Kıyas Kartları (Marvel Kahramanları)

Peter Banner

Kıdemli Üye
6 Haz 2016
144
587
Çocukluk zamanlarımda Yu-Gi-Oh ve Top Trumps kartlarını biriktirmeyi çok severdim. Yu-Gi-Oh kartlarıyla pek oynamışlığım yoktur; daha ziyade biriktirmeyi ve farklı karakterleri tanımayı severdim. Top Trumps kartlarıyla oynamışlığım da vardır. (Tabii bu kartların orijinalleri epey pahalıydı. Orijinal olmayan Türkçe Yu-Gi-Oh kartları bakkallarda beşli paketler halinde satılırdı, paketlerden sakız veya su balonu da çıkardı. Top Trumps kartlarını da gazeteler koparmalı karton şeklinde verirdi.) Top Trumps'ın Marvel ve DC kahramanlarına yer veren desteleri de var, gazeteler bunların bazılarını da ek olarak vermişti. Ben de süper kahramanları kullanarak kartlar tasarlamak istedim ve Yu-Gi-Oh stiliyle tasarladığım kartlara "Çizgi Diyarı Düello Kartları" adını verdim. (Bu tarz kartlarla oluşturduğum iki desteyi sitede paylaşmıştım.) Top Trumps stiliyle de bir tasarım oluşturmak istedim ve bu kartlara da "Çizgi Diyarı Kıyas Kartları" adını verdim. Kartlar 300 dpi 7x10 cm, png formatında.

Oluşturduğum "Marvel Kahramanları" isimli destede toplam 36 kart var. (Aslında standart bir Top Trumps destesi temelde 30 karttan oluşur. Ben ikinci bir oynanış stili de düşündüğüm için buna uygun olması açısından 36 kart oluşturdum.) Destede yer alan karakterler şunlar:

Ay Şövalyesi, Bay Fantastik, Canlı Meşale, Carnage, Clea, Daredevil, Demir Adam, Dişi Hulk, Doktor Doom, Doktor Strange, Elektra, Galactus, Görünmez Kadın, Gümüş Samur, Gümüş Sörfçü, Hayalet Sürücü, Hulk, Kaptan Amerika, Kara Kedi, Kara Panter, Kızıl Cadı, Kızıl Örümcek, Loki, Morbius, Namor, Namora, Örümcek Adam, Örümcek Kadın, Storm, Thing, Thor, Ultron, Valkyrie, Venom, Vision, Wolverine.

Bu karakterlerin hepsine Çizgi Diyarı Düello Kartları'nda da yer vermiştim. Zaten karakterlere ait tanıtıcı bilgileri oradan aktardım; sadece tasarım ve puanlama sistemi farklı. (Kullandığım resimler, puanlamalar ve kartların nasıl oynanabileceğine dair bilgi için paylaştığım dosyadaki Kılavuzlar klasörüne bakabilirsiniz.)

İndirme linki:
 
Üst