MARVEL A.X.E. JUDGMENT DAY SERİSİ AMATÖR ÇEVİRİ

atakangngor

Yeni Üye
1 Şub 2023
2
51
37 sayılık Marvel Comic's etkinliğini kendi çapımda çevirip paylaşmak istiyorum. Sizlerin huzuruna sunuyorum. 37 sayıyı sırayla bitirmeyi amaçlıyorum.

#1 AXE: YARGININ ŞAFAĞI #1

6f0e4a2.jpg

İLK ATIŞ YAPILDI - YARGI GELİYOR! Eternaller, mutantların ölümü yendiğini biliyor. Ama bu konuda ne yapacaklar? Dünyadaki en eski ölümsüzler en yenilerini izliyor ve kıyamet gününün saati Yargı Günü'ne doğru ilerlemeye başlıyor.


#2 AXE: YARGI GÜNÜ #1

6x4h5vw.jpg

DOĞRULARIN DİYARINDA... X-Men, gezegenlerin yeni tanrıları olduklarını iddia ediyor. Eternaller, pozisyonun zaten dolu olduğunu biliyor. Yenilmezler, sözde arkadaşlarının onlardan ne kadar çok sır sakladığını tam olarak anlamak üzeredir. Yıllarca süren gerilim, iki dünya yanarken volkanik bir patlamaya yol açar. X-Men'in sırlarını en son düşmanlarına kim sızdırdı? Tony Stark neden eski bir arkadaşını kaçırıyor? Ve kim tüm dünya üzerinde hüküm veriyor? Kieron Gillen ve Valerio Schiti'den Yargı Günü, yazı tanımlayan kıyamet benzeri duygusal bir olaydır.



#3 IMMORTAL X-MEN #5
EXODUS'UN KİTABI! Bennet du Paris 12. yüzyılda doğdu. Exodus, inandıklarını korumak için elinde bir kılıç ve kalbinde bir kalkanla yürüdü. Şimdi 21. yüzyıl. Ne değişti? Hiç bir şey. Kesinlikle hiçbir şey. Ve Krakoa'ya saldırmaya cesaret eden Eternaller bunun ne anlama geldiğini keşfedecekler.

#4 X-MEN RED #5
AŞIRI SAPMA! Omega düzeyinde bir mutant olmayan hiç kimse Büyük Yüzüğün dokuz koltuğundan birini işgal etmemiştir. Birlikte, Arakko'nun şimdiye kadar tanıdığı en büyük gücü oluşturuyorlar - ve bire karşı dokuz. Yani, eğer dokuz kaybediyorsa… bu bir hakkında ne diyor? Kıyamet Günü Kızıl Gezegene geldi - ve bu Arakko'nun X OF SWORDS'tan beri en büyük sınavı!

#5 AXE: YARGI GÜNÜ #2
...KÖTÜLER ÖLDÜRÜLECEK! Dünya sallanırken, beklenmedik bir grup kahraman ve kahraman olmayan kişi barışçıl bir çözüm bulmak için bir araya gelir. Ne yazık ki insan, mutant ve Eternal'in en iyi planlanmış planları çoğu zaman ters gider...

#6 AXE: MUTANTLARIN ÖLÜMÜ #1
Mutantlar Deviantlardır. Eternaller fazla sapmayı düzeltmek için kodlanmıştır. Mutantlar sonsuzdur, sürekli yayılan Mars kolonileridir. Eternaller ne yapmaları gerektiğini bilirler. Kahramanlarımız istemiyor ama vücutlarına kodlanmış canice tasarımlara herhangi bir Sentinel kadar kesinlikle karşı koyabilecekler mi? Ve eğer yapamazlarsa, yaklaşan yargı gününden sağ çıkabilecek kimse var mı?

#7 X-FORCE #30
DEADPOOL KATILIYOR VE KRAVEN'İN AVI BAŞLIYOR! X-FORCE biraz toparlandı ama eski usul X-Force WADE WILSON'ın büyük dönüşüyle yeni bir çağ başlıyor! X-Force'un Cehennem Ateşi Galası ve A.X.E.'nin ifşaatlarından alabileceği tüm yardıma ihtiyacı olduğu için onun için büyük, ekip için gerekli! Artı: KRAVEN THE HUNTER'ın neden dönüm noktası niteliğindeki bir hikayenin başlangıcında yer aldığını öğrenin!

