16GB National Geographic (İng) 100+ Yıllık Arşiv (1888 İlk Sayısı Dahil)

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
523
2,687
National Geographic - Türkiye Yolculuğu 100 Fotoğraf 1909-2003 Konusundan Devam

16GB National Geographic Dergisi (İngilizce) 100+ Yıllık Arşiv -(1888 deki İlk Sayısı Dahil)
indirme linklerinin ne kadar geçerli olabileceğinden emin değilim.
Sahip olmak isterseniz acele etmenizi öneriyorum


----------------------------------------------------------------------------------------------

Tek Tek İndirme Linkleri



------------------------------------------------------------------------------------------------
Alıntı:

National Geographic Dergisi 135 Yıl Süren Basılı Yayın Macerasını Sonlandırdı​

------------------------------------------------------------------------------------------------

National Geographic basılı yayın hayatına veda ediyor. Bilim, keşif ve araştırma dergisi 135 yıl süren matbuat macerasını noktalayacağını açıkladı.

13 Şubat 2024

Kaynak:



National Geographic Dergisi Sona Eriyor




National Geographic dergisi de dijitale yenilen mecralar arasına katıldı. Dünyaca ünlü bilim dergisi, son yaşanan işten çıkarmaların ardından tüm kadrolu yazarlarıyla yolları ayırdı. Dergi gelecek yıla kadar yalnızca bağımsız çalışanların içeriklerine yer verecek ve önümüzdeki sene matbu yayın serüvenini bitirecek.

1888 yılında kurulan ve yıllar içerisinde devasa bir markaya dönüşen National Geographic; günümüzde The Walt Disney Company çatısı altında yayın yapıyordu. Geçen yıl Türkiye özel edisyonunun artık yayımlanmayacağı açıklanan dergi, şimdi de İngilizce baskısıyla vedalaşmaya hazırlanıyor.

Şirketin sözcüsü dün yaptığı açıklamada National Geographic‘in dijital ürünlere odaklanacağını, yalnızca özel baskıların gazete bayilerinde satışa çıkarılacağını aktardı. Dergiden yapılan açıklamaya göre dergi güncel olarak 1,8 milyon aboneye sahip.


National Geographic Dergisi Son



Dünyanın en köklü dergilerinden olan ve sırtını küresel bir medya devi olan Disney’e dayayan National Geographic de mali gidişat nedeniyle matbu yayınına veda etmek durumunda kalıyor.


National Geographic Dergisi 100 Yılı Aşkın Süredir Basılı Yayın Yapıyordu​

Dünyanın dört bir yanından renkli fotoğraflarıyla tanınan dergi, bir asırdan uzun bir süre önce bilim ve keşfi destekleyen National Geographic Society tarafından kurulmuştu. Dergi, aralarında Alexander Graham Bell’in de bulunduğu akademisyen, bilim insanı ve maceraperestlerden oluşan bir vakıf tarafından yönetilmişti.

Derginin kontrolü son on yılda iki defa değişti. Mecra önce 20th Century Fox‘a satıldı, ardından Fox’un 2019’da 71 milyar dolar karşılığında Walt Disney olarak bir kez daha el değiştirdi. Şirket bu süreçlerde bir dizi işten çıkartmaya da şahitlik etti.

National Geographic yazarı Craig Welch çarşamba günü paylaştığı bir Tweet ile son gelişmeyi okurlara duyurdu. Derginin yeni sayısının eline ulaştığını belirten yazar; dergide kıdemli yazar olarak 16. ve son yazısını kaleme aldığını duyurdu. “NatGeo tüm çalışan yazarlarını işten çıkarıyor,” ifadesini kullandı.

Bununla birlikte dergide “yazar” unvanına sahip kimsenin kalmadığı, yeni hikâyeler için dışarıdan kişilerle yıl sonuna dek çalışılmaya devam edeceği açıklandı.


National Geographic Dergisi



Tüm bu düzenlemeler, nisan ayında yaşanan yeniden yapılanma sonucunda gerçekleştirildi. Süreç içerisinde kaç kişinin işini kaybettiği ise açıklanmadı.


Kalitenin Düşmeyeceği Vurgulandı​

Sözcü Chris Albert ise şunları kaydetti:

“National Geographic, kültürel etkiye sahip olağanüstü çok platformlu hikâye anlatımına adanmış aylık bir dergi yayınlamaya devam edecek. Personel değişiklikleri bu işi yapma kabiliyetimizi değiştirmeyecek, aksine bize farklı hikâyeler anlatmak ve okurlarımızla farklı platformlarda buluşmak için daha fazla esneklik sağlayacaktır.

“Son değişikliklerin dergiyi ya da hikâye anlatımımızın kalitesini olumsuz etkileyeceği yönündeki imalar kesinlikle doğru değildir.”

Basılı dergi satış zirvesine 1980’li yılların sonunda ulaşmıştı. ABD’de 12 milyon aboneyi bulan dergi; dünya çapında da milyonlarca okur tarafından takip ediliyordu.
 
Son düzenleme:

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,993
13,520
Paylaşım için teşekkürler. İki milyona kadar abonesi olan bir derginin bile ayakta kalmakta zorlanması gerçekten ilginç. Paylaşımın yeni tarihli sayılarında kalite çok iyi ama eski sayılar için aynı durum geçerli değil. Eski yıllara ait olanlarda yazıları okumak bile çok zor. Görsel kalitesi ile ve fotoğrafları ile ünlü bir dergi için kötü kalite tarama olmasa iyi olurmuş. Elbette paylaşım için bir kez daha teşekkürü borç bilirim. Tek linkte toplanması da çok yerinde olmuş. Ben tek tek indirmiştim, gerçekten zor oluyordu.
 

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
523
2,687
Paylaşımın yeni tarihli sayılarında kalite çok iyi ama eski sayılar için aynı durum geçerli değil. Eski yıllara ait olanlarda yazıları okumak bile çok zor. Görsel kalitesi ile ve fotoğrafları ile ünlü bir dergi için kötü kalite tarama olmasa iyi olurmuş.
Siz yazınca kontrol ettim 60 GB tutan orjinal dvd sine de rastladım bilindik ortamlarda
Ben 16 GB ı bile indirmedim.
Aslında Türkiye ile ilgili yaklaşık 120 yazıyı indeklerinde bulup sadece o kısımlarını ayrıp saklamayı düşünmüştüm ama şimdilik o işi de rafa kaldırdım
 
Son düzenleme:
Üst