Zagor Tay Yayınları 465'lik Fasikül Serisi Sayı 160 - Uğursuz Hazine

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
303,376
pwPl3u.jpg

Arada kırmızı kalmıştı. Gönlüm razı olmayınca oturdum, taradım, paylaştım; keyifli okumalar...

Türklüğün vicdânı bir,
Dîni bir, vatanı bir;
Fakat hepsi ayrılır
Olmazsa lisânı bir
.

Ziya Gökalp

Son düzenleme:

gurselileri

Guest
18 Tem 2010
2,221
2,305
LÜLEBURGAZ
sevgili sarkomer ellerine, emeğine sağlık... bu zagor'u hemen indiriyorum... nostaljik bir sayı... güzel bir paylaşım... ve ayrıca ziya gökalp'in bu çok değerli dörtlüğü için de çok teşekkürler... söylenmesi gerekeni anlatıyor...
dalgalananbayrak.gif

Türklüğün vicdânı bir,
Dîni bir, vatanı bir;
Fakat hepsi ayrılır
Olmazsa lisânı bir.

Ziya Gökalp

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE... BU ONURU TAŞIYABİLENE... BU ŞANLI ULUSUN BİR FERDİ OLABİLENE...

Gürsel İLERİ:wbtr:

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,899
141,145
Eline sağlık hocam,yine mütevazi ve gönülden bir paylaşım çok teşekkürler

Kroker

Süper Üye
27 Nis 2009
1,739
2,249
Ellerine sağlık hocam, şiir de tam zamanında gelmiş herkesin hatırlaması gereken önemli bir konu. Çok teşekkür ederim.

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
303,376
sevgili sarkomer ellerine, emeğine sağlık... bu zagor'u hemen indiriyorum... nostaljik bir sayı... güzel bir paylaşım... ve ayrıca ziya gökalp'in bu çok değerli dörtlüğü için de çok teşekkürler... söylenmesi gerekeni anlatıyor...
dalgalananbayrak.gif

Türklüğün vicdânı bir,
Dîni bir, vatanı bir;
Fakat hepsi ayrılır
Olmazsa lisânı bir.

Ziya Gökalp

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE... BU ONURU TAŞIYABİLENE... BU ŞANLI ULUSUN BİR FERDİ OLABİLENE...

Gürsel İLERİ:wbtr:

Mesaide olsam da zaman zaman forumumuza kısa süreli olsun girebiliyor ve yeni paylaşım ve yorumları takip edebiliyorum.
Değerli kardeşim yorumunuzu yeni fark ettim, bunun için de sizden özür dilerim.
Birçok vatansever gibi ben de; senaryosu şer güçler tarafından yazılan ve ülkemizde daha doğrusu vatanımız üzerinde yıllardır sergilenen oyunun son bölümlerine geldiğimiz düşüncesindeyim. Ülkemizin bölünmesini isteyen hainlerin senaryosunda son noktalardan biri de dil meselesidir. Bunun dünyada bugün (Belçika) ve dün birçok örneği vardır. Bu konuda; bu ülkede özgürce yaşayan, bu ülkenin ekmeğini yiyen, suyunu içen, havasını teneffüs eden,bütün imkanlarından yararlanan herkesin, ülkenin birliği ve dirliğinin önemi konusunda bilgi sahibi olması, bilinçli olması ve de fikir sahibi olarak fikrini yasalar çerçevesinde en azından ifade etmesinin gerekli olduğuna inanıyorum.
Tabii ki bu konuda Ziya Gökalp gibi birçok aydınımız yıllar önce milleti millet, vatanı vatan, bayrağı bayrak yapan kutsal değerlerimizin önemine dikkat çekmişler ama bugün maalesef bu duyarlılık azalmıştır.
Değerli kardeşim bu konuda sayfalar dolusu yazılabilir; ben size, "kroker" kardeşime ve diğer tüm kardeşlerime duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyorum.
Sağlıcakla kalın.

Son düzenleme:

savok

Admin
30 Eki 2009
20,016
85,153
Kasımpaşa
Özür dilerim sevgili sarkomer
bu paylaşımı hafta sonu bombardımanında atlamışım.
Bu vesile ile teşekkür ederim.
Söylediklerine katılıyorum.
Güzel şeyler olacak dediklerinde karar verilmişti.
Aşama aşama bölünmeye gidiyoruz.
Bunu bir paranoya olarak söylemiyorum.
böyle bir şeyden korkmuyorum da
Ancak bu kadar açık ve aşağılık bir planın
göz göre göre gerçekleşmesini engelleyebilmemek
zoruna gidiyor insanın.
Hasan Pulur'dan bir alıntı
60 yaşını aşkın bir kürt asıllı bir doktorun söyledikleri..
60 yıldan beri bölgede yaşayan, doğup büyüyen, mesleği gereği insanlarla birebir ilişki kuran doktorun söyledikleri çok ilginçti:
“Küçükken büyüklerimiz hep Türk olduğumuzu söylerlerdi. Biz de kendimizi hep öyle bilir, öyle kabul ederdik. Evde bazen Türkçe bazen de Kürtçe konuşuyorduk ama Türk olduğumuza inanıyorduk ve mutluyduk. Bunun kime, ne zararı oldu ki ırk meselesini önümüze getirdiler ve ısrarla Türk olmadığımızı söylemeye başladılar, bilmiyorum. Benim Türk, Zaza veya Kürt olmam neden başkalarını bu kadar çok ilgilendiriyor anlayabilmiş değilim. Ne isem ne. Mutlu ve huzurlu muydum, ona bakmak gerekmez mi? Mesela 60 yıl önce mi doğuda daha fazla huzur vardı, şimdi mi? Ki Kürt olduğumu bana dayatmalarının bir nedeni olmalı diye düşünüyorum. Beni benden daha fazla düşünmeleri mümkün olmadığına göre ister istemez başka şeyler aklıma geliyor. Mesela Ortadoğu’nun haritasını değiştirmek isteyen ABD ve AB istekleri gibi...”

Yorum yok!..

prestij16

Süper Üye
9 Ağu 2010
2,575
3,398
ortodpoğu ve harita meselesine katılıyorum, olayın tek gerçeği bu
ama mesele inanılıyor olması, bu kötü, kandırılacak insan bulunabilmesi...