#8 X-MEN #13
DÜNYANIN MİRASÇILARI MI? Mutantlar, evrimin bir sonraki aşamasıdır. Evrim yani yavruların atalarından sapan genleri, genlerin mutasyonuna bağlıdır. Bazıları X-gen'e AŞIRI sapma diyecektir. Bu insanların bir kaç mandaldan indirilmesi gerekecek.

#9 AXE: YARGI GÜNÜ #3
Yargı Günü başlıyor. Kahramanlar ne yapmaları gerektiğini biliyorlar. Ama bunu yapmak zorundalar mı? Kendilerini bu pisliğin içine sokacak kadar akıllıydılar. Belki de bundan kurtulacak kadar akıllı olabilirler...

#10 WOLVERINE #24
YERYÜZÜNDEKİ CEHENNEM - BİR A.X.E. ÇİZGİ ROMANI! El'in HELLBRIDE'ı, WOLVERINE ve SOLEM'den intikam almak istiyor. Ancak Dünya, A.X.E.'nin ifşalarıyla sarsılırken, en iyinin korkunç bir oyunu gezegenin son, en iyi umudu olabilir!

#11 X-FORCE #31
KRAVEN'İN MUTANT AVI - BİR A.X.E. ÇİZGİ ROMANI! Mutantlar, baskın tür olarak iddialarını üstlendiler. Bu, KRAVEN'in en büyük yırtıcı olduğunu bir kez daha kanıtlama zamanının geldiği anlamına geliyor. Benjamin Percy'nin destanı, başka hiçbir şeye benzemeyen bir Kraven hikayesiyle devam ediyor ve gelecek on yıllar boyunca yankılanacağı kesin.

#12 X-MEN #14
CYCLOPS HAKLI MIYDI? - BİR AXE ÇİZGİ ROMANI! HERHANGİ BİR X-Men haklı mı? Onları yalnızca biri yargılayabilir ve Yargı Günü iyi ya da kötü için buradadır ve X-Men'in en yeni ekibi kendileri ve yaptıkları hakkındaki gerçekle yüzleşmek zorundadır.

#13 AXE: MUTANTLARIN ÖLÜMÜ #2
Celestialler "fazla sapmayı düzeltin" dedi. Şimdi yargı saati Eternallerin üzerindedir. Yeterince yaptılar mı? Ve bu geç saatte aşırı telafi etmek durumu daha iyi mi yoksa daha kötü mü yapar?

#14 IMMORTAL X-MEN #6
BİR AXE ÇİZGİ ROMANI! Yargı gelir ve Sessiz Konsey şüpheli bir şekilde sessizleşir. Bir istisna: Kendinizi Cehennem ateşine bu kadar adamış bir adamın zerre kadar umursadığını düşünüyor musunuz? Hadi bulalım.

#15 MARAUDERS #6
EŞİT İMHA OLASILIĞI -BİR AXE ÇİZGİ ROMANI! Ata ayağa kalktı! Şimdi her birimizi ziyaret ediyor ve bize hayatımızı haklı çıkarma şansı veriliyor. Kulağa ağır geliyor, değil mi? Çapulcular aynı fikirde! Yaşam haklarını kim kanıtladı? Kim başarısız oldu? Ve eğer hayatta kalırsak, Orchis, Dünya'nın yıkıma uğraması için mutantları günah keçisi yapma şansı için ne kadar heyecanlı? Bütün bunlar... ve Dedektif Lockheed!

#16 AXE: YARGI GÜNÜ #4
Saat ilerliyor ve gece yarısı yaklaşıyor. Çok geç değil.

#17 X-FORCE #32
X Avcısı, Krakoa'da devam ediyor! – BİR AXE ÇİZGİ ROMANI! Kraven, en büyük yırtıcı olduğunu kanıtlamak için avını Krakoa'ya götürür ve sözde baskın türler olan mutantlar bile onun hüneriyle boy ölçüşemez. Bu, X-FORCE'un ve bildiğimiz şekliyle mutant dünyasının sonunu mu getirecek?

#18 X-MEN RED #6
KIRIK TOPRAK İÇİN SAVAŞ - BİR AXE ÇİZGİ ROMANI! Arakko gezegeni savaşa karşı barışı seçti. Şimdi savaş onları seçti. Eternallerin korkunç cephaneliği ilerliyor. Arakkii, parçalanmış topraklarını kadim yasalara göre savunmalıdır... ama kendilerinden bile daha yaşlı bir düşmana karşı eski usuller kazanabilir mi? Yoksa yeni bir Arakko mu doğmak üzere?

