FRANKEŞTAYN / GECE POSTASI 1953

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,065
6,277
Bundan önceki paylaşımlarınıza '' Naif '' demiştim ama bu çizgi bant örneğini görünce , diğerleri neredeyse hiç de o özellikte değiller artık !! Çok hoşuma giden bir örnek oldu bugünkü paylaşımınız. Naif sanatı çok severim , özellikle 20. yy. başlarındaki sıradan bir gümrük memuru olan Henri Rousseau'nun ömrünün sonlarına doğru , emekli olduktan sonra yaptığı resimlerin benim için büyük önemi vardır. Hiç bir resim eğitimi almamıştı Rousseau , zaman geçirmek için yaptığı resimler , zaman içinde tüm dünyanın ilgisini çekmişti. Öyle ki , '' Akademik Resim '' ekolunun büyük temsilcilerinden olan ve resim sanatında mutlaka eğitimin yeri olmasını savunan ünlü ressam Gerome , Rousseau'ya '' siz sakın eğitim almayın , bu şekilde resim yapmayı sürdürün ! '' diyecekti. Rousseau , daha sonra Picasso ile buluştu . Picasso'ya , '' "Sen ve ben," demişti , "çağın en önemli iki sanatçısıyız; sen Mısır tarzında, ben de modern tarzda." dedi . Bugün Rousseau'nun tabloları müzelerde . Başlık isminden çizimine ,böyle güzel bir çizgi bant sunduğunuz için çok teşekkür ederim Sn. @ritvan

Not: Henri Roussau'nun tablolarını daha önce görmeyen , merak eden dostlara , özellikle sanatçının '' Uyuyan Çingene '' tablosuna netten bakmalarını öneririm. Karanlık , ay ışığı , sessizlik ve bir an sonraki dehşeti hayal etme , tüm duyguları hissedeceklerdir.
 
Son düzenleme:

Kaya Ö

Onursal Üye
20 Şub 2011
224
1,035
harika, çok değerli bir paylaşım; çok teşekkürler.
ilk izlenim olarak, o yıllarda 1001 özel'de zaman zaman yayınlanan frankeştayn çrlarıyla aynı menşeili (muhtemelen Dick Briefer'in Frankenstein'ı) gibi göründü.
Güncelleme: evet, yanılmamışım; bu, ABD'de yayınlanan Frankenstein dergisinin Ekim-Kasım 1952 tarihli 21. sayısındaki 'World of Monsters' başlıklı serüven, y.+ç.: Dick Briefer. 1001 Özel'deki Frankenstein çr'ı da aynı dergi menşeiliydi
 
Son düzenleme:

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,895
5,229

Sayın ritvan ;

1 - "FRANKEŞTAYN" ın ne kadar kullanıldığına dikkat ettiniz mi bütün sanat dallarında...
2 - Yalnız bu çizgi romanda günlük yaşamda normal olanın dışında bulunan sadece frankeştayn değil bilesiniz...
3 - Gece Postası Gazetesi bunu band olarak yayınlıyor ama gece okunmasa daha iyi olur... ( korkutmasa bile sinir bozucu olabilir )

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...

 
Üst