Çeviri ve Balonlama program önerisi

S.Gül2010

Yeni Üye
21 Ara 2021
12
33
Çeviri ve Balonlama program önerisi gerekli lütfen

Merhabalar ben de çeviri ve balonlama yapmaya karar verdim bilgisayarım yok telefonda çeviri ve balonlama yapabileceğim bir program biliyor musunuz?
 
Son düzenleme:

Borarenan

Kıdemli Üye
24 Şub 2022
133
362
Merhaba. Hayırlı olsun. Şimdiden başarılar.

Cihazınız iOS mu yoksa Android tabanlı mı? Bazı uygulamalar sadece iOS ya da Android ile uyumlu olabiliyor. Bir de .png, .jpg uzantılı gibi görsellerden düzenleyip sonra .cbr vb. mi yapacaksınız, yoksa direkt .cbr vb.den mi düzenleyeceksiniz, yoksa .pdf uzantılılardan mı düzenleyeceksiniz vs. gibi seçeneklere göre değişir bu olay.

Photoshop ya da alternatifi olan programların mobil versiyonları araştırılmalı. Ya da mesela .pdf uzantılılardan düzenleyecekseniz o işlemi yapan birkaç uygulama var. Arama motorunda "PDF Text Editor + iOS/Android" şeklinde aramalar yaparsanız baya sonuç çıkıyor.

Bir de şu linke göz atabilirsiniz:
(Tabii mobil WinRAR'da bu özellikler varsa.)
 
Son düzenleme:

S.Gül2010

Yeni Üye
21 Ara 2021
12
33
Android cihazım var .jpg uzantılı gibi görsellerden düzenleyip sonra .cbr yapacağım
 

Borarenan

Kıdemli Üye
24 Şub 2022
133
362
Bugün biraz araştırma yaptım, Android tabanlı bir tabletime birkaç ücretsiz uygulama indirip denedim ama hiçbiri yeterli değildi. Ücretli uygulamaları ise bilmiyorum. Forumdaki diğer üyelere bırakayım bu konuyu.

Balonların içlerini silip temizlemek için ayrı bir uygulama, Türkçe yazı eklemek için ayrı bir uygulama da kullanılabilir. Ama yazı fontu, yazı boyutu, Türkçe karakter sorunu vs. gibi olaylar var. Anladığım kadarıyla bu işi mobil cihazlarda yapmak biraz zor.
 

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,457
8,513
İzmir
PC şart. İster masaüstü isterse laptop.
Photoshop olmadan olmaz zaten.
Diğer programlar yetersiz kalır bu iş için.
Telefonla falan uğraşma, kendini harap edersin, dostum.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,364


Bu işlemlerin telefonda yapılması zaten çok zor. Bırakın balonlama ve sayfa düzenlemesini, daha basit işlemleri bile PC'de yapıldığı gibi yapmak "pirinç üzerine yazı yazmak" gibi bir şey(!). Bunu bizzat deneyerek öğrendim. Aylar önce ziyaret için gittiğim bir şehirde cep telefonu üzerinden daha önce taranmış dergileri ÇD'na yüklemeye kalktım, PC'de bir iki dakika sürecek işlemler çok çok uzun zamanını aldı. Bunun istisnası belki "ekran kalemi" olan çok pahalı yeni model telefonlarla olabilir, o da gerekli yazılımları yüklerseniz ve yeterli sabrınız varsa.

Ben bahsettiğim şehre giderken kalacağım evde internet olmadığını bildiğim için yanıma bir iki küçük aksesuar almıştım. Bunlardan biri: Hem klavye hem de mouse pad olarak kullanılabilen, cebe sığacak kadar küçük boyutta bir "mini keyboard"du. Bunu geçen sene çok ucuza (60 TL) almıştım, şimdi PC için uzaktan kumanda olarak kullanıyorum. "Mini keyboard"u orada haftalarca kullandım. Onun yerine klasik bir uSB klavye ve USB mouse da kullanılabilir, ama USB ayırıcı da gerekecektir. Bunu denemedim doğrusu.

d3ut3sq.jpg

İkinci aksesuar cep telefonuna şarj edildiği porttan bağlanan bir OTG adaptörü (o da çok ucuzdu 25 lira filandı) Uzun adı: "USb C-Mikro USb Otg Adaptörü". (OTG "On-The-Go"nun açılımı. "Hareket halinde" demektir) Çok minik bir aksesuardır. Fiyatlar şimdi çok değişmiştir, benim yukarıda verdiğim fiyatlar geçen yılın fiyatlarıydı.

cjx4dlz.jpg

Yine de ekran çok küçük olduğundan balonlama biraz zor olacaktır. Ancak telefon yerine bir tablet kullanılırsa daha rahat çalışılır.Bir de evde biraz yeni model bir TV varsa, telefonu bir WiFi modem olarak kullanarak görüntüyü kablosuz olarak TV'ye yansıtma metodu var. Yani cep telefonunu bir WiFi modeme çevirmiş oluyoruz. Bununla ilgili çok sayıda Youtube videosu var. Bu özellik çok eski değilse tüm cep tlf'larında vardır)

Kısaca internet bağlantısı olmayan bir evde cep telefonunun internet bağlantısını kullanarak ve telefonu bir WiFi modem'e dönüştürerek, bir de telefona klaveye/mouse bağlayarak büyük ekranlı bir PC'yi simüle eden bir aygıt oluşturmak mümkün, aslında çok da kullanışlı. İşte o zaman Android versiyonları da olduğunu duyduğum/gördüğüm (ama kullanmadığım) Photoshop'u (Photoshop Express? Photoshop Mobile? ücretsiz galiba) telefona indirip deneyebilirsiniz.
 
Son düzenleme:

Borarenan

Kıdemli Üye
24 Şub 2022
133
362
Sayın scanfan güzel açıklamış. Bahsettiği şartlar oluşana kadar ya da siz bir bilgisayar alana kadar forumdaki bir balonlama uzmanıyla ortak çalışabilirsiniz. Siz çeviriyi yapıp yollarsınız, o kişi de balonlamasını yapar, kapakta imza olarak ikinizin ismi/rumuzu yazar. Ben aşırı yoğunum, birikmiş bir sürü işim var. Kendi çeviri-balonlama projelerim bile yapım aşamasında bekliyor. Yoksa ben o konuda yardımcı olurdum.
 
Üst