#19 AXE: YARGI GÜNÜ #5
Çok geç…


#20 FANTASTIC FOUR #47
AXE YARGI GÜNÜ İLE BAĞLANTILI! Baxter'ın Alınışı 1-2-3-4 şimdi başlıyor! Marvel Evreni üzerinde yargı kararları belirirken, Reed Richards yanıtları aramak için kendisini Think Tank'ına kilitledi. Ama insanlığın kaderi söz konusuyken, OUBLIETTE MIDAS gözünü Baxter Binası'na diktiğinde ne olur? Fantastik Dörtlü, Exterminatrix'in ölüm tuzaklarının önüne düşerken, ayakta kalan tek bir kahraman var - ama Oubliette'in tehlikeli olduğunu düşünüyorsanız, Görünmez Kadın'ın yapabilecekleriyle karşılaştırıldığında bu hiçbir şey. Baxter Building'de Zor Ölüm'e hazırlanın, çünkü söyleyecek tek bir şeyimiz kaldı: Yippie-ki-yay, Marvel Universe.

#21 AVENGERS #60
AXE: YARGI GÜNÜ İLE BAĞLANTILI! Avengers'in en iyi okçusu geri döndü! Kıyamet Günü yaklaşırken, Hawkeye'dan varlığını haklı çıkarması istenir. Bir ölçüt olarak Hawkeye, dünyaya en az rastgele seçilmiş bir posta kutusu kadar neşe ve fayda getirdiğini kanıtlamalıdır ki bu kuşkusuz oldukça yüksek bir çıtadır.

#22 AXE: AVENGERS #1
Tony Stark, hayatını onu korumak için giysiler yapmakla geçirdi. Şimdi hepimizi öldürebilecek bir zırh giymesi gerekiyor. Hayatta kalabilir mi? Herkes yapabilir mi?

#23 AMAZING SPIDER-MAN #10
AXE: YARGI GÜNÜ İLE BAĞLANTILI! Örümcek Adam'ın yargılanma zamanı geldi ve sanırım hepimiz Spidey'nin tarihindeki hangi anın duruşmalar üzerinde ağır bir ağırlık yaratacağını biliyoruz. Kalbinizi yeniden kırabilecek bu çok özel sayıyı kaçırmak istemezsiniz.

#24 AXE: DEATH TO THE MUTANTS #3
Dünyanın sonu gibi görünüyor. Dünya kişisel olarak alıyor. Dünya Denen Makine çok kötü bir gün geçiriyor.

#25 AXE: X-MEN #1
Hikaye açısından kritik olan ikinci tek sayılık AXE çizgi romanı! O değildi. O değildi. O değildi. O değildi. O değildi. Yine de: “Ben ateşim ve hayatın vücut bulmuş haliyim! Şimdi ve sonsuza kadar." "Şimdi ve sonsuza kadar"ın hangi kısmı kafanızı karıştırdı? Bir dünya yanarken, Jean başka bir dünyayı yaktıktan sonra varlığını haklı çıkarabilecek mi?

#26 AXE: IRON FIST #1
Iron Fist, en büyük mücadelesi... AXE ÇİZGİ ROMANI! Lin Lie ve kardeşi Lin Feng arasındaki çatışmadan sonra, mistik K'un-Lun şehrinin koruyucusu olan şu anki Iron Fist olan Lin Lie, K'un-Lun'a tekrar erişim sağlamalıdır! Ama başka hiçbir şeye benzemeyen bir duruşmayla karşı karşıya gelmeden önce değil: ÖLÜMSÜZLÜK MU-LAO MU?! Bekle, LOKI'nin tüm bunlarla ne ilgisi var? IRON FIST ve LOKI'nin Yargı Günü ile ne zaman yüzleştiğini öğrenin!

#27 AXE: STARFOX #1
AXE İLE İLİŞKİLİ! Sonsuz Eros! Titan'ın Yıldız Tilkisi! Kardeşi Thanos'un dengi, başarılarının her adımında ona eşlik eden... Ne? Ey. Ama ne derler bilirsiniz. Saat gel, gel...galaksiler arası kim içki içmeyi tercih eder? En azından bu Yargı Günü ise, yarın akşamdan kalma olmayacak.

