrhqnoee63wy9lscbo1fyt.jpg

Philip Michael Thomas ''Ricardo ''Rico'' Tubbs 5.Sezon
bt9d4ygbwkkgrhqyokkyevp.jpg

kgrhqfo0fbfrucwytbqnefv.jpg

Don Johnson ''Dünyanın Sonu Filmi Posteri 70'li yıllar sona doğru 80'lere giriş Miami Vice ''Kanun Namına'' dizisinden önce..
kgrhqfjue9gfscc3bpdznsj.jpg


EKLEDİKLERİMDEN DAHA KALİTELİ DEVAM RESİMLERİNİ BOŞ ZAMANLARIMDA VAKİT BULDUKÇA EKLEYECEĞİM..
KANUN NAMINA(MIAMI VICE) GENEL KONUSUNDAN:http://www.cizgidiyari.com/forum/80s-diziler-filmler-ve-tv-programlari-forumu/17693-kanun-namina-miami-vice-6.html
 

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
538
Kendini bir sebepten yakışıklı bulmayan erkekler için rol model olan bazı aktörler olmuştur. Yaşlılar için Sean Connery, keller için Bruce Willis, düpedüz çirkinler için ise Humprey Bogart (liseliler bilmez). Kısa boyluların içinse bir dönem Don Jonson bir can simidi olmuştu. "Kısa yakışıklı" terimi bu aktörün eseridir. Kısa Marlboro gibi. Bir de ceketin kollarını yukarı doğru çekerdi bu arkadaş. Biz lisedeyken beyaz ceket giyip ceketin kolunu yukarı çekip dolaşan çok kısa boylu olurdu.

Tom Cruise de kısa boylulara oynuyor. Farkındayız. Da olmuyor be Tom. Oluyor mu sizce? Yok. Olmuyor.
 

Leon

Kıdemli Üye
4 Nis 2012
50
121
Kendini bir sebepten yakışıklı bulmayan erkekler için rol model olan bazı aktörler olmuştur. Yaşlılar için Sean Connery, keller için Bruce Willis, düpedüz çirkinler için ise Humprey Bogart (liseliler bilmez). Kısa boyluların içinse bir dönem Don Jonson bir can simidi olmuştu. "Kısa yakışıklı" terimi bu aktörün eseridir. Kısa Marlboro gibi. Bir de ceketin kollarını yukarı doğru çekerdi bu arkadaş. Biz lisedeyken beyaz ceket giyip ceketin kolunu yukarı çekip dolaşan çok kısa boylu olurdu.

Tom Cruise de kısa boylulara oynuyor. Farkındayız. Da olmuyor be Tom. Oluyor mu sizce? Yok. Olmuyor.
Kısa boy mu :) haa kısalar daha mı fazla örnek alırdı diyorsun.. Yoo o bizde uzunlar da alırdı :) Don Johnson uzun boyludur ve 4&5.sezondaki hali daha bir karizma 5.sezon'da jeans giyiyor aslında bende 1.sezon dvd'den special belgesel bölümleri var atıyorum VICE Modası.. Kostüm dizayneri ablamız anlatıyor ''Don Johnson ilk sezonlar jeans giymek istemiş fakat o dönem Florida'nın sıcaklığı ve nemi buna izin vermemişti bu yüzden de full keten beyazlarla ilk sezonlarda görüyor.. 3.sezonda kısa yarı kirpimsi model saç ile ve şalvar pantalonlar ile görüyoruz bir de kollarını özellikle 3.sezonda daha fazla kıvırırdı ama benim favorim 4. ve 5.sezondaki özellikle de 5.sezondaki saçını uzattığı ve jeans ile ceketin o uyumu yakalıyım evvelki sezonlarda giydiği espadril çorapsız ayakkabılar yerine yine beyaz ve yine çorapsız giydiği ama bu sefer basit espadril makosen değil de yine çorapsız giydiği timberland ayakkabılar ile tam bir ekol olmuştur: ekşi sözlükteki arkadaşımızın attığı yorum Don Johnson başlığı:Miami Vice dizisindeki canlandırdığı Dedektif James ''Sonny'' Crockett (Kod adı Bay Sonny Burnett - uyuşturucu kaçakçılarına sızarken) ile sifir yaka fanila ''Amerikan atlet veya t-shirt olarak da bilinir'' uzerine spor ceket ve kot pantolon altina timberland ayakkabi modasinin oncusu olmus agabeyimiz
 
Son düzenleme:

Leon

Kıdemli Üye
4 Nis 2012
50
121
Sitede çok methini duyup izlemediğim bu dizinin fotoromanını okumak güzel olcak. Kolay gelsin SenSei :)

İzlememeye devam et sen kadeşim,Salih ağabey bile izlemiş sen izlememeye devam et tamam :D



Bu da benden size hediye Cast Walpaper HD ;)
miamivicewallpapermiami.jpg


Hey gidi günler....heeey! :D

Bu arada takdim edeyim size :D
Süper ya takdir ettim.. Gerçi DON JOHNSON'un ''Dedektif James ''Sonny'' Crockett'' açık bıraktığı sahneler anca arabanın Organize Suçlar Bürosu önünde ve otoparkında olduğu sahnelerdi,zaten o büronun önüne yaklaşma fikrini düşünen adam harbi zekasını kullanamayan adama örnektir,çünkü otopark'a ve büroya paralel karşıda keskin nişancı var en üst katta bir bölümde gösteriyordu bunu hatta çok iyi hatırlıyorum 2.sezon olması lazım.. Don Johnson kime diyorum oğlum ben? Ahmet Kural'ın giyim tarzına dikkat ederseniz DON JOHNSON'un 1. ve 2.Sezon giyimini görürsünüz zaten Miami Vice tarzı.. Sonny Crockett'in giyimi..

 
Üst