Book of Five Rings (Beş Yüzük Kitabı) Wilson & Musashi (İng)

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
540
2,826
Beş Yüzük Kitabı, Sean Michael Wilson ve Miyamoto Musashi

Tanıtım (Google Translate)

Efsanevi samuray Miyamoto Musashi'nin kılıç ustalığı, strateji ve kazanma konusundaki klasik dövüş sanatları manifestosunun yeniden anlatıldığı bir çizgi roman.

17. yüzyılın ünlü düellocusu ve yenilmez samuray Miyamoto Musashi'nin ikonik yüzleşme ve zafer kitabı Beş Yüzük Kitabı'nın bu çizgi roman versiyonu, dövüş sanatçılarına ve stratejik bir zihin geliştirmekle ilgilenen herkese uzun süredir ilham veren bu muhteşem manifestoyu aydınlatıyor.

Çağrıştırıcı çizimleri ve ünlü manga yazarı Sean Michael Wilson tarafından uyarlanan sade ama aslına sadık metniyle The Book of Five Rings, hem kılıç ustalığı ve strateji konusunda bir rehber hem de Musashi'nin dünyasına bir bakış açısı olarak canlanıyor.


 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,114
6,539
Sunduğunuz kitabı, Japon kılıç ustası Musashi'nin aynı zamanda filozof olduğunu kanıtlayan bir kitap olarak görüyorum Sn. @kemalettin . Kitap hakkında sunuşunuzda okuduğum ;
'' dövüş sanatçılarına ve stratejik bir zihin geliştirmekle ilgilenen herkese uzun süredir ilham veren bu muhteşem manifestoyu aydınlatıyor. '' cümlesi bence kısa ama kitap hakkında oldukça güzel bir açıklama. Bu açıklamayı görünce , bir zamanlar çok kullanılan '' Pazarlama'da Gerilla Teknikleri '' kavramını hatırlattı bana ! Ayrıca, Sun Tzu'nun '' Savaş Sanatı '' kitabı da sadece savaş üzerine yazılmış bir kitap değil , benzersiz ve derin bir evren anlayışını içeriyordu.

Sn. @kemalettin tarafından sunulan bu kitabın önsözünde , Budizm , Konfüçyus öğretileri gibi, konuların '' yol gösteren noktalar ''dan ele alındığı da açıklanmış.

Bu yararlı, manga tarzında paylaştığınız kitap için teşekkürlerimi sunuyorum Sn. @kemalettin .
 
Üst