13 Mart 2009 Çizgi Diyarı Merhaba Dedi!..

savok

Admin
30 Eki 2009
19,997
83,931
Kasımpaşa
Tam 14 yıl geçmiş, 15. yılımıza girdik...
Binlerce konu başlığı,
on binlerce üyesiyle,
Üyelerinin ve yöneticilerinin özverisiyle,
arkadaşlıkla, dostlukla bugüne kadar geldik.
Sanırım Çizi roman ve mizah dergileri konusunda olağanüstü bir arşiv oluşturduk.
Okunmamışları, unutulmuşları bir araya getirdik.
Ben bundan çok mutlu oldum.
İyi ki buradayım.
Umarım nice 15 yılları da birlikte görürüz.
Kişisel olarak da bu hayatımın son 14 yılında birlikte olmaktan en çok keyif aldığım dostlarım Çizgi Diyarı'ndan...
Hepinizi çok seviyorum.
Bu nöbeti devralacak dostların gelmesi dileğiyle, nice yıllara sevgili Çizgi Diyarı.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
36,928
İstanbul
Herhalde hepimiz için bir soluk alma mekanı, Çizgi Diyarı. Pek çoğumuzun en büyük tutkusunu doyasıya yaşayabildiği, zamanını keyifle geçirebildiği bir mekan. Savaş'ın da dediği gibi pek çok dostluğun geliştiği bir yer aynı zamanda. Sıklıkla bir araya geldiğimiz dostlarımın yanı sıra, henüz hiç yüz yüze gelmediğimiz halde kendimi dost hissedebildiğim çok değerli insanların olduğu bir yer burası. Şu dönemde öyle büyük bir ayrıcalık ki bu, tarife sığmaz.

Diyar'ın bugüne gelmesinde büyük katkıları olan tüm dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bu geçen süre zarfında kaybettiğimiz çok güzel insanlarımız oldu. Onları da minnetle, saygıyla, özlemle anıyorum.

Yeni yaşın kutlu olsun Çizgi Diyarı. Nice senelere!
 

Hakan Alpin

Çizgi Roman Ustası
Onursal Üye
24 Şub 2015
1,786
15,205
Rahmetli Haluk abinin açtığı bir telefon görülmesini ve teklifini müteakiben 25 Şubat 2015 tarihinde ilk kez üyelik başvurusu yaptığım ve o gün bugündür müdavimi olduğum Çizgi Diyarı'na emek veren tüm çizgiromanseverlere ve buranın nezih bir site olmasını sağlayan tüm yönetici arkadaşlara bu özel gün dolayısıyla bir kez daha teşekkür ediyorum.
 

grreenman

Çeviri & Balonlama
29 Eki 2009
282
411
Doğum günün kutlu olsun Çizgi Diyarı!
Daha nice yıllara, çizgi roman dostlarıyla beraber devam etsin!
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,606
35,132
İstanbul
Tarihler 13 Mart 2009'u gösterirken diyarımıza ilk mesaj düşmüştü..
Bu mesaj Sevgili Tsubasa'nın forumun kuralları ve hayırlı olsun mesajıydı.. Bakunin dostumuzun hayırlı bir adım atması ve "Çizgi roman hepimizin!" ilkesiyle, çizgi roman sevdalılarının katkıları ile Türkiye'nin en büyük çizgi roman arşivinin oluşturulması ve buna ulaşılabilmesinin asla engellenmemesi yolunda çok büyük adımlar atıldı. Bunun yanında çizgi roman haricindeki dergilerde de hatırı sayılır bir arşivimiz oluştu.

Geçen bu 14 sene sonucu, Çizgi Diyarı pek çoğumuzun her gün en az bir kez uğradığı ve dostlukların değer kazandığı ayrı bir dünya oldu bizler için..

Ben burada tanıdığım, yüz yüze konuştuğum, telefonla konuştuğum, hatta hiç konuşmadığım sessiz çoğunluğun bile, dostluklarının, sevgilerinin gönülden olduğunu inandım ve inanıyorum.
Nice yıllar birlikte aynı mutluluğu tatmak, yaşamak ve yeni dostlarla tanışmak dileğiyle.
Yeni yaşın kutlu ve mutlu olsun Çizgi diyarımız.
 
Son düzenleme:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,370
141,920
Dile kolay bir 14 yıl, rahmetli Profösör Haluk Abinin izinden ve unutmamak adına yaşadığım sürece bir neferi olamaya devam edeceğim.

