Alexandre Dumas - Monte Kristo Kontu(Sesli Kitap)

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,432
16,475
4Wq1xppH_o.jpg




Monte Kristo Kontu, Alexandre Dumas'nın 1844 yılında tamamladığı tarihi-macera romanıdır.

Üç Silahşörler ile birlikte yazarın başyapıtlarından biri olduğu kabul edilen eser, 1844 yılında yazımını bitirmesinden sonraki 2 yılda, 18 bölümlü bir seri olarak yayınlanmıştır.

Romanda yer alan olaylar 1815-1839 yıllarında Fransa, İtalya ve bazı Akdeniz adalarında geçer; her şeyi bilen, her şeyi gören ve her yerde olan bir anlatıcı tarafından verilir.

Format: mp3

Seslendiren: Mehmet Atay
 

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,230
5,083
Sevgili Oktay Bey.. Bu sesli kitapları, tam olup olmadığını metninden kontrol etmeden paylaşmayın derim.

Ben demin kontrol ettim, dosyanın 2.5 saat olması bana çok kısa geldiği için şüphelendim.

Keza Monte Cristo Kontu'nun 1000, 2000 sayfalık roman versiyonlarını değil, sadece 250 sayfalık, çocuk kitabı gibi bir versiyonuna bakarak, karşılaştırdım. Ve bu ses kaydının sonu, o 250 sayfalık versiyonun 70. sayfasına kadar bile gelmiyor!!!

Internet'te, sesli kitapları tam paylaştığını sanan, ama aslında çeşitli ortamlardan, tam olup olmadığını bile anlamadan/bakmadan RIP'leme yapıp, bunları hiç kontrol etmeden paylaşmış bir sürü torrent vs grubu vardır. Bazen paket olarak da paylaşırlar bir grup kitabı. %95'i yarımdır. Ya da çok daha kısa parçalardır.

Mesela: 3 saatlik ses dosyasıdır, Yüzüklerin Efendisi İki Kule derler falan. :) Akıl mantık dışıdır.


O yüzden forumumuzda, sesli kitapları, bir metinden kontrol etmeden paylaşmayınız. Ya da eksik ise, ille paylaşmak istiyorsanız, paylaşımınıza bu bilgiyi de ekleyiniz. Servis bunu gerektirir çünkü.

Tüm parçalarını büyük ihtimalle bulamayacağınızı, çünkü RIP'leyenlerin zaten acemice, ve mükemmellikten uzak hatta umarsız bir şekilde bunları yaptığını çok gördüm. O parçalar hep eksiktir.

Paylaşım yaptığınızda da başlıkta kitabın adını ve sesli kitap demeniz akabinde, tam olduğunu söylediğiniz bir şeyin, oldukça eksik çıkması sizin de yanıltıcı paylaşım yapmanıza neden olmuş olur.

PDF kitap paylaşımlarınızı, özellikle sinema ile ilgili olan, daha önce bir yerlerde çıkmamış kitapları paylaşmanıza bayıldığımı söyleyerek bitireyim.


Ah bir de ek not: Bu arada Fareler ve İnsanlar'ı da kontrol ettim. (bir diğer paylaştığınız sesli kitap) O hikayenin sonuna kadar geliyor. (Kontrol ettiğim metin bambaşka bir tercümeydi ama 1 dakika dinleyince, aynı sona sahip olduklarını teyid edebildim)
 
Üst