d'Honoré de Balzac - Le Père Goriot (Goriot Baba) - Fransızca

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,112
31,093











BALZAC HAKKINDA DİĞER PAYLAŞIMLAR:


https://www.cizgidiyari.com/forum/k...anmis-oykuler-sayi-04-honore-de-balzac.45869/

Üstat @Subzero tarafından paylaşılmıştır.



https://www.cizgidiyari.com/forum/k...sanmis-oykuler-seri-listesi-tamamlandi.86805/

Üstat @gandor08 tarafından paylaşılmıştır.



https://www.cizgidiyari.com/forum/k/balzac-goriot-baba-cilt-01.137697/

Üstat @aksamsefasi tarafından paylaşılmıştır.



https://www.cizgidiyari.com/forum/k/honore-de-balzac-koylu-isyani-pdf.153014/

Üstat @Otacı tarafından paylaşılmıştır.
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,114
6,539
Bir tema , sanatçı ya da ele alınan ortak unsur göz önüne alınarak diyarımızda yapılan paylaşımların yararı bir başka oluyor. Benim de yaklaşımım , merak ettiğim konuyla ilgili olarak, hep benzer şekilde olmuştur. ( Paylaşımlarında bu özelliğe önem veren , Sn. @Osidi 'nin kulakları çınlasın ! ) Konu hakkında anlama ya da ayrıntıları yakalamaya , bu yaklaşımın yararlı olduğunu düşünürüm. ( Aklıma , birden Kurosawa'nın Rashomon filmi geldi !! . Filmde, aynı olayı taban tabana zıt anlatan kişilerin açıklamaları yer almıştı ! ) Sn. @balkan 'ın paylaştığı iki ciltlik Goriot Baba'nın ilk cildini diyarımızda Türkçe olarak okuma imkanını bulmuştum , ama ikinci cilde sıra gelmemişti.

Sevdiğim eserlerden ve aynı zamanda benim '' lise yıllarım '' demek olan Goriot Baba , gördüğüm kadarıyla eserin şanına yaraşır tarzda , ekip çalışmasıyla, grafik yapı estetiği yüksek kalitede, çizgi roman haline getirilmiş. Balzac kimilerine göre, Goriot Baba'nın haricinde '' Eugenie Grandet '' demek , '' Vadideki Zambak '' demek,... Ama Balzac, bana hep kahve içmeyi hatırlatmıştır. Ünlü yazar , yaşamına sığdırdığı bir çok romanı yazmak için , çok kahve içermiş. Hatta , ölümünün kahve yüzünden mi , değil mi sorusu, edebiyatseverlerin tartışma konularından olmaya devam ediyor !!

Çok teşekkürler Sn. @balkan .
 
Son düzenleme:

sahin1

Aktif Üye
23 Eyl 2011
190
716
Goriot Baba'yı yaklaşık 20-25 sene önce MEB baskısında okumuştum. Goriot Baba evlatları için her şeyi yapan, göze alan fedakarlık timsali bir insan. O günlerde bu adama -sanki canlı bir varlıkmış gibi- epey üzülmüştüm. Sanırım klasik eser olmak böyle bir şey.
 
Üst