Fruits Basket

AzardidE

Yeni Üye
20 Mar 2009
66
63
Fruits Basket (Japonca, - Furuutsu Basuketto, Meyve Sepeti), Natsuki Takaya (takma isim) tarafından çizilen ve Hana to Yume (Çiçekler ve Rüyalar) dergisinde yayınlanan bir manga serisidir. 2001 yılında shoujo dalında Kōdanşa Manga Ödülü’nü aldı. Ayrıca Akitaro Daiçi (yönetmen) tarafından TV Tokyo’da yayınlanmak üzere 26 bölümlük bir anime serisine çevrildi.

Hayranları tarafından Furuba (Furuutsu Basuketto) kısaltması kullanılır

Konu
Fruits Basket, bir lise öğrencisi olan Tohru Honda'nın hayatını konu alır. Tohru'nun annesi, Kyoko Honda, mayıs ayında bir trafik kazasında ölünce Tohru öksüz kalmıştır. Dedesiyle yaşamaya başlar fakat evin yeniden biçimlendirilmesi ve Tohru'nun bir süreliğine yaşayacak başka bir yer bulması gerekmektedir. Böylece bir çadırda yaşamaya başlar ve kendisini kalkındırmak için bir de hademelik işi bulur. Yaşadığı zorluklara rağmen, Tohru, neşesini ve iyimserliğini hiç kaybetmez.


Bir gün Tohru ağaçların arasında Shigure Sohma’nın ve Yuki Sohma (Tohru’yla aynı sınıftan)‘nın olan bir eve rastlar. Sohmalar Tohru’nun gerçekte bir çadırda yaşadığını öğrenince oldukça şaşırırlar. Bütün arazi Sohma mülküdür ve Tohru kira ücreti karşılığı arazilerinde çadır kurmasına izin vermelerini ister. Hem onun için üzüldüklerinden hem de kendi dışarıda yeme alışkanlıklarından ve pis yaşamaktan kurtulmak için, yemek pişirme ve ev işleri karşılığında Tohru’ya bir oda vermeyi önerirler. O gece bir toprak kayması sonucu çadırı, annesinin resmi ve okul kıyafetleri gömüldüğü için bu seçeneği kabul etmekten başka çaresi kalmaz.

Tohru, çok yakında, Sohma Ailesi’nin sırrını ve Yuki Sohma’nın bu kadar ketum olmasının nedenini keşfedecektir: ailenin 13 üyesi Çin Zodyağı (Japonca’da "Jyūnişi") ’nın 12 hayvan ruhunu ve kedi ruhunu (Efsane’ye göre kedi Zodyak’ın dışında kalmıştır) taşımaktadır. Karşı cinsten birisine sarıldıkları zaman veya aşırı stres altına girdikleri zaman hayvana dönüşmektedirler. Tohru sırrı saklamaya söz verince Sohmalar, hafızasını hipnozla silmekten vazgeçerler. Çünkü normalde sırrı öğrenen ve Sohma olmayan birinin başına bu gelir. Hikaye Tohru’nun ve Sohma Ailesi’nin hayatını, birbirleriyle ilişkilerini ve her bir üyenin Akito Sohma –Sohma Ailesi’nin başı- ile olan korkulu mücadelelerini konu alarak devam eder.

280px-Fruits_Basket_manga.jpg
 
Üst