Bu vesile ile aramızda olmayan çizgiseverler ve çizgiye hizmet etmiş kişilerin ruhları şad mekanları Cennet olsun. Onları hiç bir zaman unutmayacağız.

Yeni yaşın hayırlı uğurlu olsun Çizgi Diyarı.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,067
76,151
hiçbiryerde :)
Benim için de bir okul ve yurt gibi oldu
Çizgi Diyarı. Hem çok şey öğrendiğim,
hem eğlendiğim, hem de harika insanlar
tanıdığım çok özel bir mecra burası.
Bunu yaşatmaya emeği geçen binlerce
dosta selam ve saygılarımı sunarak
diyarımızın yeni yaşını kutluyorum.
Nice 15 yıllara :58:
 

godes

Aktif Üye
26 Kas 2013
298
1,608
İyi ki yayın hayatına merhaba dedi Çizgi Diyarı.
Ve ben, iyi ki sizleri tanıma imkanı buldum.

Çizgi romanla geçen 14 yılın ardından,
paylaşacak daha nice çizgi romanlı yıllarınız olsun!
 

TOY

Çeviri & Balonlama
9 Eki 2016
537
7,277
Değerli emekleri ile Çizgi Diyarı'nı sırtlayan herkese teşekkür ederim. İyi ki varsın Çizgi Diyarı... Yeni yaşın hayırlı ve Teks'le, Zagor'la dolu olsun.:Ğ Emek veren herkesin :31::88::89:
 
20 Mar 2018
88
437
İYİ Kİ BİRİLERİ DÜŞÜNÜP BÖYLE GÜZEL BİR SİTE KURULMUŞ, ŞAYET OLMASAYDI GERÇEKTEN BİRŞEYLER EKSİK OLURDU HAYATIMIZDA. EMEĞİ GEÇENLERE SONSUZ TEŞEKKÜRLER.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

bull76

Kıdemli Üye
17 Eki 2011
133
84
Yaşatanlara, emek verenlere bol teşekkürler... İyi ki varsınız.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,234
7,366
Benim Çizgi Diyarı'nı keşfetmem ne yazık ki 12 yıl gecikmeyle olmuş. Aslında İnternet ile tanışmam Türkiye ortalamasına göre oldukça erken (90'lı yılların başlarından beri haşır neşirim!) olmasına ve çizgi romana oldum olası ilgi duymama karşın, böyle bir hazineyi bu kadar geç keşfetmiş olmak benim ayıbım. Şimdi kaybolan yılların açığını kapatmak için her gün uzun saatlerimi burada geçiriyor ve her girişimde yeni yeni cevherler keşfediyorum. Burası öylesine engin bir derya ki, bir faninin ömrü yetmez tüm cevherleri keşfetmeye... Diğer taraftan, üye olduğum ilk günden bu yana Çizgi Diyarı'na ilişkin dikkatimi en çok çeken şey, üyelerin genel düzeyinin Türkiye'deki başka hiç bir mecra ile kıyaslanmayacak düzeyde yüksek oluşudur. Tartışmaların düzeyliliği, kullanılan dil ve üslup, paylaşımcılık, yardımseverlik ve daha bir çok şey dört dörtlük. Böyle bir topluluğun bir parçası olmaktan onur duyuyorum. Böylesine mükemmel bir sitenin kurulması, bugünlere gelmesi ve halihazırda mükemmelen işlemesinde emeği geçen tüm yönetici ve üyelere yürekten teşekkür ediyor ve başta ismini sık sık duymakla birlikte kendisiyle tanışma onuruna erişemediğim merhum "profesör" Haluk Yücesoy beyefendi olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm diyardaşlara rahmet diliyorum.
Nice 15 yıllara!
 

OZERTOPSOY

Onursal Üye
6 Tem 2016
1,281
4,323
En başta diyarımızın kurulmasında emeği geçen ve daha sonra burada bize çeşitli şekillerde, gerek çizgiroman olsun gerek teknik bilgiler olsun yardımcı olarak paylaşımlarını esirgemeyen tüm üstadlara çok çok teşekkürerimi borç bilirim. Emekli olduktan sonra en büyük uğraşım diyarımızda gezinmek orada n gelecek muhteşem paylaşımları indirmek ve onları büyük bir zevkle okumaktır. Beni adeta o çocukluk günlerime döndürdünüz. İyiki varsınız.
 

