Kendinizi Tanıtır mısınız?..

Adı Üstünde Anket

  • Ankara

    Oy: 28 11.8%
  • Bursa

    Oy: 13 5.5%
  • Gaziantep

    Oy: 8 3.4%
  • Hatay

    Oy: 4 1.7%
  • Isparta

    Oy: 3 1.3%
  • İstanbul

    Oy: 64 27.0%
  • İzmir

    Oy: 39 16.5%
  • Kayseri

    Oy: 5 2.1%
  • Konya

    Oy: 5 2.1%
  • Ve güzel memleketimin diğer illeri

    Oy: 68 28.7%

  • Kullanılan toplam oy
    237

gurselileri

Guest
18 Tem 2010
2,226
2,298
LÜLEBURGAZ
formda ve şiirlerimde gerçek ismimi kullandığım için sanırım biliyorsunuz... Gürsel İLERİ... 26.06.1969 Lüleburgaz doğumluyum...eşimden boşandım... mahkemenin velayetini bana verdiği 11 yaşındaki oğlum ve annemle birlikte yaşıyorum... çizgi roman benim için sevgiden öte hatta bir tutku... şimdi bu tutkunun durağı çizgi diyarı oldu... tüm dostlara selam, sevgi ve saygılar... :)
 

katr

Süper Üye
23 Şub 2010
496
4,074
Bende kendimden biraz bahsedeyim:1970 miş Kırıkkale doğumluyum ilk ve ortaokul köyde okudum ilk kitaplarımı orda arkadaşlardan edinerek okudum sayıları çok azdı. süpermen ve örümcek adama ilgim digerlerine göre fazla,teknolojik gelişmeleri sevdigim için olsa gerek bilgisayarı bile hobi olarak başladım şimdi tamiratını bile yapabiliyorum her türlü program üzerinde çalışmışlıgım var ama sadece hobi olarak. Degişik konulara girip gezmek hoşuma gidiyor iyi bir film arşivim var tabi benim tarzım olan filmler geniş bir oyun arşivimde var savaş oyunlarını severim fırsat buldukca oynarım boş oturmaktansa bişilerle ugraşmayı severim. Nicedir internette cizgiroman aradım ama bir türlü istedigim sayıları ve istedigim kalitede bulamıyordum tesadüfen bu siteyi buldum,kitap taramasınıda sonradan ögrendim ama taramaların kaliteli olması için kendimi geliştirdim ve işte sonuç artık rasgele taramadan daha düzenli bir taramaya gectik herkesin bu şekilde taraması en büyük dilegim ki kitap okuması daha zevkli oluyor ne iş yaptıgıma gelince kamuda memurum elkektrik teknikeriyim ve bu siteye emegi gecen ve siteye üye olan herkese teşekkür ederim iyi okumalar sevgilerimle.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,655
İzmir
Ben Murat,
İzmir'de ikamet ediyorum.
1979 doğumluyum.
Yıllardır usanmaz bir çizgi roman fanatiğiyim.
Başta Marvel ve DC olmak üzere elime geçen her türlü çizgi romanı okurum.
Çizgi roman okumaya Tommiks ile başlamama rahmen en uzun takip ettiğim serinin Conan olması ve o zamanlar Conan'ı yayınlayan Alfa'nın Marvel karakterlerinin çizgi romanlarını yayınlaması dolayısıyla Marvel dünyasıyla başlangıç yaptık. Ayrıca Bilka yayınlarından çıkan Örümcek Adam ve Superman süper kahraman öykülerine alışmamızı ve takip etmemizi sağladı. Amerikan yayınlarından sonra Fransız-Belçika ekolünü severim. Hem komedi ögeleri içerir hem de bir roman tadında kitaplardan oluşur. İtalyan'lar forumdaki birçok dostumun aksine benim için üçüncü sıradadır. İtalyanlardan Tex, Nathan Never, Dylan Dog ve Martin Mystere'i daha başarılı bulurum. Capitain Miki, El Grande Blek ve Comandante Mark bana bir birinin tekararı gibi gelir. (Şimdi bunları yazdım diye muhalefet eden arkadaşlar olacaktır. :) )
Sadece çizgi roman okumam, başta tarih kitapları olmak üzere ne bulsam okurum.
Kitapların yanında en büyük hobim film seyretmek.
Bunun yanında dostlarımla İzmir'de dolaşmayı severim.
Övünmek gibi olmasın bir başkadır İzmir geceleri.


 
Son düzenleme:

{denizci}268

Süper Üye
24 Eki 2010
484
36
1968 İstanbul zeytinburnu doğumluyum.bakırköy ticaret meslek lisesini bitirdim askerliğe kadar elektronik teknisyeniydim askerden sonra bir ara meşrubat bayiinde muhasebede çalıştım. çizgiroman okumaya 1976 da zagor,mister no,teksas ve tom miksle ağabeyimin sayesinde başladım ayrıca fenerbahçeli olmamdada ağabeyimin katkısı vardır.buradan onada teşekkürler.
Saygılarımla
 

Coomix

Yeni Üye
3 Eyl 2010
46
12
Merhaba arkadaşlar...

İsmim Sercay, 1980 Mersin doğumluyum. Şu anda Gaziantep'te Düztepe'de bir ilkokulda, ilkokul öğretmenliği yapıyorum. Bekarım ve biraz uyumsuz bir insan olduğum için evlenmeyi düşünmüyorum. :p

Benim çizgiroman geçmişim pek çoğunuz gibi Tex, Zaggor, v.b. ile başlamadı. İlk sahip olduğum çizgiromanlar Spiderman ciltleriydi ki hala saklıyorum. Sonrasında ise 1N yayıncılıktan çıkan X-Men'lerle tanıştım. O yıllarda (zaten var olan çizim yeteneğimi geliştirerek) karakterler çizmeye başladım. İnternetle tanıştıktan sonra bir çok yazar, çizer ve colorist ile tanışıp fikir alışverişinde bulunarak kendimi geliştirdim. Hala bir tabletim olmasa da kalem, kağıt ve mouse ile güzel şeyler ortaya çıkarabiliyorum. :)

Chip ve PcNet dergilerinde yayınlanan bir web sitem vardı. Kendi çizimlerimin ve çizim derslerinin olduğu bir web sitesiydi ancak elim ciddi bir şekilde kırıldığından (ve bazı özel yaşam sıkıntılarından) dolayı sitemi kapattım. Artık Türkiye'de birilerinin bu işin altına elini atması gerektiğini düşündüğüm için daha profesyonel, yeni bir web sitesi hazırlamaktayım (reklam olarak algılamayın çünkü web sitem bir forum sitesi değil.)

Bilgisayarımda devasa bir çizgiroman arşivim var. Arada sırada İstanbul'a gidip yayınevlerini gezerek onlarca cilt alıyorum. Yanımda her zaman içinde bir sürü çizim kalemi, çizim defteri ve bilgisayarımın olduğu bir çanta bulunur. İtiraf ediyorum, en güzel çizimlerimi sınıfta öğrencilerimle birlikte resim derslerinde çıkarıyorum. :D

Gezmeyi çok seviyorum. Kurtlu peynir gibiyimdir hiç yerimde durmam. :p İyi bir film izleyicizisi olduğumu düşünüyorum.

Henüz bitmemiş bir çalışmamla yazımı tamamlıyorum. :) Bu kadar yeter sanırım. Saygılarımla...

4051.jpg
 
Son düzenleme:

aytekincelen

Süper Üye
15 May 2010
724
194
merhaba arkadaşlar uzun zamandır forumdayım ama kendimden hiç bahsetmemişim :) 1972 diyarbakır/ergani doğumluyum doktorum iki dünyalar tatlısı kızım var antalyada çalışmaktayım kitaplarla tanışmam çok eskilere dayanıyor ilkokul yıllarımda kütüphaneci kütüphaneyi bana teslim ederdi :) inanılmaz bir kitap kurduydum ,resim yapmayı helede karakalem çalışmalarımı özellikle conandan etkilenerek başladım bendeki conan sevgisi belkide çizimlerini çok sevmemden kaynaklanıyor babam eski bir köy enstitülü öğretmendi 6 kardeşin hepsinide okutmayı başardı (hayret ben zorlanıyorum :) )eeee çizgi roman bulmam maddi olarak zordu tabii helede erganide elimizdekileri değişir değişir dururduk şimdi bu siteyi bulunca define bulmuş gibi oldum emeği geçen bütün dostlara yürekten teşekkürler ,sağolun varolun
 
Son düzenleme:

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,136
20,722
adım haluk.çizgili forum a bu isimle kaydolmuştum.1956 salihli dogumluyum.inşaat mühendisiyim.izmir de statiker projeci olarak çalışmaktayım.evliyim, iki oglum var.büyüğü inşaat mühendisliğinde master yapıyor,küçük ise üniversite imtahanlarına hazırlanıyor.çizgi diyarı forumunuza ise lotoloto olarak katıldım.sevgili dostlar,çizgi romanları gerçekten çok seviyorum.altı yaşından beri okuyorum.önceleri teksas, tommiks,zagor ile başladım.tüm serileri samim utkun kapaklı ciltleri ile mevcut.fakat teks yoktu.1984 yılından başlayıp ara ara teks leride toplamaya çalıştım.babamla 10 yaşında istanbul'a gelip tay yayınlarına uğrayıp zagor un tüm serilerini oranın müdürü olan bir hanımefendi den almamızı hiç unutamıyorum.zagorun okuyucusu büyüklerdir demişti.1984 yılında da alaska adıyla ken parker yayınlandı.onunda tüm ciltlerini topladım.yakın zamanlarda da teks ve zagor ciltlerini topladım.zıp zıp , ceylan, redkit ,1001 roman,tarkan koleksiyonlarımıda etrafımda cok sevdigim arkadaşlarımın çocuklarına hediye ettim.onlarda çizgiromanları çok seviyorlar ve okuyorlar.çizgiroman tarayamıyorum.kitapların bütünlügünü korumada çok titizim.sizlerin binbir emekle itina ile taradığı bu romanları sayenizde okuyorum.özellikle teks ler
üzerindeki çalışmalarımı sizlerle sürekli paylaşacağım.bu aralar işlerimde biraz yoğunum.ama göreceksiniz sevgili dostlar bu aydan sonra arka arkaya çalışmalarım sizlerle beraber olacak.engüzel günler sizlerle gelsin,tüm dilekleriniz gerçekleşsin,kalın sağlıcakla.
 