#28 CAPTAIN MARVEL #42
Carol son zamanlarda yeterince yargılanmak zorunda kalsa da, Dünya'nın yaşayıp yaşamayacağını belirlediği için BU Yargı Günü'nden kaçış yok. Ancak Carol ve Lauri-Ell, değerlerini kanıtlamak için ellerinden gelenin en iyisini yaparken... beklenmedik yeni bir oyuncu ortaya çıkar.

#29 FANTASTIC FOUR #48
Görünürde bir destek olmadan Baxter Binasında tek başına mahsur kalan Görünmez Kadın, Oubliette Midas'ın çılgın bilimini durdurmak için 35 ölüm tuzağı uçuşuyla mücadele ediyor! Ancak Celestial'ın yargılaması için zaman hızla tükenirken, Sue kocası Reed'i Exterminatrix'in boyutlararası savaş makinesinin en son dişlisi olmaktan kurtarabilecek mi? Şey ve Alev Adam kendilerini Oubliette'in çarpık planlarından kurtarabilecek mi, yoksa kaçırılan Baxter Binası, FF'nin nihai yıkımı mı olacak? Yargı Zamanı Dört, çünkü Fantastik Dörtlü savaşmadan pes etmeyi düşünmüyor!

#30 IMMORTAL X-MEN #7
X-Men'in kalbi olsanız bile, insanların kalbini sökmek istediğiniz günler vardır. Yargı Günü bunlardan biridir. Nightcrawler, Kıvılcım adına hangi aşırı adımları atacak?

#31 X-FORCE #33
“X Avı” sonucu, bir AXE ÇİZGİ ROMANI! Avcı Kraven. Wolverine. Omega Kırmızısı. Dinozorlar. Nuff dedi!

#32 X-MEN RED #7
Kızıl gezegen için son karar! — bir AXE ÇİZGİ ROMANI! Ortalık yatışıp maliyetler hesaplandıkça, en tepeden başlayarak değişim Arakko'ya geliyor. Ebedilerle olan felaket savaşından sonra Büyük Yüzük Yenilmez Isca'nın artık Zafer Koltuğu'na uygun olmadığını ilan eder. Ama Isca'nın gücü asla kaybetmemek. Eğer istifa etmezse... Arakko'da onu başarabilecek kimse var mı?

#33 AXE: ETERNALS #1
Üçüncü ve son hikaye açısından kritik tek sayılık AXE çizgi romanı!

#34 LEGION OF X #6
Kıyamet Günü geldi… ve kendi Lejyonumuz doğrama bloğunda! Ebedi Uranos, Arakko'ya vahşi bir saldırı başlatır, ancak tehlikede olan yalnızca Mars gezegeni değildir. David Haller bir kahraman mı, herkesin - belki de Celestiallerin bile - tahmin ettiği gibi deliliğine yenik mi düşecek?

#35 AXE: YARGI GÜNÜ #6
Yılın olayının kıyamet finali. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak değil - kahramanlar kahraman olmanın yeni bir yolunu bulamazlarsa, her şey sonsuza kadar bir hiç olacak.

#36 AXE: YARGI GÜNÜ OMEGA #1[/B]

Yargı Günü'nün sonuçları hissediliyor! Olaylardan sonra söz veriyoruz. "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." Eternaller için bu bir yalan. Her zaman aynıdır ve her zaman olacak. Ancak Yargı Günü'nün ardından, gerçekten Eternal olanı keşfederler...
 
Son düzenleme:

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,457
8,510
İzmir
Mükemmel bir liste.
Kolaylıklar diliyorum.
Yardım lazım olursa Ücra ile iletişime geçebilirsin.
Gerçekten çok iyi grafikerleri ve çevirmenleri var.
 

CAN_AVAR

Kıdemli Üye
27 Ocak 2013
177
252
İlk sayıyı indirip birkaç sayfayı okudum göze çarpan bir tercüme hatası göremedim. Serinin kalanı için başarılar.
 

atakangngor

Yeni Üye
1 Şub 2023
2
51
Merhabalar herkese. Öncelikle Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Malatya ve Şanlıurfa'da hayatını kaybeden 25bin ve daha fazla can'a rahmet diliyorum. Acılarını paylaşıyoruz. Dualarım orada hala enkaz altında olanlar ve depremzedelerle.

Kötü haberlerden dolayı, kafam dağılsın diye mimari proje çizimlerinin arasında yaptığım amatör çeviri-dizgi işlerini 2. sayı için bitirdim. Sizlerle paylaşıyorum. Okumak isteyenler, hem ana başlıktan hem de 'dan indirebilir.

Hepimize geçmiş olsun.
 
Üst