ÇizgiRoman ve ABD Ordusu. eankara inceledi ve araştırdı.

levon

Yeni Üye
18 Şub 2022
87
1,094
Sevgili ÇizgiRoman dostları. Bu ÇizgiRoman denen şeyi; Vestern sevenler, Bilimkurgu sevenler, sanat sevenler yani geniş bir okur kitlesi kendi meşrebi ile seviyor ve okuyor. Sizce; böyle bir alanı çok da iyi niyetli olmayanlar da kullanıyor olamaz mı? Hepimiz biliyoruz ki kullanıyorlar.
Dostumuz eankara, bu mevzuya daldı ve bir sürü şey buldu.
--ABD ordusu özel ÇizgiRoman'lar hazırlatmış. Arizona Devlet Üniversitesi ile ortak çalışmalar yapılmış. Bunları da gizli/saklı yapmamışlar.
--Hatta Tom Hanks'ın oynadığı ''Pasifik'' gibi dizilere, filmlere sponsor olmuşlar.
--Bu tür, bir sürü ÇizgiRoman ile ilgili bilgiler, detaylar ve linkler var bu yazıda.
cizgiromantik.com ile kalın.

 

CEMMM

Yeni Üye
12 Tem 2023
52
215
Metinde belirttiği gibi bu işi profesyonelce yapan Will Eisner'dır ve 1000'in üzerinde çizgiroman şeklinde eğitim, saldırı, bakım, onarım gibi ordu için çok çeşitli konularda eğitici-öğretici-yol gösterici eser üretmiştir.
 
Son düzenleme:

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
256
1,644
Her yönüyle çok güzel bir inceleme. ABD'nin Hollywood ile tarihi yalanlarla kendi emelleri doğrultusunda yeniden yazma operasyonundan başlayıp, çizgi romanı zihin kontrolü için kullanmasını örneklerle çarpıcı bir şekilde açıklamış Sayın @eankara .
Körfez Savaşı'na dair verdiği harika örnek ülkemizde de beşinci kol faaliyeti yürüten sözde haber özde toplum mühendisliği kanallarının doğuşunu hatırlatırken, tarihi bir fıkrayı da anımsattı. Dünya tarihinde atom bombası kullanmış hem de iki defa bu insanlık suçunu işlemiş ülkenin; başka bir ülkeye atom bombası yapıyorlar yalanıyla işgali. Ya da Irak'a bombalar yağdırırken Nobel Barış Ödülü alan Obama .
Söz konusu ABD ve silah tüccarı küreseller olunca fıkraların, trajikomik tarihi gerçeklerin listesi uzun.
Sayın @eankara 'nın aşağıdaki tespiti de enfes:
Örneğin, resim sanatı ! Bugün , yayınlanan bir çok kitapta, Amerika’nın modern sanatın doğuşu ve yaygınlaşması için maddi destek yaptığı, konuyla ilgili kişilerin anlattıkları ve çeşitli belgelerle ( ilk düzenlenen sergiler için yardım paraları trafiği ) belgelenmiş durumda.
Çağdaş Sanat; kapitalizmin, sanatın temeli olan eleştiriyi yok edip; sanatı diktatöryel PR'a dönüştürmesi de kapitalizmin en tehlikeli yöntemi;
"Muhalif olanı kendi kuralarına göre yeniden şekillendir. Böylelikle bir taşla iki kuş vurursun; hem isyanı yozlaştırır hem de para kazanmaya devam edersin."
ABD hakimiyetindeki tek kutuplu dünyanın distopyasını, "pandemi" döneminde yaşadık. Goya hayatta olsaydı "aklın uykusu canavarlar üretir"in zirvesini çizerdi.
Dileriz aşağıda bir bölümü verilen CIA darbeleri ve ülkemiz dahil bir çok ülkede devam eden 5. kol faaliyetleri üstüne de çizgi romanlar dizisini Wisconsin'deki sosyalist dönem ardılları& ulus devletlerin fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür sanatçıları çizer...

