MARTİN-MAJORANO OLAYI. eankara'nın kaleminden. İnceleme

levon

Yeni Üye
18 Şub 2022
86
1,083
--MARTİN MYSTERE'ciler. Devam, hem de en sevilen öykülerden biriyle. MAJORANA OLAYI. Bilim tarihinin bu gizemli olayını, geçen haftalarda hayatını kaybeden büyük usta, Alfredo Castelli'nin kaleminden okumuştuk.
--Çizgi Diyarı yazarlarından eankara bizlerin meraklarını gidermeye devam ediyor. Bu öykünün incelemesi için teşekkürler..
--cizgiromantik.com ile ve Martin ile kalın.

 

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
254
1,634
"Majorana akranlarından çok ilerdeydi . Bilimsel çalışmalarında, başkalarının saatler harcadığı denklemleri kafasından yapabiliyordu. O zamana kadar aşılamaz gibi görünen sorunlara yeni çözümler getirdi. Fermi , onun sigara kağıdına yazıp çöpe attığı bir formülle Heisenberg'in 1932'de Nobel aldığını belirtir."

Sayın @eankara yine bir harikalığa imza atmış; kuantum fiziği alanında yetkin bir belgeselle, çığır açıcı bir dehanın, fenomenal ortadan kaybolma hikayesini tüm izdüşümleriyle iç içe yaşatan müthiş bir gizem avcılığı incelemesi yazmış. Yüzü aşkın kaynaktan yararlanılarak yapılan bu kapsamlı ve derin araştırma gerçekten nefes kesici.
Alfredo Castelli ustaya saygı bölümü de enfes.
Finali hepimizin hissiyatı:
"Güle güle büyük usta .
Yarattığın maceralarla, hep bizlerle birlikte olmaya devam edeceksin."


Yönetmen Eronico'nun belgeseli yaparken keşfettiği, bambaşka Majorana'nın izindeyiz.

Bilim kurgu hikayesi yazdıracak kadar ilham çağlatan bu muhteşemlik için sonsuz teşekkürler.
 

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
254
1,634
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum Sn. @İnanna Salome . Ben de nitelikli birikiminizden kaynaklanan mesajlarınızın izleyicisiyim .
İncelemelerinizin çıktısını alıp, ciltletmeyi düşünüyorum. Köşe yazarları gibi tüm incelemelerinizi bir kitapta toplarsanız, hemen kavuşmak için çıkmadan ön sipariş veririz. Sağ olun, var olun.
 

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,193
7,081
Değerli @eankara üstadım,
Muhteşem ötesi bir inceleme! Bugüne kadar herhangi bir çizgi romanla ilgili böylesine kapsamlı, derinlikli ve eksiksiz bir inceleme daha yapılmış mıdır, bilmiyorum... Değerli @İnanna Salome 'nin dediği gibi, bu incelemeniz başta olmak üzere, tüm çizgi roman inceleme ve yazılarınızı kitap haline getirip yayımlasanız ülkemiz çizgi roman literatüründe çok önemli bir boşluğu doldurmuş olursunuz. Şimdi hemen incelemenizden edindiğim taze bilgiler ışığında ilgili maceraları yeniden okuyacağım.
Bu muhteşem inceleme için hem size, hem de bunu yazmanıza vesile olan değerli @levon 'a teşekkürlerimi sunuyorum. Elleriniz dert görmesin...
 
Üst