Jack London - John Barleycorn Tek Sayfa Pdf

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
810
12,434
Jack London - John Barleycorn Tek Sayfa Pdf Cs

SCKyWQ.jpg


Asıl adı John Griffith London olan Jack London 1876’da San Franciso'da doğdu. Annesi Amerikalı, babası ise İrlanda’lı bir serseriydi. Düzensiz bir öğrenim gördü. Bir yıl koleje, bir yıl da California Üniversitesine devam etti.

Denemediği iş kalmadı. En büyük tutkusu açık denizler ve uzun yollardı. Vahşetin Çağırısı ile üne kavuştu, 22 Kasım 1916’da intihar etti.

John Barleycorn, bir Alkolizm şaheseri değil, bir Edebiyat şaheseridir.

Pdf Cs:

Pdf RCs:

Pdf RCs1:

Epub:


RCs: "ocr" yani optik karakter tanıma işlemi yapılmış okurken göz yormayan renkli sayfalı pdf düzenleme işleminin kısaltmasıdır...
Yalnızca Cs işlemi ocr yapılmış beyaz sayfalı pdf dosyadır.

Bu kitap, bir bakıma Jack London’un hayat öyküsüdür. Ama yaşadığı değil, yaşamak istediği hayatın öyküsü!..

Jack London, alkole aşırı şekilde düşkündü. O da devam ettiği meyhanelerde, her zaman olduğu gibi, alkolün aracılığı ile birçok dost edindi Ama bunlar gerçek dostluklar mıydı?

John Barleycorn, alkolü sevenlerin de, ondan nefret edenlerin de coşkuyla okuyacakları bir şaheserdir.

John Barleycorn (Bir Alkoliğin Anıları) Jack London tarafından 1913 yılında yazılmış, otobiyografi niteliği de taşıyan kitaptır. Kitabın başlığı aynı adlı İngiliz halk şarkısından alınmıştır. Barleycorn, bira ve viski yapımında kullanılan arpa (İng. barley) üzerinden alkol çağrışımı yapan uydurma bir isimdir.

Kitap, yazarın kendi üzerinde de gözlediği, alkolün zararlarını anlatır. Yazar alkolü John Barleycorn adıyla kişileştirir ve ilk alkol deneyimlerinden başlayarak yıllar boyunca alkolün hayatında nasıl önemli bir hale geldiği, tanınmış ve zengin bir yazar olduktan sonra bile alkolsüz yapamadığı günleri, üzerinde gözlediği etki ve tahribatı aktarır.

Popüler sanata etkileri
Jethro Tull grubunun John Barleycorn adlı şarkısı aynı temayı ve geleneksel şarkı sözlerini kullanır.

Tarama Aydın Balcı arkadaşıma aittir, kendisine teşekkürü bir borç bilirim. Ben tek sayfa olarak yeniden düzenledim.
 
Üst