Başka Yerden Hikayeler 2 : Siste Bekleyen Şey

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,047
6,112
Başka Yerden Hikayeler’in ilk sayısı için @ihtiyardost’a yazdığım teşekkür yazısında, bu seriyi bizlerle buluşturmasını ‘’ çok hoş bir sürpriz ‘’ olarak değerlendirmiştim. Kapak dizaynındaki Martin Mystere yazısı ve olmazsa olmaz Alessandrini çizimi , aslında macera boyunca göremesek de hep ‘’ imkansızlıklar dedektifi ‘’mizi hatırlatıp, her an onu görme beklentisini oluşturuyor , doğal olarak. Bu serideki maceralara baktığımda ,benim için ilk kez bir çizgi romandaki senaryo yapısının , oldukça baskın nitelik kazandığını hissediyorum. Nitekim , senarist Carlo Recagno Martin projesinin bir yerde her şeyi olan Alfredo Castelli’ye çalışmalarıyla destek veren yazarlardan. Yıllar önce yaptığı bir söyleşide , macerayı yazarken ‘’ şimdi Martin Mystere ne der ? ‘’ sorusu yerine ‘’ şimdi Alfredo acaba ne derdi ? ‘’ sorusunu hep düşündüğünü itiraf etmişti . ( Bu arada , geleceğin Martin amcasını da düşündüklerini , okurların örneğin ‘’ robotik Martin amca ‘’ ile karşılaşmalarının imkan dahilinde olduğunu belirtmişti. Seriyi seven okurlar gibi ben de , merakla bekliyorum bu tarz bir olay örgüsünü tabii. ) Önceki , ‘’ Başka Yerden Hikayeler ‘’ cildi için ayrıca , çizer Dante Spada’nın bu proje için çok iyi bir seçim olduğunu yazmıştım. Bu maceranın çizeri Cesare Colombi’nin çizimlerini görünce ( çizgi romanseverler çizerin özellikle Zagor , Mister No gibi Almanak maceralarına ait çalışmalarını hatırlayacaklardır) , hala aynı düşüncede olduğumu belirtmeliyim. Sanki Spada bir adım daha önde . Sonuçta , yine gerçek ve kurgu karakterlerin boy gösterdiği , yeni bir Martin Macerası’nı bizlere sunan @ihtiyardost’a çok teşekkür ederim. Çok ilginç olan bu serinin , sonraki maceralarını şimdiden bekliyorum !
 

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
252
1,605
Heyecanla beklediğimiz süper paylaşım da geldi.
Şifayı kapmış şekilde oldukça halsizken, bu harika paylaşım ile zıpkın,fişek gibi oldum.
Tüm emekleriniz için sonsuz teşekkürler.
Muhteşem diyarda harika insanların harika paylaşımları ile düş gibi bir hayat var.
Sizleri hayranlıkla izlemeye devam ediyoruz.
 

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,177
6,967
Değerli ihtiyardost üstat,
Sergio Bonelli Editore'nin Le Storie (Hikayeler) serisinin ülkemizde yayımlanmış sayılarından sonra, Storie Da Altrove (Başka Yerden Hikayeler) serisini de bizlerle paylaştığınız için size ne kadar teşekkür etsek azdır. İlgi çekici öyküleri, sağlam senaryoları ve güçlü çizimleriyle her iki seride de son derece kaliteli eserler yer alıyor. (Bununla birlikte, diğer pek çok nitelikli eser gibi, ülkemizde hak ettiği ilgiyi yeterince görememiş olmaları üzüntü verici.) Geçen sayıda Benjamin Franklin ve Thomas Jefferson başrolde idi, bu sayıda ise kadim dostumuz Sherlock Holmes ve sadık yardımcısı John Watson yer alıyor. Tıpkı Martin Mystere öykülerinde olduğu gibi, bu öykülerde de gerçeklikle kurgu o denli ustaca harmanlanmış ki, insanın öykülerde geçen doğaüstü olaylara inanası geliyor. Çapraz göndermelerle de okurların genel kültürünün artmasına da müthiş katkıda bulunuyor.
Tüm paylaşımlarınız için bir kez daha teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.
 

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
18,909
52,565
Kendi Koltuğunda
Paylaşım Tarihi: 9 Ekim 2023 Pazartesi

Keyifli okumalar diliyorum.
Teşekkür ederiz üstadım. Bu arada Bruce Lee Yip Man'a karşı... Gibi olmuş.. Bruce Lee'nin hocası Yip Man'dır biliyorsunuzdur arkadaşlar.Eğer Bruce lee öldürülmeseydi kasları kurşunu bile iç organlarına girmeyecek şekilde sertleşmiştir rivayetlere göre.
 

ihtiyardost

Onursal Üye
12 Kas 2010
3,421
67,769
Karagümrük
Teşekkür ederiz üstadım. Bu arada Bruce Lee Yip Man'a karşı... Gibi olmuş.. Bruce Lee'nin hocası Yip Man'dır biliyorsunuzdur arkadaşlar.Eğer Bruce lee öldürülmeseydi kasları kurşunu bile iç organlarına girmeyecek şekilde sertleşmiştir rivayetlere göre.
Yip Man ve Bruce Lee , Baba - oğul , Usta - Çırak gibidir.
Her zaman yan yanadırlar, karşı karşıya değil!
O sıkılı yumrukları daima bir arada düşünmek lazım! :)
 

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,294
4,477
Değerli ihtiyardost kardeşim bu harika için çok teşekkürler ederim.
2022 yazında İstanbul'a gelip Kadıköy de bu seriden bir kaç kitap almıştım.
Sevgili kardeşim inşaallah sen ve senin gibi dostlar sayesinde çizgi roman açlığımız diner.
Tekrar tekrar teşekkürler.
 
Üst