hakanbi

Süper Üye
3 Şub 2011
511
75
70 giresun doğumluyum( yanlış anlaşılmasın 1970) memlekette metal işleri öğretmeniyim,kızım 9 ,oğlum 6 yaşında eşim matematik öğretmeni, en büyük emelim tüm çizgi romanları okuyabilmek,bütün dediysem alışık olduklarım dışındakileri çokda okuyamıyorum daha ilkokula başlamadan mahallemizdeki benden beş altı yaş büyük yakın komşumuzun kitaplarına bakmaya başladım,evleri baraka şeklinde fındık bahçesinin içindeydi,o günlerden aklımda kalan evlerinin içine istifledikleri fındık çuvallarının yün kokusu(fındık çuvalları yünden yapılır)ve resimlerine baktığım zagor,mister no,ayrılmaz ikili teksas tommiks,tombraks,mandreke ve kızılmaske ve daha bir çoğu .sonra biraz büyüdük giresunda iki sinemanın kapısında kitap alınıp satılırdı ve kitap üzerine para karşılığı bozuk para atılır üstünde kalırsa kitap kazananın olurdu ,o büyük albüm parlak zagor kapakları dahada parlatılır bozuk paranın kayması sağlanırdı,offf ne günlerdi.
 
Son düzenleme:

Cellatbey

Aktif Üye
7 May 2010
336
235
Merhaba dostlar
Öncelikle vkopuzoğlu dostumuza burayı bulmamda yardımları için teşekkür ediyorum.

Adım Ali
yaşım 52
Mesleğim makina teknisyenliğinden emekli
Üç çocuk babasıyım en küçüğü 19 yaşında
İlgi alanıma giren kitaplar; Çizgi romanlar,makina imalat tekniği ilgilisi kitaplar,bazı romanlar [Köprüaltı çocuklarından (Kemalettin tuğcu),Denizler altında yirmibin fersahtan,Beyaz dişten,Define adsından,Robinson Crusoe den,Bozkurtların ölümü ve Bozkurtlar diriliyordan,Kızıltuğdan,Yılanların öcünden,İnce Memedin dört cildinden,Çanlar kimin için çalıyordan,Atlarıda vururlardan,Kumarbazdan (dostoyevskininki),Monte cristo kontundan,Da vinci şifresi ne kadar ilgili alanlardaki romanlar] Romanlar dedimde; Şimdiki romanlar artık orijinal tam ebadında basılmıyor. Geçende komşu cocuğunun elinde Robinson Cruzo gördüm incecik birşey.Kendi kendime bereket bende tamı var diye düşündüm.
Geleyim çizgi romana;
İlk zamanlar daha okumayı yeni yeni sökmeye başladığımda birisinin al senin olsun diye verdiği Teksas ın ilk macerasını içeren (yada ben öyle biliyorum.Hani "ormanda bir avcı iz sürmektedir" şeklinde başlayan) macerasıydı hemde galiba yanlış hatırlamıyorsam renkliydi galiba.Kimbilir belki ben hayal dünyamdada renklendirmiş olabilirim.Altı buçuk yaşlarımdaydım.Ve malesef o kitabım artık elimde değil.Çizgi romanlarımın defalarca sobalarda katledilmesi eylemlerinden hangisinde sobaya gitmişti bilemiyorum.
O Teksastan sonrasını artık kendim edinmeye başladım.Teksas a Tommiks eklendi.Artık sırasını bilemiyorum.Bir zamanlar güzel bir dergi formatında içeriğinde çok çeşitli maceralar olan bir dergi vardı adını hatırlayamıyorum.Adını hatırlayamıyorum fakat maceralarının bazı bölümleri hala hayalime gelebiliyor.Örneğin dev insanların yaşadığı bir gezegene uzay gemileri düşerek orda macera yaşayan bir gurup insanın maceraları olan Hatta içindeki çizgi romanın biride bir kimyasal hata sonucu dev boyutlara gelmiş hayvanlarla ilgili bir çizgi romandı.
Swing,Zembla,Gordon,Karaoğlan,Tarkan,Tolga,Kaan,Tarzan,Fotoroman formatındaki Killing,Pekos bill, Kinowa, Jikop, Zagor,Tex, kısacası elime ne geçerse kitapcıda ne bulabilirsem (Kızıl maske,Mandreke,Örümcek adam,Conan gibiler pek ilgimi çekmedi) derken Benim için en önemlisi Teks olmaya başladı.Ne yazıkki,bizim buralarda kitapçılara çizgi roman gelmezdi.Çizgi roman getiren sadece bir kitapçı vardı ve o da yazdan yaza getirirdi.Okullar tatilken olur okullar başladımı olmazdı.Kimbilir belkide adama ailelerden baskı gelmiş olabilir.Dolayısıyle bendeniz müthiş bir Teks tutkunu olmama rağmen malesef tutkunu olduğum Teks ciltlerini tam olarak temin edememiştim. Cetin Karakoç Tekslerinin özel tutkunuydum ancak malesef sahip olamayan bir tutkundum.
Çizgi romanda en önem verdiğim; Çizgi romanın ya tam macera yada,tam seri olarak elimde olmasıdır.Devamı olmayan bir macerayı okumak istemeyip,devamı elime geçinceye kadar okumadan beklettiğim olmuştur.
Sanırım yazımı uzattım.Kısa kesmeye çalışayım.
Benim için bir önemli konu daha var;
maddi imkanım malesef yok.Kuru bir emekli maaşına bakan adamım.Fakat gönlüm isterki;Sere serpe uzandığım yerden çizgi romanı kitaptan okuyayım.Dahada önemlisi okumasam bile çizgi romana kitap haliyle sahip olayım.Ancak "gönül cennet ister günah koyvermez " misali,ulaşım imkanımda maddi imkanımda yok.
Eh ne yapalım bu durumda,uzanmadan bilgisayardan okuyarak tutkumuzu devam ettirmeye çalışıyoruz.
Hem böylede sahip olmuş oluyoruz.Kitap halinde değilde bilgisayar dosyası halinde sahip olmuş oluyoruz.
Buna çok şükür.
Değil sahip olmak,okuyabilmek bile bundan on yıl önce aklımızdan geçmezdi.Bir aklından geçen olsa ve dese,inanamazdım.
Yaşadığım en büyük hayal kırıklığı;
Şimdi adını hatırlamadığım bir siteye üye olup,üye olduğum halde birşey indiremediğim,ancak birkaç gün sonra kazın ayağının öyle olmadığını öğrendiğim andır.Çok büyük hayal kırıklığına uğramıştım.
madem birşey vermeyecektiniz beni niye üye ettiniz.Çok büyük hayal kırıklığına uğradım.O anı unutamıyorum.Kitaplarımın yakıldığı anları unuttum o anı unutamadım.

Dostlar,aslında kendimi suçlu gibi hissdeyorum.Çünkü katkım olmuyor.Sitede olmayıpta bende olan birşey yok.Sizlere katkıda bulunamıyorum. Hakkınızı helal edin.
 

dünyalı

Kıdemli Üye
11 Haz 2009
116
298
Zonguldak Ereğli'liyim. 7 yaşında bir kızım var. Fenerbahçeliyim. çocukluğum çizgi roman ve hikaye okuyarak geçti. keşke şimdiki aklım olsaydı o çizgi romanların hepsini saklardım.
 

App-PsStar

Aktif Üye
13 Mar 2011
292
23
Pandora's PlaneT
Adım Ahmet Kökyar . 17 Yaşındayım Kocaeli/Derince'de Ailem İle Yaşıyorum Ailemden Ayrı Kimse Yok çok Şükür Çok Mutlu ve Sağlıklıyız. Lise 3 Öğrencisi Anadolu Lisesi Grafik Tasarım Bölümü Okuyorum Çok Şükür Kırık Notum Yok Hobi Olarak Photoshop-Pano Tasarım-Ayrıştırıcı-Teknolojik Apartiyömler - Subject Efektler - MacroMediea ve Flash Player dir. 1997 Doğumlu Bir Kardeşim Kendisi Fatih Kökyar'dı 8. sınıfı öğrencisi Notları İyi Denilemeyecek Kadar Az :=)
Dahası : btcher_boy@hotmail.com
 

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,296
4,491
1955 Konya doğumluyum.34 yıldır Matamatik öğretmenliği yapıyorum.en büyüğü 32 en küçüğü(ikiz)28 yaşında tümü üniversite mezunu üç tane aslan gibi çocuğum var.İlk okuduğum çizgi roman Karaoğlan idi.(ilkokul 3 te) Hala da okumaktayım.Bilgisayar kullanma özürlü olduğumu söylerler nedense...Bu mesajı 12.00 dakikada yazabildim.Çizgiroman Diyarı nı ŞUBAT 2011 de tesadüfen buldum ve inanın hayatıma apayrı renkler geldi.Hayatı,insanları,doğayı çok seviyorum.Bu forumda bulunmaktan mutluyum.Herkese mutluluklar dilerim....
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,599
35,045
İstanbul
İstanbul doğumluyum ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren aile şirketimizde çalışıyorum. Çizgiroman, edebiyat, sosyoloji, psikoloji yanında sıkı bir Retrocuyum. Ayrıca pek eski fanatikliğim kalmasa da Galatasaraylıyım. :)
 
Son düzenleme:

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
4,919
kemal koç 1979 Nevşehir doğumluyum halende Nevşehir'de yaşıyorum.
 
Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,063
76,075
hiçbiryerde :)
1967 doğumluyum,iki kızım var,
biri ilkokul bire,diğeri lise bire başlıyor,az sonra.
bakırköy'de oturuyor ve çalışıyorum,
oturarak para kazanıyorum yani. :Ğ
daha önce onun bunun hekimiydim,
aile hekimiyim şimdi...;)
eşimle aynı işyerindeyiz,
birazcık patronuyum onun,ama birazcık :d
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,738
44,183
denize sıfır
Bir çok üyemiz bu başlıktan haberdar değil o yüzden daha bilinir olması için başlığını Kendinizi tanıtırmısınız olarak değiştirdim.
 

kmltuncer

Süper Üye
12 Eki 2009
1,041
2,469
Yalova
Arkadaşlar,
Bende 1961 Yalova doğumluyum.Yalovada oturuyorum.1 kız babasıyım.Kızım 12 yaşında.Emekli pilot subay'ım.Çizgi roman sevdasına henüz 7-8 yaşlarındayken düştüm.O gün bugündür okuyorum.Herkese selam ve saygılarımı gönderiyorum.İyiki varsınız.....
 

ihtiyardost

Onursal Üye
12 Kas 2010
3,457
69,061
Karagümrük
Selam dostlar,

Ben Serdar Barış. 1969 İstanbul / Fatih doğumluyum. Evliyim ve 12 yaşında bir oğlum var. İstanbul Üniversitesinde Öğretim üyesi olarak çalışmaktayım. 36 senelik iflah olmaz bir çizgi roman okuruyum.
Bu site artık hayatımın bir parçası haline geldi. Bir çok kitabı bu site sayesinde arşivime kattım, zaman elverdiği ölçüde ben de elimdeki çizgi romanları tarayarak sizlerle paylaşıyorum.

İnşallah bir gün geniş katılımlı bir toplantı düzenler birbirimizle tanışma
imkanı buluruz.
 

kusto

Kıdemli Üye
15 Nis 2009
161
376
1970 Mardin doğumluyum. 1976'dan itibaren Ankara'da yaşıyorum. 1999 - 2007 arası İskenderun'da yaşadım. Orayı hiçbir şekilde unutamam. Sayenizde okumayı söktüğüm çizgiromanlara tekrar kavuştum ve hatırı sayılır bir arşive sahip oldum. Hepinize buradan çok çok teşekkür ederim. Bu arada bende Fenerbahçe'liyim.
 

kersel

Yeni Üye
24 Eki 2009
90
41
selamlar çizgi diyarı ailesi , biz 81 istanbul doğumlu ikiz kardeşleriz ,KerseL yani Kerim ve Selim , 10 yaşından itibaren çizgiroman okumaya başladık , hala büyük bi keyifle okuyoruz çizgi diyarı sayesinde daha da arttı ,emeği geçen herkese teşekkürler
 

yturan

Onursal Üye
28 Ağu 2009
1,068
4,735
Denizli
Tüm çizgiseverlere selamlar...
İsmim Yıldıray Turan, 1968 doğumluyum...
Denizli'de öğretmenlik yapıyorum...
Aslen Milas'ın Çökertme Köyü vatandaşıyım...
Baki Turan ve Arda Turan adında iki oğlum var...
Ayriyeten BJK'liyim...
Ben de çizgiromanları yakılanlardanım...
 
Son düzenleme:

Hellrider

Yeni Üye
11 Eki 2012
7
9
1992 Manisa/Alaşehir doğumluyum. 3 senedir İzmir'de yaşıyorum. Dokuz Eylül Üniversitesinde Maden Mühendisliği bölümünde okumaktayım :) Sandman in online Türkçe serisini bulmaya çalışırken çizgidiyarıyla tanıştım ve beni yavaşça içine, çizgi roman dünyasına çekmeye başladı :) Umarım sonu kötü olmaz :))
 

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,136
20,722
1956 salihli doğumluyum.ismim haluk.inşaat mühendisiyim.
1958 den beri izmir de yaşıyorum.projecilik yapıyorum.
iki oğlum var.çizgi roman okumaya sekiz yaşında başladım.
ailem okul zamanı yasakladılar, tatilde ise bol bol
okumamı sağladılar.babamın ilk aldığı ciltler teksas
ciltleriydi.daha sonra tommiks ,zagor lar geldi.mahallemizde
ki arkadaşlarım teks tutkunuydu.daha sonraları teks e merak
sardım.çizimleri ,western filmlerini çok sevmem, ben de ayrı bir
merak uyandırdı.renkli maceralarını da internette görünce,
böyle bir forumla tanışınca birşeyler yapmalıyım dedim.
o gün bu gündür sevgili arkadaşlar ...
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,948
23,802
Kıbrıs
Kendinizi Tanıtır Mısınız?

