Bozkurtların Ölümü - Hüseyin Nihal ATSIZ - Oğan Kandemiroğlu (Ötüken Yayınları)

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,369
141,853
7d0ryppnizzyxrw5g.jpg


Ramazan TÜRKMEN üstadımızdan gelen mesajı aynen aktarıyorum.

BOZKURTLARIN ÖLÜMÜ
Hüseyin Nihal ATSIZ
Çizen: Oğan Kandemiroğlu
Ötüken Neşriyat, Atsız'ın 80 yıl önce yayımlanmış kült eseri "Bozkurtların Ölümü"nü Oğan Kandemiroğlu'nun çizimleriyle çizgi roman olarak tekrar yayınlamaya başladı. Serinin 1. Albümü "621 Yılında Bir Yaz Gecesi - Bağatur Şad - Kara Kağan" Nisan (2024) ayında çıktı. Romanın hiç kısaltma yapılmadan bire bir çizgi roman uyarlamasıdır bu.

Bu muhteşem eser “Bozkurtların Ölümü” ve “Bozkurtlar Diriliyor” diye iki ayrı kitaptan oluşmaktadır. Göktürkler dönemini anlatan eserde, Türklerin töresi, gündelik bozkır yaşamları, mücadeleleri, toplumsal ahlak kavramlarının bozulmasının yanı sıra, açlık, sefalet Çin’in entrikaları ve kıtlık sebebiyle nasıl dağıldıklarını, esir düşen Türkleri kurtarmak için Kür-Şad ve kırk çerisinin asilce Çin sarayını nasıl bastıklarını güzel çizimler eşliğinde hislenerek okuyacaksınız. Kısacası Türklerin nasıl dağıldıklarını ve tekrar nasıl birleştiklerini Türklük damarınız kabararak bu destanda okuyacaksınız.
2. Albüm baskıya hazır. 3. Albüm çiziliyor. Tamamı yapılırsa kaç seri veya kaç albümde bitecek belli değil ama hayal gibi görünen bir iş daha gerçekleşmiş oldu. Bu olağanüstü eseri çizgi roman olarak okumak gerçekten güzel bir deneyim oldu benim için. Çizgileri oldukça güzel. Daha da güzel olacağının müjdesini vereyim. Bu yüzden devamını sabırsızlıkla bekliyorum. Bu harika seriyi mutlaka edinmenizi tavsiye ediyorum. Okuma arzusunu teşvik eden sürükleyici bir albüm çıkmış ortaya.
Bu güzel hizmetlerinden dolayı öncelikle Ötüken Neşriyat’a, el emeği, göz nuruyla Türk tarihine güzel bir eser daha kazandıran Oğan Kandemiroğlu’na ve emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bu işin üstesinden hakkıyla gelinmiş.
Kitabın yok sattığının bilgisini de verelim.

Ramazan Türkmen


82feio4ezlbg5v25g.jpg
3j2nsmd1y86ztgv5g.jpg


yti16wepnu1moy45g.jpg
c62r9lqbv885u5f5g.jpg


 
Son düzenleme:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,369
141,853
Ötüken Yayınlarından bende sipariş verdim, güzel muhakkak edinilmesi gereken bir seri diye düşünüyorum. 2 nci kitap verilmiş 3 ncüsüde sanırım çiziliyormuş. Tebrik ediyorum üstadımızı. Bu arada Ramazan TÜRKMEN üstad olmasaydı haberim bile olmayacaktı.
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,006
20,673
Gaziantep
Yıllar yıllar önce okumuştum. Çok hoşuma gitmişti.
Ama BOZKURTLAR DİRİLİYOR hoşuma gitmemişti.
Yanlış anımsamıyorsam 60'lı yılların sonuna doğruydu.
Karoğlan almaya başladığım yıllardı.
TİYEN- ŞAN CANAVARI ile başlamıştım. 100. sayı.
Kapaktaki tarihe baktım; 29 Aralık 1965.
demek ki 13 yaşımdaymışım...
 
Üst