Martin, ÖLÜLER ADASI. eankara, Böcklin'in tablosu üstünden, değerlendiriyor.

levon

Yeni Üye
18 Şub 2022
86
1,083
--MARTİN MYSTERE'ciler. Çizgi Diyarı'ndan eankara yazmaya devam ediyor, ÖLÜLER ADASI öyküsü.. Ressam Arnold Böcklin'in 5 ayrı versiyonunu yaptığı gizemli tabloların sırrı ne?
--Paraselsus ve Ezoterizm. Tablonun Sanat'a ve ÇizgiRoman'a etkileri. Böcklin’in Ezoterizme İlgisi. Arnold Böcklin'in eserlerinde ölüm teması. eankara, güzel anlatımı ile, ince ayrıntılara giriyor.
--Haberini vermekten zevk duyduğum bir olay oldu. Sevgili eankara, Çizgi Diyarı'nda 'Onursal Üye'liğe yükseldi. Tebrik ediyoruz.

--cizgiromantik.com ile ve Martin ile kalın.

 

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,194
7,094
Değerli @levon ,
Haftaiçi yoğunluktan dolayı sitenize girip değerli @eankara üstadımızın MM Ölüler Adası öyküsüne ilişkin kaleme almış olduğu incelemeyi bir türlü okuma fırsatı bulamamıştım. Bugün Ortiz ile ilgili mesajınızı görünce, hem onu hem de Ölüler Adası ile ilgili incelemeleri okumak üzere sitenizi ziyaret ettim. Her iki inceleme için de teşekkürlerimi sunuyorum. Siteniz, çizgi roman incelemeleri konusunda ülkemizde önemli bir boşluğu dolduruyor. Çabalarınızın uzun soluklu olmasını dilerim.
Değerli @eankara üstadın MM Ölüler Adası incelemesi, sadece ilgili macera ve onun yazarları ve çizerine ilişkin bilgi vermekle kalmıyor, fakat aynı zamanda maceranın konusundan hareketle İsviçreli ünlü ressam Böcklin ve Ölüler Adası tablosu özelinde sanattan ezoterizme pek çok konuda son derece derinlikli ve önemli bilgiler veriyor. Öyle ki, bu bilgiler ışığında ilgili macera yeniden okunduğunda çok farklı anlamlar yakalanabiliyor ve okuma keyfi ikiye katlanıyor.
Bu ufuk açıcı incelemesinden dolayı @eankara üstadımıza teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Son düzenleme:
Üst