Yeni yıl, adın umut olsun!..

savok

Admin
30 Eki 2009
20,011
84,733
Kasımpaşa
10805670_10204158985513240_7608300357503619265_n.jpg

"Bir bahtı karayım kullar içinde
gitti benim nazlı yarim gelmedi..."​

Temennim gelen gideni aratmasın... N'oldu geçen yılda!.. