Conan'ın Kadınları

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,315
50,125
NeverLand
Marvel, 1969'da Conan'ın ve Howard'ın diğer eserlerinin yayın haklarını alır. Bol kaslı barbarımız ete kemiğe bürünür. Ama erkek okurları asıl mutlu eden belki de ete kemiğe bürünenler, Hiborya çağının enfes güzellikteki kızlarıdır.

Malûmunuz, devir eski devir, insanlar bize göre ilkel, kızlarımız oldukça açık saçık giyiniyor. Uzun bacaklı, tercihan uzun saçlı, dönemin zorlu koşulları nedeniyle bir gram yağ fazlası olmayan dilberler dünyası.

Conan'ın özel kadınları, her nedense onu bir şekilde yönlendiren, yöneten, değiştiren şeylerdir. Bu kadınların ortada gözükmediği maceralarda, Conan kadınlarla rahat ilişki kuran, hiçbirine bağlanmayan, yakasından düşmeyen güzellerden bucak bucak kaçan, biraz maço bir barbardır. Ama kadınlar söz konusu olduğunda bir kuralı var ki; hiçbir zaman çiğnenmez: Hiçbir kadınla onun rızası olmadan beraber olma!

Korsanlar Kraliçesi Belit

Conan'ın en uzun süre beraber olduğu kadın. Esmer, korsan, lider, karizmatik, çok ama çok güzel. Conan'ın başını öyle döndürür ki bu kadın, onun uğruna uzun bir süre Amra adıyla korsanlık yapar; hem de ikinci kaptan olarak. Conan bilerek ve isteyerek ikinci adamlığı kabul eder. Yazarlar, Conan'ı evliliğe benzeyen mazbut ve istikrarlı ilişkisinden kurtarmak için sevgilisi Belit'i öldürürler.

Kızıl Şeytan Red Sonya

Conan maceralarında ortaya çıkıp, müstakil çizgi roman kahramanı olan Red Sonya, de¬mir bir bakire. Aslında tecavüze uğradıktan sonra kendisini dürüst, teke tek ve kılıçla yapılan bir kavgada yenmeyen hiçbir erkekle olmamaya yemin etmiş bir savaşçı kadındır. Bu nedenle bakire değildir aslında. Kızıl saçlı, sadece göğüslerini, cinsel organını ve kalçalarını koruyan seksi zırhlı, öfkeli bir kadın. Conan onu teke tek dövüşte bir türlü yenemez. Bu durum oldukça manidardır. Sadece bir macerada, Red Sonya yere düşer, çizerler ve yazarlar yere dökülen şarap yüzünden ayağının kaydığı notunu düşerler. Şarap ayak kaydırırsa artık!

Hırsız Jenny

Tam bir üç kağıtçı. Conan'ın hırsızlık zamanından arkadaşı. Bir hırsıza yakışır biçimde ufak tefek, bıçak kullanıyor, çok güçlü değil, arayı kurnazlığıyla kapatıyor. Jenny, fantastik edebiyatın yarattığı hırsız tiplemesinin Conan uyarlaması. Conan'a bir iki sefer kazık atmasına karşın, Conan'ın kadınlarından biri.

Kızıl Kardeşliğin Valeria'sı

Valeria biraz Belit ve Red Sonya, biraz da Hırsız Jenny kırması bir karakter. Kızıl Kardeşlik, kadınlardan oluşan bir korsan birliği, kadın kadına yaşıyorlar erkeklerden nefret ediyorlar, baskın yapıp, dehşet saçıyorlar. Conan, Valeria'yla Kardeşlik'in dağılmasından sonra çeşitli vesilelerle karşılaşıyor.

Kraliçe Zenobia

Kral Conan'ın düşman krallığın hareminden kurtardığı ve kraliçesi yaptığı hayatının kadını. Zenobia, Conan'ı henüz kral olmuşken düştüğü zindandan kurtarır, o da onu kraliçesi yapar. Aslında bu olayda olağanüstü bir durum yok; Conan sık sık zindanlardan güzel kadınlar tarafından kurtarılır. Zaten Zenobia, Conan'ın barbarlıktan uygarlığa olan yolculuğunda onu, üstünde oturduğu tahtla ve uygarlıkla barıştırmaya çalışan bir öğeden öteye gidemiyor.

HALUK KALAFAT
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,655
İzmir
Bond kızları diye uzun listeler yapıyorlar yıllarca. Conan kızları diye listelemeye kalksak sayfalar almaz sanırsam :D
 

elturbo

Yeni Üye
22 Ağu 2010
92
70
Çizerlerin hayal dünyası çok genişmiş. Conan ın kadınlarının hepside bir afet.
bu güzel bilgilendirme için çok teşekkürler.
 
Üst