Dean Koontz - Ay Işığında

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
810
12,434
Dean Koontz - Ay Işığında

(Bilimkurgu - Gerilim)


x5API.jpg


Genç sanatçı Dylan O’Conner’ın, yirmi yaşındaki otistik erkek kardeşi Shep’le birlikte yaptığı yolculuk, geceyi geçirecekleri bir oda bulmak için durmalarıyla kâbusa dönüşür. Dylan kendisine garip bir madde enjekte eden gizemli bir “doktor”un saldırısına uğrar. Artık bir taşıyıcıdır. Dylan’a hiç kimse, hatta polis bile yardım edemeyecektir.

Olanlara inanamayan Dylan hayatına kaldığı yerden devam edeceğini zannederken kendisini şiddet, gizem ve keşiflerin hâkim olduğu uzun bir maceranın içinde bulur. Dylan ve Shep’in yolunun Jillian Jackson’la kesişmesiyle işler iyice arapsaçına döner.

Heyecanın hız kesmediği, sürükleyici bir roman…

Koontz’un alışılmıştan daha kısa olan bu romanı en iyi, en heyecan verici ve insanı derinden etkileyen romanlarından biri. Dolayısıyla hakkında söylenebilecek çok bir şey yok… Bazen Koontz’un hikâyeciliğinin de üstüne çıkan bir eser…
–Publishers Weekly

Koontz fanatikleri bu deneyimden çok keyif alacaklar… Bu eser yalnızca Koontz’un en iyilerinden biri olmayıp aynı zamanda onu yeni okurlarla da tanıştıracak.
–Library Journal


Mediafire
Tıpkıçekim Pdf Cs 4,5 Mb:

Yandex
Tıpkıçekim Pdf Cs 4,5 Mb:


Dean R Koontz 1945 -

İşin kolayına kaçarak Dean Koontz'u; yapıtları kırk dile çevrilmiş bir yazar, Amerika'nın en popüler gerilim romancısı, karanlık düşlerin kurgu ustası ya da The Times'da yazıldığı gibi, bir edebiyat cambazı olarak tanımlayıp konuyu kapatabiliriz.

Ama konu öyle kolay kolay kapanacak gibi değil. Dean Koontz'u tanımak için Brian Coffey'i, Deanne Dwyer'i, K.R. Dwyer'i, Leigt Nichols'u, Anthony North'u, Richard Paige'i, Owen West'i, David Axton'u, John Hill'i ve Aaron Wolfe'u, hatta DRK'yi tanısak hiç fena olmaz.

1945 doğumlu olan Koontz, 1967 yılında 'Soft Come The Dragons' (Ejderler Sessizce Gelir) adlı öyküsünü FSF (Fantasy and Science Fiction) dergisinde yayımlayarak bilimkurgu dünyasına adımını atar. İlk romanı olan 'Star Quest' (Yıldız Gezisi) 1968 yılında yayımlanır. Bunun ardından Dean Koontz, farklı isimlerle beş yıl içinde yirmiden fazla bilimkurgu romanı yayımlar.

Bilimkurgu öykülerinde insan olmanın sınırlarını zorlayan Koontz, canavarımsı çocukların, mutantların, cyborgların ve robotların dünyasıyla tanıştırır bizi. Karanlık bir üsluba sahip olan Koontz'un 1975'de yayımlanan ve geleneksel bilimkurgu çerçevesinde ele alabileceğimiz 'Nightmare Journey' (Kabus Yolculuğu) adlı romanı, her ne kadar karmaşık olsa da, zamanımızdan yüz bin yıl sonra, kavranması mümkün olmayan uzaylı bir zekâ tarafından yıldızlardan kovulan, dünyaya hapsedilen, radyasyon ve mutasyonlar içinde dinsel bir ortaçağa gerilemiş olan insanlığı anlatır.

Kariyerine bilimkurguyla başlayan Koontz, 1975'ten sonra korku üzerine yoğunlaşır ve bu türün en çok satan yazarları arasına girer. Yukarıda saydığımız adları kullanarak çok sayıda roman yayınlayan Koontz'un tüm yapıtları 1980'lerden itibaren DRK ya da Dean Koontz adı altında yeniden basılmaya başlanır.

Güney Kaliforniya'da yaşayan, 1969'tan beri yalnızca yazarlık yaparak yaşayan ve kitaplarının satışı yüz elli milyona yaklaşan Koontz, güldürüden fantazyaya, bilimkurgudan korkuya kadar değişen geniş bir külliyata sahip. Bunlarla yetinmeyen Koontz, iki de deneme yazmış; elliyi aşkın kitap yazmanın ve çok satan bir yazar olmanın ipuçlarını vererek yeni yetişen yazarlara yol yordam öğretmiş bu sayede. 1972'de yayımlanan 'Writing Popular Fiction' (Popüler Kurgu Yazmak) ve 1981'de yayımlanan 'How to Write Best Selling Fiction' (Çok Satan Kurgu Nasıl Yazılır) adlı kitaplar çok satması için değil, yazana çizene yönelik bir hayır işlemek için kaleme alınmış.

Hayat, belki de bin bir yüzlü Dean Koontz'un bize oynadığı bir oyun. Her kitabında ayrı bir isimle karşımıza çıkmasının nedeni de belli değil henüz. Bu durum, Dean Koontz'a, ya da ne bileyim Brian Coffey'e, Deanne Dwyer'e, KR. Dwyer'e, Leigt Nichols'a, Anthony North'a, Richard Paige'e, Owen West'e, David Axton'a, John Hill'e, Aaron Wolfe'a, DRK'ya, gerçekte her kimse; işte ona, yakışıyor aslında... Sen dünyanın en önemli bestseller yazarlarından biri ol, hayatın herkesin gözünün önünde olsun, kitapları neredeyse dünyanın tüm dillerine çevrilsin, yine de kimliğinin üstündeki giz perdesi hâlâ tam olarak kalkmamış olsun. Üstüne üstlük, ansiklopedilere bile "yazarın portresi hala bulanıktır" diye geçsin adın...

Altay Öktem
Radikal Kitap

Sayfa Sayısı: 406
Kitap Adı: Ay Işığında
Kitabın Özgün Adı: By The Light Of The Moon
Çevirmen: İçim Kutlu
Yazar: Dean R. Koontz
Yayınevi: Sayfa 6
İlk Baskı Yılı: 2011
 
Üst