Efsane Geri Döndü

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,895
5,229

Sayın comicist ;

Bugün 10.03.2024 Pazar saat : 06.23
Çok güzel bir iyi haber ( müjde ) vermiş oldun... Hep diyordum ; Neredeyse tüm gazeteler pazar eki ( veya gazete içinde pazar sayfaları şeklinde ) veriyor da neden Sözcü gazetesi vermiyor ? , diye....

"Efsane Dönüyor" sözcüğünü de hak ediyor Gırgır dergisi...

Yüzümü güldüren , bizi sevindiren haber için teşekkürler....


Esen kalınız ....


 

Mali kılıç

Aktif Üye
Yeni Üye
6 Eyl 2023
210
894
Bu sabah ilk işim SÖZCÜ gazetesi almak oldu. Çizgi roman dostlarıma bir önerim olacak. Her Cumartesi günü yine SÖZCÜ gazetesinin vermiş olduğu MUSTAFA KEMAL ATATÜRK' ün yaşamından kesitler sunan fasikülleri biriktirmek. Aydınlık günlere doğru güzel bir hafta sonu dilerim, her bir DOSTUMA.
 

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
532
2,776
Her Cumartesi günü yine SÖZCÜ gazetesinin vermiş olduğu MUSTAFA KEMAL ATATÜRK' ün yaşamından kesitler sunan fasikülleri biriktirmek.
1) Biriktirdiğiniz fasiküllerin bir gün pdf olarak paylaşılması dileğiyle

2) Gırgır konusunda henüz haberim oldu.
Bugün almaya çalışacağım
Genelde bazen ilavelerin eksik olduğu dağıtım sorununa veya
her ihtimale karşı
alabilen bir arkadaş
camscanner gibi çeken ve pdf e dönüştüren bir cep telefonu uygulaması ile çekip paylaşabilirse sevinirim
veya sözcü sitesinde linkini bulabilip paylaşabilen de olabilir
 

shalamars

Onursal Üye
25 Şub 2018
144
3,247
Derginin neye benzeyeceğini tahmin etmeme rağmen, belki yanılırım umudu ile gittim aldım. Maalesef yanılmadığımı gördüm, bırakın GırGır anılarımızda o güzel hali ile yaşasın. Olmamış bile denilemeyecek kadar baştan savma bir ilave. 2000'li yılların GırGır dergisinden bir kaç karikatür, miadını uzun yıllar önce doldurmuş fıkralar(evet fıkra). Eh hadi bari kapak güncel olsun demişler, Sözcü gazetesi ilk sayfa çizeri "Ergin Asyalı" ya çizdirmişler. Asyalı'nın çizgisi ve espri anlayışı bir gazete için evet ama mizah dergisi dinamiğine uygun değil. Kısacası arşiv değeri taşımayan bu anlayışla giderse 1-2 aya kapanacak bir ilave olmuş.
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,065
6,277
Sizinle tamamiyle aynı şeyleri yaşamışız bu sabah Sn. @shalamars . Öncelikle tahminimizin aynı olduğunu görüyorum. '' Gırgır dergisinin efsane olduğu yıllara göre , ortam şartları değişti '' diye düşünenler olabilir tabii , ya da '' artık eskisi gibi sanatçılar yetişmiyor '' diye düşünenler de olabilir. Ancak , en belirleyici etkenin maddi şartlar olduğunu , bunun da beklentilerimizin karşılanamamasında önem kazandığını düşünüyorum. Basınımızın durumu ortadayken , bir ilavenin bu şartlarda '' özenli '' olmasını artık beklememek gerekiyor sanırım. İçinde bulunduğumuz zorlu ortam şartlarında, ilave değil normal dergilerde bile , aradığımız kaliteyi bulmak imkansızlaştı gibi. Zira , o dönemlerdeki '' amatör ruh yapısı '' da kalmadı. Sizin gibi düşündüğüm bir diğer nokta da , Ergin Asyalı'nın çiziminin mizah dergisi kapağına uygun olmaması. Çok doğru , ama dikkat edilirse , Heavy Metal dergisi ya da Mad dergisi de '' efsane '' dönemlerinden uzaklaştılar. Ancak , '' Gırgır '' dergisinin , '' fıkra '' dergisine dönüşeceğini hiç tahmin edemezdim.
 

comicist

Süper Üye
1 May 2016
593
4,812
Ben de aldım. Sayfa ve karikatür sayısı az. Aldığım bir duyurma göre kadroyu tekrar bir araya getiriyorlar. Kadroda Seyfi Şahin yok. Yeni nesil karikatüristlerle yola devam edecekler. Önce sayfa sayısını çoğaltıp, bayiye kapak astıracaklar. Sözcü, tv işine girdikten sonra kendini toparlamaya başladı. Bunlar ilk işaretleri. Desteğimi devam ettireceğim. Hayırlı olsun.
 

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,193
7,082
Heraklitos'un dediği gibi, "Aynı nehirde iki kez yıkanılmaz." Çocukluk ve gençlik yıllarımızın efsane dergisi Gırgır'ı çıkaran o iyi insanlar o güzel atlara binip gittiler. Gelmez o günler, dönmez o günler, mazide kaldı hep geçen o günler.
 
Son düzenleme:

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
532
2,776
Olmamış bile denilemeyecek kadar baştan savma bir ilave. ... miadını uzun yıllar önce doldurmuş fıkralar(evet fıkra).
Ben de yıllardan sonra ilk defa bir gazete almak hevesiyle gittim. Sonuç Tam bir hayal kırıklığı.
İçinde bulunduğumuz zorlu ortam şartlarında, ilave değil normal dergilerde bile , aradığımız kaliteyi bulmak imkansızlaştı gibi. ... '' Gırgır '' dergisinin , '' fıkra '' dergisine dönüşeceğini hiç tahmin edemezdim.
Çok doğru. Bence hiç vermeselerdi, ya da 2-4 sayfalık fıkra ilavesi denseydi keşke
Bir daha inanır mıyım, tabii ki hayır
Heraklitos'un dediği gibi, "Aynı nehirde iki kez yıkanılmaz." Çocukluk ve gençlik yıllarımızın efsane dergisi Gırgır'ı çıkaran o iyi insanlar o güzel atlara binip gittiler. Gelmez o günler, dönmez o günler, mazide kaldı hep geçen o günler.
Aldatıcı tanıtıma kızdım
hüzünlendirici bir durum
ve o daha da kötü oldu benim için
 
Üst