İsmim Atilla Çolakoğlu.Kıbrıslıyım.1954 doğumluyum.Galiba forumdaki
en kıdemli üyelerdenim.Yaklaşık 50 yıldır çizgi roman okuyorum.
Evimizde kendimi bildim bileli hep çizgi roman bulunmuştur.Babam
çizgi roman okumamızdan hoşlanmasa da hiçbir zaman bize engel
olmamıştı.
Özellikle Teks benim en sevdiğim çizgi roman.Diğer westernleri-
Tommiks,Teksas,Swing,Kit Taylor,Kinowa Zagor v.s.de severek okurum
Yeni yayınları muntazam alıyorum.Elimde öyle çok geniş arşivim yok.
Uzun yıllar öncesinden atılmayıp günümüze kalabilen kırıntılardan da
naçizane taramalar yapıp sizlerle paylaşıyorum.Listelerdeki her maviye
dönüşen bir çizgi roman ve sizlerden gelen övgü dolu mesajlar beni
mutlu ediyor.Çizgi Diyarı da işte bu felsefeye hizmet ediyor-özveri,
dayanışma ve paylaşım...
 

merkal

Kıdemli Üye
3 Ocak 2012
131
289
Ankara
Herkese selamlar. Ben Metehan Erkal (merkal), 1974 Ankara doğumluyum. İlkokul 1. sınıftan bu yana çizgiroman okuruyum. Çizgiroman okumaya ilk Tarkan ile başladım. İlk, orta ve lise'yi Ankara'da okudum. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği bölümünden 95 yılında mezun oldum. Askerliğimi İzmir'de 10. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı-Bornova'da yaptım. 2000 yılında Ankara'ya tekrar yerleştim ve Bordo Doküman ve Atık Geri Dönüşüm Sistemleri Tic. ve San. A.Ş. Arşivleme Sistemlerinde Teknik Servis Uzmanı olarak bilfiil görev yapmaktayım. Çizgiroman okumanın haricinde sinema izlemek, müzik dinlemek, iş ve özel seyahatlerde gittiğim yerleri dolaşmak ve bilgi toplamak özel hobilerim arasındadır.
 

Muhammed AĞAR

Aktif Üye
11 Ağu 2012
353
1,528
Adım Muhammed Soyadım Ağar 16 yaşındayım. 1996 doğumluyum İzmir'in Buca(Evka-1) ilçesin de oturuyorum. Bu forum bana Çizgi Roman okumayı sevdirtti. Çok teşekkür ediyorum hepinize o listeye yazılmak bile bir onurdur benim için. Biraz küçük durabilirim o listeye yazılırsam :)
 

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,372
12,960
iskenderun-Hatay
Adım Muhammed Soyadım Ağar 16 yaşındayım. 1996 doğumluyum İzmir'in Buca(Evka-1) ilçesin de oturuyorum. Bu forum bana Çizgi Roman okumayı sevdirtti. Çok teşekkür ediyorum hepinize o listeye yazılmak bile bir onurdur benim için. Biraz küçük durabilirim o listeye yazılırsam :)

Aslında 16 yaş küçük değil o yaştayken ben çizgi roman okuyalı 10 yıl olmuştu, ayrıca 16 yaşındayke hem okula gidiyor hem de 5 yıldır ayakkabı mağazasında çalışıyordum...
 
Son düzenleme:

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,094
Kastamonu
Galiba Diyar'ın en genç yaşlısı benim; 1963 doğumluyum. Benim gibilere şu ara "genç emekli" deniyor. Ayrıca, benim cinsimden olanlara, eskiden beri "kıl herif" derler nedense.

Ruhum, (memleketim olan) Karadeniz'in batısında; cismim, insanını çok sevdiğim ama iklimine 23 senedir alışamadığım Antalya'da; böööyle iki parçalı vaziyette vuslat zamanını kolluyorum.

Üç yıl turizm işletmeciliği, üç yıl (Gazi'de) müzik, iki yıl da işletme okudum... Okulların hepsi de dört yıllık olduğu için, sekiz yıllık maceraya bir diploma sığdıramadım. Olsun, onun dışında istediğim her şeyi aldım...

Gazetecilik ve tıbbi mümessillik yaptım. İki tane de çocuk yaptım. Daha doğrusu karımla beraber yaptık. (Ama gerçekten iyi yapmışız, harika oldu keratalar.)