gitarisyen

Çeviri & Balonlama
7 Ara 2016
460
3,804
Hiçbir Şey Ülkesi
Ben de 2016 yılının sonlarına doğru keşfedip üye olmuştum bu güzel dostluk ve paylaşım diyarına. Çizgi romana öteden beri sevdalı olmama rağmen geç keşfettiğim için hayıflanmıştım. Başta sevgili ve rahmetli profesörümüz Haluk Abi olmak üzere birçok diyar dostunun güzel paylaşımlarıyla geçmişe doğru çok güzel yolculuklara çıktım. Bu arada burası benim için bir okul oldu. Birçok ustadan birçok şey öğrendim. Burada hepsine ayrı ayrı ve binlerce kere teşekkür ediyorum. Özel sebeplerden dolayı bir iki sene ara vermek zorunda kaldığım ve forumda aktif olamadığım dönemlerde bile aklım buradaydı. İyi ki böyle bir ortamı kurmak güzel insanların aklına gelmiş ve iyi ki buradayız hepimiz. Bu vesileyle yine başta sevgili profesör olmak üzere, ebediyete intikal etmiş bütün Çizgi Diyarı dostlarına da Allah'tan rahmet diliyorum.

Doğum günün kutlu olsun Çizgi Diyarı... İyi ki varsın... Nice uzun, dostlukla ve paylaşımla dolu senelere...
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,996
ordu-turkey
Şu an satırları yazarken düşündüm burası olmasa ne yapardım, öyle anlarım oldu ki burada taranan kitaplar olmasaydı ben bugün belki yaşamıyordum. Bu forum sayesinde hayatımda bir terapi gibi o resimleri okuyarak beynimi zihnimi çok şeyden uzak tuttum. Bana o çizgiler yaşam enerjisi verdi. Yaşayamadığım yaşatmadıkları çocukluğumu geç de olsa tekrar yaşadım. Haluk abi gibi bir adam gibi adamı insanı uzaktan da olsa tanıdım. Ruhun şad tinin uçmak olsun abi.
Daha çook şey yazabilirim. Ama gizli saklı odalarda paylaşılan bir çok eser bu forum sayesinde aleni oldu. Bakunin İlker ile çizgiromanda sosyalist devrim hareketi başladı.
İYİ Kİ VAROLDUN ÇİZGİ DİYARIII!!!.....
Yukarıdaki büyük harfler benim duygularımdır, bundan ötürü forum adminlerinin affına sığınırım. Nice seneler görsün, biz öldükten sonra bile devam etsin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

murtaza5

Yönetici
15 Tem 2009
12,096
321,682
365 günlük bir öykü daha başlıyor,
her güne bir yaprak sakla,
her yaprağa bir öykü sığdır.
Mutluluk de adına,
nice güzel öyküler senin olsun,
nice yıllara ÇİZGİ DİYARI…​
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,740
44,229
denize sıfır
Ben üye olduğumda üye sayısı 700 lerdeydi. Bir forumda kendime avatar için (O an nereden aklıma estiyse) yazısız bir Tom miks resmi arıyordum birden karşıma çizgidiyarı çıktı. Biraz dolanıp afişlere baktım.:) Gerçekten sadece baktım, nasıl indirilir, nasıl okunur hiç bilmiyordum deneye deneye Bir cilt indirdim sayfayı açıp okumaya başlayınca on, yüz, bin derken heybeleri doldurdum. Sonrası malum işte, ne katkımız olabilir derken bu günlere geldik.:) O avatar için resmi bulamadım daha.:) Birlikte nice senelere...
 

balkatan

Onursal Üye
5 Tem 2009
999
4,731
İnternette gezerken WebTürkiye sitesinde sunulan çizgiromanlarla karşılaştım nedir, nasıldır araştırırken, araya ev taşıma hadisesi girdi. Düzen yeniden kurulana kadar aylar geçti. Sitenin adını bile hatırlamıyordum. Araştırırken Çizgi Diyarına rastladım, farklı bir site olabileceği aklıma bile gelmedi. O gün bu gündür aranızdayım. Nerelerden nerelere , ne zorluklarla geldiğini çok iyi biliyorum. Kurucu üyeleri kadar, diyara çağ atlatan paylaşımcılara da çok şey borçluyuz. Nice nice yıllara hep birlikte erişebilmek dileğiyle.
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,628
Nice yıllara "ÇİZGİ DİYARI"...
Üyesi olmakla, dostlarımla, kardeşlerimle gurur ve onur duyduğum " ÇİZGİ DİYARI", nice yıllara...
Sayın "bakunin", değerli admin ve moderatör kardeşlerim iyi ki varsınız; nice yıllara...
İyi ki varsınız, iyi ki buradayım. Hepinizi tanışmış olsam da olmasam da seviyorum.
Nice yıllara "ÇİZGİ DİYARI"...
 

