Daredevil-Reborn/Yeniden Doğuş#2

Edgard

Yeni Üye
26 Tem 2012
16
105
Ankara



Konu:Konusu:Gözleri kör olan Matt Murdock bir avukattır. Ancak geri kalan tüm hisleri inanılmaz derecede ileridir. Sokaklarda adaleti sağlayan ve koruyan "Daredevil" olarak tanınır.

Daredevil olarak bir hata yaptı ve kostümünü bıraktı. Süper kahramanlığa arkasını dönüp şehirden kaçtı, kendinden kaçtı!

New Mexico'da ıssız bir kasabaya doğru yola çıktı. Orada kör bir çocukla arkadaş oldu. Ancak belanın peşini bırakmadığını görünce kahramanımız Daredevil yine birini öldürmeden şehirden kaçmaya çalışıyor. "Daredevil:The Devil's Hand" serisinin devamı niteliğindedir. Ancak okunmazsa bir şey kaybedilmez.(Eğlenceden başka)

Çizgi Roman içerisinden bir görüntü:



İndirme Linki:

Birinci Bölüm için:

Evet,dün yayınladığımız serinin 2. bölümü de taze taze huzurlarınızda.Balonlama konusundaki hatalarımızdan dolayı özür diliyorum.Umarım beğenirsiniz.Batman-Secrets yolda muhtemelen öğleden sonra elinizde olur.Saygılar.
 

Edgard

Yeni Üye
26 Tem 2012
16
105
Ankara
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.Elimizden geldiği kadar hızlı yapmaya çalışıyoruz.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
36,893
İstanbul
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.Elimizden geldiği kadar hızlı yapmaya çalışıyoruz.

Sevgili dostlar, paylaşma arzunuz ve hızınız şapka çıkartılacak türden. Teşekkür ederim.

Çalışmanızı etraflıca inceledim. Yanlış anlamayacağınızı umarak bir ricada bulunacağım; bu kadar acele etmeyin. Ciddi emek harcıyorsunuz ama biraz konsantrasyonla daha iyi neticeler almak mümkün. Elbette daha bunlar ilk çalışmalarınız ve herkesin, hepimizin geçtiği yoldan geçiyorsunuz. Dolayısıyla mevcut hatalar elbette hoşgörülebilir, hoşgörülecektir. Ancak biraz daha zaman ayırarak kimi basit hataları engelleyebilirsiniz. Bu çalışmanız bahsettiğim biran önce bitirme ve paylaşma arzunuz nedeniyle, özellikle balon içi metin yerleşimleri açısından epeyce sorunlu olmuş. Metinlerin balon içine göz yormayacak bir şekilde, tüm kenarları ortalayarak yerleştirilmesi gerekli. Sizin çalışmanızda belirgin bir şekilde düzeltilmeye ihtiyaç duyan balon yerleşimlerinden bazı örnekler:


1ueu.jpg
2sgs.jpg
3wvw.jpg
4mzm.jpg
6ofo.jpg
8ttt.jpg
10zjz.jpg


Sevgili dostlar, kusursuz bir çalışma filan bekliyor değilim sizden. Ancak belki 1-2 saat daha fazla ayırarak bahsettiğim problemi önemli ölçüde engellemeniz mümkün. Örneklerden de anlaşılacağı üzere yaşadığınız problemin en büyük sebeplerinden birisi kelimeleri bölmekten kaçınmanız. Daha önce başka çalışmalar için de söylemiştim, tekrar edeyim; kelimeleri kesmenizin önünde hiçbir engel yok. Elbette gerekli, gereksiz her durumda kesmek değil kastettiğim. Balon içi metin yerleşimini dengeli yapmanın başka yolu yoksa rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Bu arada balon içi temizliği ve noktalama işaretlerinin kullanımına dair hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Hemen düzelmiş. Eleştirileri olumlu algılayıp, gerekli düzeltmeleri yapmanız çok sevindirici. Bu mesajdaki eleştirilerimi biraz da bundan aldığım cesaretle yapıyorum.

Yine çevirilerinizin Türkçe karşılıklarını verirken de biraz daha kafa patlatmaya, biraz daha zaman ayırmaya ihtiyaç var gibi gözüküyor dostlar.

Muhteşem bir şey yapıyorsunuz, hiçbir karşılık beklemeden saatlerinizi harcıyorsunuz ve çalışmalarınızı biz çizgi roman severlerin beğenisine sunuyorsunuz. İstiyorum ki kolayca düzeltebileceğiniz şeyler için biraz daha zaman ayırın. Eminim siz de daha çok zevk alacaksınız.

Sevgiler
 
Son düzenleme:

Edgard

Yeni Üye
26 Tem 2012
16
105
Ankara
Öncelikle yine usta eleştirileriniz için teşekkür etmek istiyorum.Konuda da belirttiğim gibi balonlamalarda hatalar var.Şunu bilmenizi isterim ki.Hatalar baştan sağma yüzünden değil.Acemiliğimiz yüzündendir.Bunlar zamanla aşılacak şeyler.Sizlerin eleştirileri,bizlerin tecrübeleri sayesinde.Eleştirileriniz için size müteşekkiriz.Eleştirilere açık insanlarız zaten.Hatalar ancak başkaları söylediğinde farkedilir.Felsefemiz budur.O nedenle size çok teşekkür ediyoruz.
 
Üst