Okumaya Kemalettin Tuğcu ve Jules Verne ile başladım; esseGesse, Karaoğlan ve Zagor sonradan geldi. Okumadan duramam. Şu ara, Mevnevi'nin ikinci cildini bitirmek üzereyim. Altı cildin tamamını bitirince, Mevlana'nın güzel sözlerinden sıkı bir seçkiyi Diyar için derleyeceğim.

Sadece okumuyor, yazıyorum da... Bir hayli öykü yazdım. Birkaç tanesi dergi ve gazetelerde yayımlandı... Henüz yazamadıklarımı Antalya'dan kurtulduğumda yazabileceğimi umuyorum.

Trabzonsporluyum... Linux'u seviyorum...

Saygılarımla.
 
Son düzenleme:

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
97
166
denizci
1964, Memleket: İstanbul (Gerçek İstanbul'luyum, yani dedemin dedesinin dedesi....'de İstanbul'lu), İkametgah: Beşiktaş, Koca Ragıp Paşa İlk Okulu, Oruç Gazi Orta Okulu, Pertevniyal Lisesi, İTÜ İşletme Müh., özel sektör yöneticiyim, evliyim 1993 doğumlu çok iyi derecede İngilizce, İtalyanca ve İspanyolca bilen (Üçü de çok iyi derecede, öyle böyle değil) üniversite de bir oğlum var, hava sporlarıyla ilgiliyim ve çizgi roman, bu ikisi hayatım, bize bu şansları tanıyan arkadaşların gerçekten hakları ödenmez, Çizgi Diyarı’ nın bir üyesi olmaktan gurur duyuyorum, büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öperim.
 
Son düzenleme:

Patrick Wilding

Süper Üye
20 Nis 2010
65
55
Selamlar arkadaşlar.
Ben Haluk.73 İstanbul doğumluyum.Hyundai'de ihracat bölümünde çalışıyorum.İki oğlum var ama teknik olarak onlardan pek farkım yok,3 erkek kardeş gibiyiz.
Emeği geçenlere,çizgi romana gönül verenlere sevgiler,saygılar
 

haşim ünvan

Kıdemli Üye
15 Haz 2012
233
291
istanbul
Ben Haşim Ünvan Balkır. 1957 İstanbul Üsküdar doğumluyum. Garanti Bankasından emekliyim.2004 doğumlu bir oğlum var. Sayenizde para verip alamadığım, dolayısıyla çok uzun zamandır okuyamadığım çizgi romanları sayenizde okuyabiliyorum. Hemde siteye girmeden önce hiç tanımadığım kahramanların maceralarını.. Allah hepipnizden razı olsun.
 

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
514
3,748
1968 Ankara doğumluyum. 15 yıl Urfa’da(o zamanlar Şanlı değildi henüz), 9 yıl Ankara’da yaşadım. 1994’ten bu yana da Kocaeli’nde yaşıyorum. Ülkemin her coğrafyasında ömrümün bir parçası yatıyor yani. Vatanseverliğim Yüzbaşı Volkan’dan, maceraperestliğim En Kahraman Rıdvan’dan, asaletim Kara Murat’tan, gözüpekliğim Tarkan’dan gelir.

9 yaşında çiçeği burnunda ilkokul 3. sınıf öğrencisiyken, sınıf arkadaşım Abdullah Dağ’ın çantama koyduğu bir adet Zagor cildi sayesinde, önce Tommiks-Teksas’la(yaa… Biz o zamanlar çizgi romanları böyle isimlendiriyorduk) sonra Zagor ve ezeli düşmanı Büyücü Kandraks’la tanıştım. O gün bu gündür Kandraks’ın geceleri penceremden beni gözlediğini ve güzel Margie’yi günün birinde kurban edeceğini söyleyerek sırıttığına inanırım.

Çocukluk yıllarım boyunca Urfa’nın “iki film birden” oynatan sinemalarının karşısında Tommiks-Teksas tezgahı işletirken, bir yandan da “Milli Piyango’culuk” yaptım. Çekiliş-ve tabii para-karşılığı insanlara hediyeler dağıttım. Sonra büyüdüm, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni bitirdim. Gordon’un Dale’sini, Zagor’un Frida’sını, Tommiks’in Suzi’sini hiç unutmadım. Çizgi romanlardan kurulu bir dünyayı, hayatımın her bir köşesine, zihnimin derinliklerine işledim. Onlar bensiz, ben onlarsız olamadım. 2002-2004 yılları arasında ülkenin güzide yayınevlerinden biri tarafından yayını süren Zagor ve Martin Mystere çizgi romanlarının dizi danışmanlığını ve sunuş yazılarının yazarlığını yaptım. O yıllarda Drunky Duck’ın getirdiği Posta Kutusu mektuplarını ve Martin Mystere dizisinin Gizem Avcısı yazılarını yazıp güzel günler yaşadım. Sonra onları bırakıp okuyucu olmanın keyfini sürmeye devam ettim. Bir daha yayınevlerine dizi danışmanlığı, editör falan filan olmamaya karar verdim. Ama virüs bulaşmış bir kere, kurtulamıyor insan. Memlekette Tommiks-Teksas yayınlamaya cesaret eden her çılgın Türk hemen yanımda bitiveriyordu. “Lami, bu iş sensiz olmaz” diye diye işin yayın boyutunda kalmamı sağlayan bir dolu can dostum oldu. Bir tek şartla bu işe gönüllü olarak devam ettim. Amatör ruhla çalışacağız. Cafcaflı yayınevleri havasında olmayacağız. Ne yaratıcılığımızı kısıtlayacağız ne hevesimizi. Aramıza haramileri almayacağız!

