THORGAL Robinski Sanat Kitabı Thorgal 40 Yıl

TOY

Çeviri & Balonlama
9 Eki 2016
538
7,446
THORGAL Robinski Sanat Kitabı Thorgal 40 Yıl

PTYnUfL4z1V7.jpg

2017 YAYINIDIR…
DAHA ÖNCE YAYINLANDI İSE DE TEKRAR …
ÜZERİNDE ÇALIŞILMIŞTIR.

Daha önce yayınlanmamış çizimler, resimler, orijinal kapaklar... Thorgal'ın hazırlanışının 40. yıldönümü münasebetiyle, 224 sayfada muhteşem bir şekilde sunulan Rosinski'nin tüm sanatını yeniden keşfedin.

“THORGAL Robinski Sanat Kitabı Thorgal 40 Yıl” İNDİRMEK İÇİN
:wbtr:

Son düzenleme:

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,265
7,418
Forum alanımızda bir süredir görülen THORGAL paylaşımları dikkat çekici. Bu paylaşımlarda özellikle ‘’ TOY ‘’ arkadaşın emekleri göze çarpıyor. Bu maceraların doğumunda şüphesiz senarist olarak , ünlü sanatçı Van Hamme ‘ı da anmak yerinde olur diye düşünüyorum. Ortaçağ dünyasında , mitolojik konuların , ustaca işlenen romantizm tonlarında , nefis manzaralar eşliğinde izlediğimiz çizgi romanları düşündüğümüzde , herhalde THORGAL ilk sıralarda olur.THORGAL’ın sanat kitabına baktığımda özellikle tipleme taslaklarına ağırlık verilen , önemli bir seçki olduğunu görüyorum. Bizlere sözkonusu ortamları tüm canlılığıyla yaşatan manzara resimlerine daha fazla yer veren , bir başka seçkiyi şimdiden beklediğimi söylemeliyim ! Bu güzel eser için teşekkürler.

thorgal

Aktif Üye
18 Ocak 2018
445
1,562
İstanbul
Grzegorz Rosinski'nin çizgi tekniği ve dolayısı ile çizimi çok güzel belki de tanımlama yetmiyor; Jean Van Hamme'ın yazarlığı ile de muhteşem bir eser ortaya çıktı.
Ondan sonraki çizerlerin çizgileri bu nedenle etkisi daha farklı.
Ben mesela Ferri den sonra olan çizerleri ile Zagor'u maalesef sevemedim.
Aynı şekilde Mister No yu Diso veya Civitelli olmadan sevemiyorum.
Tex'i hemen hemen her çizerle sevdim ama gençliğini çizen Brindisi ile bir başka..
Ken Parker'i İvo Milazzo
Martin Mystere!i Alessandirini ile sevebiliyorum.

Son düzenleme: