"Bir bahtı karayım kullar içinde
gitti benim nazlı yarim gelmedi..."
gitti benim nazlı yarim gelmedi..."
Temennim gelen gideni aratmasın... N'oldu geçen yılda!.. Kötü insanlar gördüm, iyiler de vardı.. Namussuzlar, hayınlar, şerefsizler tanıdım, duydum, gözlerimi yaşartan iyiliklere de tanık oldum... Bazen şaşırdım, bazen de umursamadım... İnsanların arkalarından konuştum, yüzlerine güldüm, tersini de yapmışlığım oldu... İyi insan olmaya çalıştım, beceremediğim de oldu... Güldüm, eğlendim, ben bu yalan dünyanın zevklerine kandım... Hüzünlenip bir kenarda ağladığım da olmuştur, öfkeden kendimi yediğim de.. Büyük bir tiyatronun içinde yan rollerde bile yer bulamayıp figuran oldum... Kendimi çok önemsedim, dostlarımı önemsedim, sevdiklerime özen gösterdim... Şükretttim, bazen de küfrettim... Hiç bir şey yapmadım, yan gelip yattım.. Çalıştığım da oldu... Verdiğim sözleri tutmadım, tuttuğum da oldu... Ufak hesaplar yaptıım, fedakarlıklarda da bulundum ama kendimi düşünmüşlüğüm fazladır... Ama kimseye üçkağıt açmadım, az yalan söyledim, kimselere büyük kötülükler yapmadım.. Ama yapılan kötülüklere de pek ses çıkaramadım... İşte böyle geldim böyle gidiyorum... Ama kalp kırmadım, gurura kapılmadım, ukalalık, çok bilimişlik yapmadım... Mutlu da oldum,mutsuz da!.. Umudumu yitirdiğim de oldu, ama şunu da biliyorum ki eğer yeni bir başlangıç varsa umut hep daha iyiye ve güzele dair oluyor.. Geleceğe dair umut olmazsa yaşam da olmuyor.. Umudunu yitirmeyenlerin çok olduğu bir yeni yıl diliyorum...
"Cahildim dünyanın rengine kandım
Hayale aldandım boşuna yandım
...
Garibim can yıkıp gönül kırmadım
.."
Hayale aldandım boşuna yandım
...
Garibim can yıkıp gönül kırmadım
.."
Resim mi?
Yukarıda yazdıklarımla hiç ilgisi yoktur, sırf ben beğeniyorum diye buradadır. Tarafımdan çekilmiştir.