Önce Ümit Kaptan geldi. Yaratıcısı sevgili Hakan Karabey’le Ankara çetesinin eski mekanı Anarres’te projeyi yaptık çattık 4 sayı yayınlandı, güzel oldu. Ben projenin editoryal tarafındayken, Hakan ve Aykan Sever, mutfağında çalıştılar. Ne çıkardıysak ortaya, gurur duyduk. Kolay değil, Yüzbaşı Volkan’dan sonra yayınlanan ilk çağdaş yerli ve süreli çizgi romanımız ve hala bu ünvanını korumakta. Arkasından Hipnoz geldi. Bir başka çizgi roman savaşçısı İlhan Yılmaz’ın karma çizgi roman dergisi projesi Hipnoz’un editoryal tarafını severek üstlendim. Ülkemde çizgi romanın hem yaygınlaşması hem de elit bir kesimin zevki olmaması yani “ucuzlaması” için elimden ne geliyorsa yapıyorum.

Çizgi romanlardan, bilim kurgu’dan, nostaljiden, tehlikeli kimyasallardan, çevre faaliyetlerinden, gezip görmeden ve tabii ki eşim ve kızımdan kurulu muhteşem bir hayatım var. Yaşamayı ve çizgi romanperver çılgın Türkleri çok seviyorum.

Sağlıcakla kalın
Lami Tiryaki
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
36,891
İstanbul
....

Önce Ümit Kaptan geldi. Yaratıcısı sevgili Hakan Karabey’le Ankara çetesinin eski mekanı Anarres’te projeyi yaptık çattık 4 sayı yayınlandı, güzel oldu. Ben projenin editoryal tarafındayken, Hakan ve Aykan Sever, mutfağında çalıştılar. Ne çıkardıysak ortaya, gurur duyduk. Kolay değil, Yüzbaşı Volkan’dan sonra yayınlanan ilk çağdaş yerli ve süreli çizgi romanımız ve hala bu ünvanını korumakta. Arkasından Hipnoz geldi. Bir başka çizgi roman savaşçısı İlhan Yılmaz’ın karma çizgi roman dergisi projesi Hipnoz’un editoryal tarafını severek üstlendim. Ülkemde çizgi romanın hem yaygınlaşması hem de elit bir kesimin zevki olmaması yani “ucuzlaması” için elimden ne geliyorsa yapıyorum.

....

Üstadım ne güzel bir tanıtım yazısıdır bu... Bu arada çok sevdiğim dostum Aykan'la beraber çalıştığınızı öğrenmek te hoş bir sürpriz oldu benim için. Onu da getireceğim buraya, kollarından tutup...
 

rüzgar76

Yeni Üye
9 Tem 2013
9
9
76 İstanbul doğumluyum. Çocukken zevkle okuduğum ilk kitap Red kit tir. Fanatik olmasamda Fenerbahçe taraftarıyım. Conan ı ve mizah dergisi okumayı severim. Estetik sanatsal çizimleri de çok severim.
 

lion35

Aktif Üye
26 Mar 2009
463
2,182
İzmir
1967 İzmir Aliağa doğumluyum.İzmir Buca^da oturuyorum.Emekli Hava Muhabere Astsubayıyım.22,21 ve 12 yaşlarında 3 kızım var.Galatasaray taraftarıyım.Çizgi romanla ilkokul 1. sınıfta okulun karşısındaki gazete bayiine yardımcılık yaparken tanıştım.Favorim başta Zagor,kızılmaske,teks,mister no.zembla.Biriktirdiğim bir sandık çizgi romanı (çoğunluğu zagor) çizgi roman düşmanı olan benim ailemin baskısı ve bisiklet vaadi kandırmasıyla dağıtmıştım.Ortaokul-Lise yıllarımda ansiklopedi ve milliyet -tercüman çocuk kolleksiyonu yaptım.Emekli olduktan sonra 2009'da çizgi diyarına üye oldum.Şimdi çocukluğumda kollesiyonunu yapamadığım Zagor'u satın alarak (klasik maceralar ve yeni serilerini) ve forumdan eski serilerini indirerek çocukken yarım kalan hevesimi çizgi diyarı sayesinde gerçekleştiriyorum.Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.
 
Üst