veryabsurd

Çeviri & Balonlama
3 Ara 2014
471
5,841
Emeği geçen, paylaşımlarıyla, mesajlarıyla bugünlere getiren herkese sevgiler, saygılar.
Nice yıllara!
:29:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

erdallll

Onursal Üye
24 Eyl 2009
1,453
7,075
İnternette Kara Murat kapak resimlerini araştırırken diyarı buldum hemen üye olmuştum. Eylül 2009 da üye oldum.14 yıldır her gün mutlaka bir girip bakarım. İlk yıllarda bir hevesle başladığımız çizgi roman okuma son yıllarda azalsa da, yine de takibi elden bırakmadım. Bir çok arkadaş edindik. Bilgisayar programı kullanmayı öğrendik. Bazen hala ilk taradığım kitaplara bakarım "ne çok yol kat etmişiz" derim. Güzel bir grup, inşallah nice yılları hep birlikte çoğalarak geçiririz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

oktay_izm

Onursal Üye
8 Nis 2009
3,625
38,784
izmir
Daha dün gibi herşey. O kadar olmuş demek. 2000'li yılların başında "artık benden başka çizgiroman okuyan kalmamıştır" düşüncesiyle ülkede yalnız olduğumu düşünürken, bunca yolu katettik yani. Ne kadar güzel. Tüm emeği geçen dostlarımıza ve forumdan paylaşımları indirip okuyan ve bir küçük teşekkür eden tüm forumdaşlarımıza, nice "Çizgidiyar"lı yıllar dilerim.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,439

Diyardaşlarımın mesajlarını okurken her birinde kendimden bir şeyler gördüm. Ne kadar tuhaf. Demek benzer şeyleri yaşamışız, benzeri dürtülerle foruma bağlanmışız. Belli ki Çizgi Diyarı hepimizde ortak bir duygu oluşturmuş. Hani Spielberg filmi "Close Encounters of the Third Kind" filminde birtakım insanlar tarif edemedikleri bir dürtüyle ellerinde olmadan hayallerindeki bir dağa doğru yöneliyorlar ve oraya ulaşmak için çaba gösteriyorlardı ya... galiba bizimki de öyle bir şey. Sabah uyanır uyanmaz haber siteleri vs filan bakmadan önce Çizgi Diyarı sitesini açmak başka türlü nasıl açıklanır. Hiç karşılaşmadığımız halde birçok diyardaşımı sanki bir okul arkadaşım ya da çocukluk arkadaşımmış gibi kendime yakın hissediyorum. Hatta unutmamak için onların yaşamlarındaki bazı önemli anların ayrıntılarını bir dosyaya kaydediyorum. Acılı günlerini bildirdiklerinde çok üzülüyorum. Uzun süre forumdan uzak kalan eski dostlar için endişeleniyorum, sormaya da çok korkuyorum. Ya başlarına kötü bir şey geldiyse diye. İletişim özürlü olduğum için sosyal medyayı filan kullanmıyorum. Teknoloji özürlü değilim, bilgisayar ve elektronik konularında her şeyin ilklerine ben sahip olmuştum, bunların teknolojik gelişimine yaşayarak şahit oldum, bu bana çok pahalıya patladı tabii, büyük bir servet harcadım, ev teknoloji çöplüğüne döndü. Sonra emeklilik geldi ve gelir birden kesildi. Akıllı telefona bile geçen yıl kavuştum, bunun bir nedeni de içe kapanık olmak. İşte o yüzden diyardaşlarımla sosyal medya üzerinden haberleşmiyorum.

Ben de foruma 2013'te üye oldum. Bir ÇR blogunda bir soru sormuştum, sağolsun blog sahibi aradığım şeyi Çizgi Diyarı sitesinde bulabileceğimi söylemişti. Daha önce forum filan nedir bilmiyordum. Beni yönlendirdiği ÇD'na önceleri katkıda bulunmuyordum, sürekli bir şeyler indirdim. Daha sonra vicdanım sızladı. Bu adamlar emek ve zaman sarfedip fedakarlık yapmışlar, karşılığını vermeliyim dedim ve ben de paylaşıma başladım. Tam 10 yıl geçmiş. Her geçen gün daha da güzelleşen Çizgi Diyarına uzun ömürler diliyorum. Onu diğer benzeri forumlardan farklı kılan özgürlük ortamını sağlayan başta Sayın "Savok" olmak üzere "kurucu babalar"ına da teşekkür ediyorum.
 
