Helal olsun "Çizgi Diyarı" ailesine

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,439
***KAYIP PAYLAŞIMIDIR***
ORİJİNAL PAYLAŞIM TARİHİ: 10 Ağustos 2014
Konuyu sevgili "serdary67" başlatmış


Helal olsun "Çizgi Diyarı" ailesine..

01_serdary_started.jpg

 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,439
scanfan yazdı
02_scanfanreplies.jpg

Bu durum forumun kurucuları ve idarecileri tarafından daha en baştan görece "özgür bir iklimin" oluşturulmuş olmasından kaynaklanıyor bence. ÇD'da katılımcıları daha ilk mesajlarından başlayarak serbest bırakıyorlar (bazı forumlarda uzunca bir süre yazdığınız mesajlar görülür hale gelmiyor, ancak bir adminin kontrolünden geçtikten sonra uygun bulunursa görülür hale geliyor. Ondan sonra size güveniyor ve mesajlarınızı kontrol etmiyorlar). ÇD'da böyle bir sorunla karşılaşmadım. Benim ÇD'na üye kabul edilmem birkaç dakika sürmedi, bir başka forumda 1 hafta ve 4-5 hatırlatma mesajından sonra lütfen kabul edilmiştim. Söz konusu foruma oldukça kallavi katkılarda bulunduktan sonra birkaç dergi de ben indireyim dedim, karşıma "vip üyelik" çıktı. Varsın çıksın, buna da hayır demem, hak veririm, kuralı onlar koymuş uymak lazım. Ama onun da belirli bir kuralı, oranı varsa. Herhalde şu kadar sayıda katkım olursa şu kadar sayıda indirebilirim diye düşündüm (ratio uyguluyorlar sandım) ve katkıya devam ettim, meğer bunun bir ölçüsü yokmuş (hakkını yemiyelim adminleri çok nazik, bilgili ve değer bilir insanlar, ancak vip üyelik konusunda çok katılar nedense). ÇD'da ise böyle kısıtlamalar yoktu. Bir başka forumda ise sizin yazdıklarınızı gönüllerince edit ediyorlar, örneğin eklediğiniz görseli çıkartıyorlar veya sadece harici linke çeviriyorlar vb. ÇD'da bu da yok. Bir de sıkça yapılan toplantılardan anladığım kadarıyla ÇD müdavimlerinin (en azından bir kısmının) arasındaki dostluklar çok sıcak ve samimi. Önceleri ben bu insanların liseden, üniversiteden, iş yerinden vb daha önceden tanıştıklarını, onun için birbirlerine bu kadar yakın olduklarını sanmıştım, pek de öyle değilmiş galiba. Kısa süre önce tanışanlar bile hemen kaynaşmışlar. Onları bir araya getiren çizgi roman kardeşliğiymiş meğer. Yaşları ve statüleri ne olursa olsun birbirlerine hep saygılı yaklaşıyorlar. Birbirlerini görmek için yüzlerce kilometre yol katediyorlar, ellerindekini tereddüt etmeden paylaşıyorlar, emeklerini esirgemiyorlar, birbirlerine yardım ediyorlar, imece yapıyorlar, çalışkanlar, gayretliler. Biri dergiyi veriyor, diğeri tarıyor, başkası düzenliyor bir başkası derliyor, bir diğeri listesini hazırlıyor. Daha ne olsun. İklim hazır, bu forumun katılımcıları üretken olmayıp da kim olacak?

Şu sayfada Analoji (benzeşim) başlıklı bir karikatür-konu açmıştım.
Mizah dergilerinden birinden (Leman olmalı) alıntıladığım ve üzerine küçük eklemeler yaptığım bir karikatür üzerinden ÇD ile diğer siteler arasında bir "analoji" yapmaya çalışmıştım. Bu analoji o tarihte fazla ilgi çekmedi sanırım. Bu da yine ÇD müdavimlerinin nezaketinden kaynaklanıyordu. Onlar rakip de olsa başka bir forum hakkında fazla yorum yapmak istemiyorlardı, belki de görmezden geldiler karikatürü. Ben de eleştirimi isim vermeden ve kötülemeden yaptım zaten.

Sayın "serdary67"nin "Helal Olsun" başlıklı mesajını görünce tam sırası dedim ve karikatürü tekrar sunmaya karar verdim. Karikatür şimdi anlamını daha iyi buldu gibime geliyor.


Karikatürü buraya tekrar alıyorum ("Leman"dan alındı, üzerine minik etiketler eklendi)
Geometri_bilmeyen_giremez1.jpg

Not: Antik Çağ filozofu Eflatun'un MÖ 4. yüzyılda Atina yakınlarında kurduğu felsefe okulu "Akademia", akılcı düşünce ve dolayısıyla matematiğe önem veriyordu ve kapısında "geometri bilmeyen giremez!" yazıyordu (Eski Yunancası "Ageometretos medeis eisito!")

Devamındaki mesajlar
03_10_2014_11_19_02.jpg
 

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
4,925
mesajın ilgi çekmedi kısmındaki serzenişine dikkatimi çekti. öyle bir anda aklımdan geçenleri yazıvereyim dedim. genelde bazı konular yeni açılıyor, üstüne konu üstüne konu açılınca altlarda kalıyor ve görülmüyor. ikinci sebeb ise açmış olduğunuz konuyu yeni gördüm tek karelik bir paylaşım. hani tek karelik bir paylaşıma kendi adıma konuşuyorum cevap yazılacak formatta bir şey değilse ''bakar geçerim.'' ama tek kare bir karikatür yerine örneğin 30-40 tane koymuş olsaydın hepsini sıradan okur, muhtemelen altına bir kaç kelimelik birşeyler yazardım gibi...
 
Üst