Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun!

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,606
35,129
İstanbul
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük sevdasını coşkuyla kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgi, saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz. Nice 100. yıllara!
Gazi-Mustafa-Kemal-Atat-rk.png
 

subotay

Kıdemli Üye
30 Haz 2009
244
502
İzmir
"Cumhuriyet, ahlâkî fazilete dayanan bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir. Sultanlık, korku ve tehdide dayanan bir idaredir. Cumhuriyet idaresi faziletli ve namuslu insanlar yetiştirir. Sultanlık, korkuya ve tehdide dayandığı için korkak, alçak, sefil ve rezil insanlar yetiştirir" diyen Kemal Atatürk'ü saygıyla minnetle anıyoruz ve coşkuyla kutlanacak nice 100 yıllar diliyorum
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,996
ordu-turkey
Sadece şunu isterdim, bir kez o büyük adamı görüp elinden öpmek isterdim. Çok büyük bir deha idi ve bazı karanlık odaklar o dönemin bilgisizliğinden yararlanıp fazla dozda sıtma ilacı vererek gazinin karaciğerini mahvederek onu öldürdüler. Elbet bunun hesabının sorulacağı zaman ve hesaplaşma vakti de gelecek ama şu cumhuriyet gerçek anlamda bir uygulansa, bizi kimse geçemez. Nice bayramlar dilerim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
381
8,186
28 Ekim 1923:
O gece Çankaya’da İsmet Paşa ile Millî Müdafaa Vekili Kâzım, eski kolordu kumandanlarından Sinop mebusu Kemalettin, Sami ve Millî Mücadelede Kocaeli Grubu kumandanı Halit Paşalar bulunuyordu. Gazi, Rize mebusu Ekrem ve Afyon mebusu Ruşen Eşref Beyleri de yemeğe alıkoydu, işte bu yemektedir ki arkadaşlarına: “— Yarım cumhuriyeti ilân edeceğiz, ” dedi
…………………………………………….

29 Ekim 1923:
“— Muhterem arkadaşlar! Halletmekte müşkülâta uğradığınız meselenin sebep ve illeti bütün arkadaşlarca anlaşılmış olduğu kanaatindeyim. Kusur, takip etmekte olduğumuz usul ve şekildir. Heyeti umumiyenizin hep birden vekiller heyetini seçmeye mecbur olmanızda görülen müşkülâtın halli zamanı gelmiştir. “Yüksek heyetiniz bu müşkülün halline beni memur ettiniz. Ben de bundan ilham alarak, düşündüğüm şekli tespit ettim. Onu teklif edeceğim. Teklifim kabule mazhar olursa, kuvvetli ve mütesanit bir hükümet teşkili kabil olacaktır. Devletimizin şekil ve mahiyetini tespit eden ve hepimiz için bir gaye olan Teşkilâtı Esasiye Kanunumuzun bazı noktalarım tavzih lâzımdır. Teklifim şudur.”
O zaman, tasarısını Meclis kâtiplerinden birine verir. Tasarı okunur. Gazi’nin teklifi, cumhuriyeti getirmekteydi...
(Tek Adam Cilt 3 Şevket Süreyya Aydemir)
 

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
263
1,689
İç ve dış düşmanlara, emperyalizme karşı kazandığımız Kurtuluş Savaşı ile Türk'ün yok edilmesine izin vermeyip, Türk'ün laik, demokratik, çağdaş, ulus devleti Türkiye Cumhuriyeti ile tüm karanlıkların üstüne güneş gibi doğmasını sağlayan; mazlum milletlere emperyalizme karşı umut olan büyük devrimci, başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.
Atatürk'e , ulus devletimize düşman tüm odaklara rağmen Türk halkı, Atasına ve Cumhuriyetine 7'den 70'e sahip çıktığını bugün herkese gösterdi.
Atatürk düşmanı odakların hepsinin emperyalizm maşası olduğunu, cumhuriyetin kimsesizlerin kimsesi olup "en hakiki tarikat, medeniyet tarikatı; en hakiki mürşit ilimdir." diyen Atatürk'ün izinde emperyalizm maşası gerici ve bölücülerin karanlıklarına geçit vermemesine kin duyduklarını çok iyi biliyoruz. S. Huntington Medeniyetler Çatışması'nda Türkiye bölümünde Atatürk'ün mirası ile reddedilmesi gerektiğini söylerken de laik,çağdaş,ulus devletimize karşı orta doğu batağında yok olan bir ülke düşlüyordu tüm emperyalistler ve maşaları gibi.
Türk milletinin gönlünden Atatürk'ü , Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlığını silemedikleri için kuduran tüm odaklara karşı Atatürk'ün bizlere emaneti cumhuriyetimize, farkındalık ve coşku ile sahip çıkıyoruz. 21.yüzyılda 100. yılını kutlayan tek cumhuriyete sahibiz ve bunun değerini her gün daha da iyi anlıyoruz.
En büyük bayramımız kutlu olsun!
"Emanetin emin ellerde bizde Atam
Daha nice yüzlerce yıl izindeyiz biz
Cumhuriyeti sonsuzluğa taşıyacak
Başkumandan Atatürk'ün gençleriyiz biz."
 

eskicizgi

Kıdemli Üye
16 Ağu 2016
189
394
Bursa
Dünya tarihinde "Fikirlerim bilim ile ters düşerse;siz,bilimi takip edin" diyebilen tek siyasi lider olan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu,Türkiye Cumhuriyeti'nin 100.Yılı hepimize kutlu olsun.O'nun gösterdiği "muasır medeniyetler seviyesinin üstü" hedefinden bir an bile sapmadan daha nice yüzyıllara...
Ne mutlu Türküm diyene..!
 
Üst