Son düzenleme:

enger66

Onursal Üye
26 Eyl 2010
1,036
3,283
Forumumuzun kurucularından İlker beyle yıllar önce yakından tanışma
fırsatım olmuştu; o kadar nalf o kadar ince ruhlu bir insanki çizgi romana olan katkısı tarif edilemez.
Çizgi Diyarı'nın paylaşım ve dostluk formu olmasının ötesinde, Türkiye'deki çizgi roman sektörünün büyümesinde rolünün çok büyük olduğu apaçık ortadadır.
Nice 14 senelere, Çizgi Diyarı...​
 

Geceyürüyen

Süper Üye
19 May 2010
574
2,087
Nice yıllara, içinde bulunmaktan mutlu olduğum güzel platform.
Daim olsun dostlar..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

sebo22

Onursal Üye
14 Tem 2009
2,082
5,441
Bu diyarda dostların arasındayım bu bile yetiyor.
Nice yıllara Çizgi diyarı...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

bigmaster

Onursal Üye
21 May 2010
363
1,874
İnternette gezerken tesadüfen keşfettiğim Çizgi diyarına 2010'da üye olmuşum. İlk zamanlar nasıl çizgi roman indirip okuyacağımı dahi bilmiyordum, sağ olsun Tafamus nickli arkadaş yardımcı oldu; sonradan isminin Mustafa olduğunu öğrendim ve arkadaş olduk. Onun sayesinde çizgi roman tarayıp Diyarda paylaşmayı öğrendim. Nice yıllara Çizgi Diyarı
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,230
5,083
İyi ki varsın çizgidiyari, iyi ki varsınız diyardaşlar.
Çok seviyorum, ve her gün buradayım.. :)

Nice yıllara..
 

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
3,160
8,953
Nice güzel yıllara, Çizgi Diyarı'nı kuran, emek veren her üstada sonsuz teşekkür ederim. Bu güzel ailenin bir ferdi olmakta apayrı bir mutluluk, Tüm üye arkadaşlarla birlikte sonsuzluğa kadar devam edecek bir yolculuk olacağına inanıyorum. Çizgi Roman sevdası bir başkadır. Herkese sevgi ve saygılarımla huzurlu mutlu ve sağlıklı güzel yarınlar dilerim.
 

hozkoca

Aktif Üye
29 Nis 2009
362
718
Doğum günün kutlu olsun Çizgi Diyarı. Seninle birlikte, bize tanıttığın ve sunduğun güzellikleri diyarımıza eriştiren sayısız koca yürekli gönül zenginlerine de selam olsun. Daha nice doğum günlerini Çizgi Diyarı ailesi ile kutlarız inşallah...
 

ulucak

Süper Üye
8 Eyl 2012
1,063
2,797
Diyarımızın yeni yaşını kutlarım. Nice yıllara sağlık,sıhhat ve bol paylaşımla hep beraber ve daha gelişmiş ve genişlemiş olarak ulaşma dileğiyle nice senelere.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,545
28,679
İzmir
Ben Çizgi Diyarı'nı tesadüfen buldum. Şimdi artık var olmayan bir forumun kısıtlamaları yüzünden indirme yapamayınca Çizgi Diyarı isimli bir sitenin varlığından haberdar oldum. O zaman çölde su bulmuş gibi büyük bir açgözlülükle ne varsa indirmeye başladım. Kısa bir süre sonra "ya bu kadar indiriyoruz, adamlar birşey istemiyor, bari bir katkım olsun" diyerek kendimce birşeyler yapmaya başladım. Böylece buradaki dostlar ile tanışmaya başladım. Ardan onca zaman geçti, binlerce çizgi roman paylaşıldı, ben kaç tanesini arşivime ekledim bilmiyorum ama hayatıma çok fazla dost eklediğimi biliyorum. Çizgi Diyarı sayesinde tanıştığım bütün dostlarıma hayatıma yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ederim. Velhasılı Çizgi Diyarı sadece bir forum değil, Çizgi Diyarı dostların buluştuğu çok özel ve sınırsız bir mekan.
Nice yıllar Çizgi Diyarı...
 
Üst