CIA DARBE OPERASYONLARI | Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı


Küresellerin toplum mühendisliğinden kurtulup, 5. kol faaliyeti yürüten fonlulara karşı aklın uykusunun son bulup, vicdan ve farkındalığın kazanacağı aydınlık günler dileğiyle ...

T-Rex uyanışı elbet bir gün :)


T.Rex - Children Of The Revolution​

 

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
532
2,784
--ABD ordusu özel ÇizgiRoman'lar hazırlatmış. Arizona Devlet Üniversitesi ile ortak çalışmalar yapılmış. Bunları da gizli/saklı yapmamışlar.

Harika bir araştırma sn @eankara
Bu silahlar ekipmanlar üzerine ABD ordusu için çok iyi kalın bir kağıda basılmış cep boyutunda birkaç kitapçık bende de vardı yıllar önce

Ne yazık ki taşınmalar sonucu bir yerlerde kayboldu gitti.

Sanırım yıllar önce ÇizgiDiyarı nda çıktığında kısaca bahsedilmiş bir görsel vardı ben de yorum yazmıştım yanlış hatırlamıyorsam

O kaybettiğim kitapçık benzerlerini internet arşivlerinde bulur bulmaz paylaşmak isterim,
tabii benden önce bulabilen çıkmazsa
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,072
6,317
Çok teşekkürler Sn. @kemalettin . Tüm bunların yanısıra geçmişte Joker filmiyle tartışmaya açtığınız bireylerin toplum karşısındaki " kuşatılmış acizliği "ni de hala, zaman zaman düşünmekteyim!!
Siz ve sizin gibi birikimli dostların ilgisi sevindirici. Sağ olun.
 
Son düzenleme:

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
532
2,784
1) yıllar önce ÇizgiDiyarı nda çıktığında kısaca bahsedilmiş bir görsel vardı yorum yazmıştım

2) O kaybettiğim kitapçık benzerlerini internet arşivlerinde bulur bulmaz paylaşmak isterim,
tabii benden önce bulabilen çıkmazsa

sn @eankara
O kadar kapsamlı bir araştırma yazısı hazırlamışsınz ki hayran kalmamak elde değil

1) bahsettiğm eskilerden paylaşımımı da buldum
https://www.cizgidiyari.com/forum/k/m-16-tufegi-el-kitabi-will-eisner.95930/post-477444

Ayrıca bilindik ortamlarda eğer halen yoksa söyle bir de kitap buldum:
Government issue comics for people, 1940s-2000s Graham, 1974 2011.pdf

2) Dergilerin arşivlerini de buldum ama siz zaten balirtmişsiniz yanılmıyorsam:
The Preventive Maintenance Monthly Index of Online Articles




Ayrıca şunları da çok beğendim. Arşivinizde yoksa şayet
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,955
29,004
Üstat @eankara yine harika bir çalışma ile çizgi romanın ordu ile ilişkisini çok ayrıntılı olarak işlemiş.

Marvel ve DC Comics ABD'nin “medya devi” olarak tanımlanabilecek iki farklı kuruluşuna ait. DC Comics ve DC Comics altında yer alan tüm birimler, Warner Bros.'a ve Warner Bros.'u da kapsayan WarnerMedia şirketine ait.

Bu gibi Şirketlerin ABD Ordusu için iş yapmaları bir nebze olağan görülse bile Üstat @oktayyapıcı13 'in verdiği linklerde de görüleceği üzere küçük çocuklar için eser üreten Walt Disney'in ABD propagandasına dönük eserler üretmesi maalesef bence kabul edilemez. Küçüçük çocukların savaşlarla, öldürmeyle zehirlenmesi üzüntü verici.

Üstat @eankara 'ya bu değerli çalışması için çok teşekkür ederiz.
 
Üst