Çanakkale zaferinin 109. yıldönümü kutlu olsun!

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,597
34,987
İstanbul
Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi; sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ulusumuzun "Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü"nü kutlu olsun!

18-Mart-1915-anakkale-Zaferi.png
 
Son düzenleme:

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,184
6,989
Bu büyük zaferin yıldönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Çanakkale Savaşları sırasında hayatını kaybeden Anzak askerlerinin annelerine: “Bu memleketin topraklarında kanlarını döken kahramanlar! Burada, dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yanyana koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve rahat uyuyacaklardır. Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.” diyecek kadar yüce gönüllü bir büyük lidere sahip olduğumuz için ne kadar şanslıyız.
 

CZN

Çeviri & Balonlama
17 Mar 2021
205
3,213
18 Mart Türk milletinin ne kadar umutsuz ve zor durumda olsa da asla vazgeçmemizi ve ideallerimizi kaybetmeden ilerlememizi hatırlatan en önemli derslerinden biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığı altında hiçbir zaman umudumuzu yitirmeden, akıl ve vicdanın yolundan ilerleyerek her zaman vatanımızı, geleceğimizi ve ideallerimizi koruyacağız. Asla karanlıık ve umutsuzluğun sizi ele geçirmesine izin vermeyin lakin insanın ve toplumun en büyük düşmanı budur. Tüm şehitlerimiz ve bu yolda yürümüş atalarımızı rahmet, şükran ve nimetle anıyorum.

Yurtta sulh, Cihanda sulh - Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk
 

Harputlu

Yeni Üye
21 Tem 2022
145
717

Türk milleti 18 Mart 1915’te tarihe adını altın harflerle yazdırdı ve Çanakkale’de çok büyük bir zafer kazandı. Çanakkale'nin "geçilmezliği" tüm dünyaya ispat edildi. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünü kutlu olsun, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.​

 

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
252
1,606
Osmanlı Devleti I. Dünya Savaşı'na girdiğinde Atatürk, Sofya'da ateşemiliter. Kendisine görevlendirme yapılmamasına rağmen ısrarla yazışarak muharebe hakkını istiyor. Kendisini cepheye tayin ettiriyor.
“Gerekirse bir er gibi herhangi bir cepheye katılmaya karar vermiştim."

Alman Maraşel Liman von Sanders, Atatürk'ün kıyı savunma planlarını değiştirmese deniz zaferi gibi kara zaferi de bir günde kazanılır, yüzbinlerce vatan evladı kaybedilmezdi. (İsmet Görgülü,Çanakkale İlk Günde Biterdi,s.15-91)

Atatürk, 3 Mayıs 1915’te Başkomutan Vekili Enver Paşa’ya gönderdiği bir mektupta aynen şöyle diyordu: “Eceabat (Maydos) bölgesi kuvvetlerini komuta ettiğim zaman aldığım tertibat (düzen) ile düşmanın karaya çıkmasına izin verilmeyebilirdi. Von Sanders Paşa (...) sahilde çıkarma noktalarını tamamen açık bırakacak tertibat almış ve bugün düşmanın karaya asker çıkarmasını kolaylaştırmıştır. Vatanımızın savunmasında kalp ve vicdanları bizim kadar çarpmayacağına şüphe olmayan başta Von Sanders olmak üzere bütün Almanların fikirlerinin üstünlüğüne güvenmemenizi kesin şekilde istirham ederim.” Atatürk mektubunu, Enver Paşa’nın Çanakkale’ye gelip komutayı bizzat ele almasını isteyerek bitiriyordu. (Atatürk’ün Bütün Eserleri, C.1, s. 218)

Gerçek şu ki, Alman Mareşal Liman Von Sanders, Alman çıkarlarını düşünerek hareket ediyordu. Alman çıkarları, mümkün olduğu kadar uzun zaman, mümkün olduğu kadar çok İngiliz ve Fransız kuvvetini Çanakkale’de tutmayı gerektiriyordu. Liman Paşa, Atatürk’ün kıyı savunma planlarını değiştirmese deniz zaferi gibi kara zaferi de bir günde kazanılır, yüzbinlerce vatan evladı kaybedilmezdi. (İsmet Görgülü, Çanakkale İlk Günde Biterdi, s. 15-91).



Hepimizin ailesinde Çanakkale şehidi, Kurtuluş Savaşı şehidi, gazisi var. Vatanımız cetvelle çizilerek değil kan ile kazanıldı. Seyit Onbaşı’dan Mehmet Çavuş’a, Cevat (Çobanlı) Paşa’dan Mustafa Kemal Atatürk’e, tüm Çanakkale kahramanlarımızı ve Çanakkale şehitlerimizi saygı, sevgi, şükran ve rahmetle anıyor; her karışında atalarımızın kanı olan vatanımızın, emperyalizm ve işbirlikçilerince istila ettirilip, satılmasına karşı çıkmayı en birinci vatandaşlık görevi sayıyoruz.
 
Üst