cobra cilt 02

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,839
28,037
Üstat Lotoloto, büyük emeklerle oluştuğunuz sayıları ayrıca hepsini iki ayrı ciltte tekrar sunmanız her türlü övgünün üstünde. Çok teşekkür ederiz. Elinize, gözünüze sağlık.
 
Son düzenleme:

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,051
6,127
Uzun bir süredir , oldukça ilgi çekici eser olan Cobra’yı okumaktayım. Bilindiği gibi ; Arjantin , çizgi roman tarihinde önemli yeri olan ülkelerden . Çizgi roman sanatçısı olarak Alberto Breccia ve oğlu Enrique Breccia ( özellikle Tex maceralarını sevenler hatırlayacaklardır ) , Juan Gimenez , Mandrafina gibi birçok sanat adamı, karikatür alanında özellikle bir dönem adı çok duyulan Mordillo hep bu ülkede yetişmiş , tartışmasız bir çizgi roman devi olan Hugo Pratt , hayatının bir bölümünde bu ülkede çalışmalarını sürdürmüştür. Arjantin ve çizgi roman kelimeleri yan yana geldiğinde , ilk aklıma gelen eser , yayınlandığından ( 1957 – 1959 ) yıllar sonra 2016’da Eisner ödülü alan bir başyapıt , benim için çizgi roman tarihinin olmazsa olmazlarından ’’ Eternaut ‘’tur. Eternaut’un bilim kurgu eseri olarak görülmesine rağmen , verilen mesajlara detaylı bakıldığında , aslında çok şiddetli olarak o yıllardaki mevcut sistem eleştirisini içerdiği anlaşılır. Yine Arjantin kökenli sanatçıların elinden çıkan Cobra’yı ve beraberindeki Castillo , Collins imzalarını forum alanımızda görünce ( 2020 ) , ilgisiz kalmak mümkün değildi . ‘’ Üç Silahşörler ‘’deki sağlam ve etkileyici grafik yapısıyla göz dolduran çizer Castillo , bu eserde de okuru mıknatıs gibi çekiyor. Bu duruma bir de Ray Collins imzalı senaryoyla tıpkı ‘’ Sergio Leone filmi ‘’ havasındaki ‘’ duygusallık ‘’ tonlarını eklersek ,’’ western ‘’ düşkünü ( örneğin Tex meraklıları ) sanatseverlerin kayıtsız kalması düşünülemez sonucuna kolayca ulaşılır . Cilt yaklaşımı , benim gibi cilt sevenler için artı çekim noktası olmuş . Teşekkürler @lotoloto .
 

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,180
6,971
Değerli lotoloto üstat,
Daha önce fasiküller halinde okuduğumuz bu harikulade seriyi 2 cilt halinde topluca okuma olanağına kavuştuğumuz için çok sevindim. Şimdi hepsini, soluk almaksızın peşpeşe okuma zamanı! Çok teşekkürler, elleriniz dert görmesin...
 
Üst