A Poetry Aid for Orta Classes (1967)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,394
A Poetry Aid for Orta Classes (1967)
Orta Sınıflar İçin Yardımcı Şiir Kitabı
Ankara Koleji Yayınları
Hazırlayan: John Potts
Ayyıldız Matbaası, 1967
157 sayfa, küçük boy, 44 MB, pdf


POETRY_AID_FOR_ORTA_CLASSES_Ajpg_Page1.jpg

(Mega)
(MediFire)

Bu kitap "Ankara Koleji Orta Kısım İngilizce Departmanı" tarafından (eğitimci?) "John Potts" başkanlığında hazırlanmış ve "Öğrencileri Koruma Derneği" tarafından 1967 yılında Ankara "Ayyıldız Matbaası"nda bastırılmış. Kitap o dönemlerde adı geçen okulda bulunmuş, veya yakından-uzaktan ilişkisi olanlarda da belki bazı anıları canlandıracaktır.

9 bölüme ayrılmış olan kitap en basit çocuk şarkılarından ve tekerlemelerden başlıyor ("Brother John"ı herkes hatırlar). Kitapta "Lord Tennyson"ın ünlü şiiri "Hafif Süvari Alayının Hücumu"na, oradan "Edgar Allan Poe"nun meşhur "Annabel Lee" şiirine, ayrıca "Robert Louis Stevenson"dan (The Lady of Shalott) "Shakespeare"e birçok tanınmış yazarın şiirlerine, ayrıca bazı folklorik dizelere, hattâ bir de ünlü kovboy baladına ("The Streets of Laredo") yer verilmiş. Amaç ortaokul düzeyine gelmiş genç öğrencileri İngiliz dilinin şiirine (nazım formuna) ısındırmak.

ÇD'nın İngilizce-sever tüm müdavimlerine yararlı olması dileğiyle. Bu arada sevgili "TARDİS"in bir isteğini daha yerine getirmiş oldum.

 
Son düzenleme:

Hellblazer

Onursal Üye
31 Mar 2012
753
1,598
Gotham
Forumda dolaşırken buldum daha yeni görüyorum , unutmuşum yahu. Yine isteğimi geri çevirmemişsin dostum. Çok teşekkür ederim :)
 
Üst