Errol Flynn'ın Maceraları / 1953 / Demokrat İzmir.

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,120
6,565
Bu sabah , 1950'li yılların en ünlü artistinin yaşamından kesitleri , Sn. @ritvan keşifleri arasındaki çizgi bantta gördüm. O yıllara ait belgesel çizgi öykülerin bir örneğini görmekten mutlu oldum. ( Meraklısı için , bir hatırlatmada bulunayım , Flynn'ın '' İstanbul '' adlı filmi , Türkçe altyazılı olarak nette yayınlanıyor. 1 saat 24 dakika süren filmde o yıllardaki İstanbul'a ait çeşitli sahneleri görmek mümkün. ) Günümüzde , akademik araştırmalara konu olan Demokrat İzmir Gazetesi'nden bizlere sunduğu bu çalışma için Sn. @ritvan dosta teşekkür ediyorum. ( Merak eden dostlar için , bu gazete hakkında önemli bir makale Belgi Dergisi içeriğinde , nette DergiPark sitesinde bulunabilir. Makalenin adı ; Türk Basın Tarihi İçinde Muhalif Bir Gazete : Demokrat İzmir . Makaleyi Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Sn. Aslı Solak Şener yazmış. )
 
Son düzenleme:

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,907
5,301

Sayın ritvan ;

Bir zamanların 1930-40-50 li yılların ünlü sinema oyuncusunun
biyografik çizgi romanı olmuş.

Sayın
eankara ;
( adında hayranı olduğum ve yaşamımın 50 yılını geçirdiğim ANKARA yer alıyor ) ;
Çok yararlı ve güzel bilgiler aktarmışsın. Teşekkür ederim...

Demokrat İzmir Gazetesi Muhalefet yapsın , muhalefete destek olsun diye çıkan bir gazete. Zamanın iktidarı CHP tarafından çok üstüne varılan cezalandırılan bir gazete. Ancaaaaak işin garipliğine bakınız ki Demokrat Partiye destek versin diye yayınlanan bu yüzden CHP nin cezalandırmasına uğrayan gazete DP iktirarının belli bir zaman sonrasında bu kez DP nin cezası ile karşılaşıyor... Burası Türkiye yok öyle muhalefet etmek... Yok öyle doğruları yazmak... Bunun Türkiye'de cezası ağır olur... Yalnız Burhan Belge için çok çirkin gerçekler var ama şimdilik buna girmek istemiyorum...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...



 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,120
6,565
Çoğu zaman , sanat alanındaki çeşitli çalışmaları dönemin siyasi ortamı özelliklerinden ayırmak , ayırarak anlatmak kolay olmuyor . ( Bu konuda Karaoğlan üzerinden Suat Yalaz'ın açıklamaları - örneğin İsmet İnönü'yü ele alışını - ya da Bilim Kurgu çizgi öyküleri üzerinden Galip Tekin'in açıklamaları - örneğin 12Eylül ortamı baskılarından kurtulmak için anlatmak istediklerini daha rahat anlatmak için bilim kurguya yönelmesini - okumak , çizgi romanımızı daha iyi anlamak açısından bir hayli önemlidir. ) @dedo11 'in anlattıkları , dönemin siyasi panoramasını da ele alıyor . Hakkımda yazdığınız güzel şeyler için teşekkür ediyorum @dedo11 . Mesajlarımdan anlaşılacaktır , siyasi konulara girmesem de , yazdıklarınızı , daha önce belirttiğim gibi zevkle okuyorum . Sağ olun.
 
Üst