Curt Swan

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,450
17,380
Ankara
kzwjlbnkh84el6i5g.jpg

 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,929
28,624
Curt Swan,

Curt Swan, 17 Şubat 1920'de Willmar, Minnesota'da demiryolu işçisi John Swan ile yerel bir hastanede çalışan eski Leotine Hanson'un beş çocuğunun en küçüğü olarak dünyaya geldi. Swan İsveç kökenliydi; Büyükannesi aslında aile adını Swanson'dan (Curt Swan-Murphy Anderson ekibinin 70'lerde benimsediği Swanderson adından pek de farklı değil) 1890'ların sonlarında Kanada'da yaşarken Swan olarak değiştirmişti.

Swan, Colliers ve Saturday Evening Post'taki resimli macera hikayelerine hayranlık duyarak büyüdü ve erken yaşta çizim yapma yeteneğini gösterdi ve bir masa takviminin arkasına çizilen "büyük-küçük kitap" tipi bir hikaye olan ilk çalışmasını sattı. altıncı sınıftaki bir sınıf arkadaşına. Curt'ün çizim yetenekleri okul boyunca öğretmenler tarafından sürekli olarak kullanıldı, ancak o yalnızca hayatını bir illüstratör olarak kazanmayı hayal ediyordu.

Liseyi bitirdikten sonra Curt, Sears Roebuck deposunda aileye depresyonu atlatmada yardımcı olmaya başladı. Swan 18 yaşına geldiğinde Ulusal Muhafızlara katıldı ve iki yıl sonra Orduya hizmet etmek üzere çağrıldı. 1940'ın sonlarında 34. Tümen, 135. Piyade'ye alındı. Temel eğitimin ardından şirketi, çavuş rütbesine terfi ettiği Camp Clayborn, Louisiana ve Fort Dix, New Jersey'e taşındı. 1941'de şirketi Kuzey İrlanda'ya gönderildi ve burada Fintona'da görevlendirildi. Sanatçı olarak ilk çıkışını burada aldı.

Swan, Kızıl Haç Kulübü için bir duvar resmi yaparken ordu gazetesi STARS AND STRIPES'ta (S&S) karikatürist olan Dick Wingert ile tanıştı. Wingert, Swan'a bir pozisyon için S&S başkanı Albay Llewellyn ile iletişime geçmesini önerdi. S&S'de ne yapabileceğini tam olarak bilmeyen ve kendisini bir yazar olarak görmeyen Curt, kadroda kelimelerle arası iyi olan birini buldu ve Albay Llewellyn'e resimli bir mektup gönderdi. Bundan çok kısa bir süre sonra Swan, hikaye illüstrasyonları, spot çizimler ve haritalar yapan kadrolu sanatçı olarak hizmet vermek üzere Londra'ya transfer edildi. Swan ve Wingert gelecek yıl aynı odada kaldılar. Curt onları "Orijinal Tuhaf Çift" olarak tanımladı: Wingert "Bay Pislik" ve Swan "Bay Temiz" idi.

1943'ün sonlarında Swan, Paris'e transfer edildi ve Eyfel Kulesi'nin yakınında küçük bir daire buldu. Bu bir sanatçının hayaliydi ve Swan, Seine Nehri yakınında saatlerce çizim yapıyordu. Curt, Helene Brickley ile evlenmeye Paris'te karar verdi. Swan, Helene ile ilk kez Camden'de RCA için çalıştığı Fort Dix'te görev yaptığı sırada tanışmıştı ve daha sonra Kızıl Haç'a katıldıktan sonra Londra'da tanışmıştı. Tekrar karşılaştıklarında sanki kader onları bir araya getirmiş gibiydi. Paris dışında bir aileyle yaşıyordu ve aralarındaki aşk çiçek açmıştı. 1944'te Paris'te evlendiler.

Savaştan sonra yeni evliler eyaletlere döndü. Curt illüstrasyon alanında iş bulmayı umuyordu ve Minneapolis'te kısa bir süre kaldıktan sonra New York'ta daha fazla fırsat olacağına karar verdi. S&S'nin birçok çalışanı zaten New York'taydı. France Herron, II. Dünya Savaşı'ndan önce DC'de yazardı ve Paris'te kadrolu yazar olarak görev yaptıktan sonra DC'de çalışmaya geri döndü. Curt'e numunelerini Whitney Ellsworth'a götürmesini önerdi. Ellsworth ile röportaj kısa ama faydalıydı. Swan'a eski Jack Kirby filmi olan BOY COMMANDOS hikayesinin senaryosu verildi.

Curt Swan A Life in Comics

Eddy Zeno (Eser Sahibi), Mort Walker (Eser Sahibi)
Curt Swan'ın (1920-1996) eseri Süpermen'in görünümünü 30 yıldan fazla bir süredir tanımladı.

Hikaye anlatımı, ressamlık ve tasarım konusundaki inanılmaz becerileri, The Man of Steel'in maceralarına gerçekçilik ve merak duygusu getirdi ve onları günlerinin en çok satan çizgi romanları haline getirdi.

İkonik sanat eserleriyle dolu, Bu biyografi, sanatçının kariyerini Gangbusters gibi özelliklerle başından Amerikan çizgi roman Dekanı olarak yaygın saygısına ve daha sonra klasiğini görmeye başlayan bir sektörle ilgili hayal kırıklıklarına kadar izliyor.

Bu monografi, Curt'in ailesiyle ve çizgi roman efsaneleri Joe Kubert ile bire bir röportajlar içeriyor, Carmine Infantino, Murphy Anderson ve daha fazlası.
Üstat eline sağlık.
 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,000
11,951
Tay Yayınları'ndan 70li yıllarda çıkan Kızılmaske fasiküllerinin sonunda Süpermen'e de yer verilirdi. O Süpermen serüvenlerinin çoğunu çizen Curt Swan. Kendine özgü, abartısız, yalnızca öyküyü olabildiğince anlaşılır ve kolay takip edilir kılmaya çalışan duru bir tarzı vardı.
 
Üst