Carl ANDERSON

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,315
50,214
NeverLand
Carl ANDERSON, (1865-1948)


1865 yılında Wisconsin'de doğan Carl Anderson, uzun süren çizgiroman kariyeri boyunca Amerika'daki gazeteciliğin henüz endüstrileşme aşamalarında görev almaya başlamış ve Judge, Life, Collier's dergileriyle birlikte Saturday Evening Post gazetesinde dönemin alışılagelmiş karakterlerine benzeyen Raffles and Bunny, The Filipino and the Chick gibi başlıkları New York stili bant formatında sergilemiştir.

Carl Anderson, ABD'deki Büyük Depresyon döneminde baba ocağı Wisconsin'e geri dönmüş ve 1932 yılına dek zamanını buradaki bir karikatür okulunda eğitmenlik yaparak geçirmiştir. Nihayet bir gece verdiği çizim sanatıyla ilgili bir konferansı esnasında öğrencilerine örnek olarak doğaçlama çizdiği şiş göbekli ve kel kafalı Henry adlı bir tipleme ona beklediği fırsatı yaratmıştır. Ortaya çıkardığı malzemeye güvenerek onu Saturday Evening Post'a sunmuş, ve böylece 19 Mart 1932 tarihinden başlayarak Henry bantı haftalık periyotta yayınlanan bu gazetede yer almıştır. Pek çok çizer onun stili ve anlatım tekniğinden esinlenmiştir.

Carl Anderson, 67 yaşındayken Don Trachte ve John Liney'i kendisine asistan olarak yanına almıştır. Zira 1942'den itibaren Henry maceralarını hazırlamak onlara düşecektir. Bu tarihten sonra da seri Jack Tippet ve Dick Hodgins'e kalmıştır. Carl Anderson 1948 yılında ölmüştür.
 
Üst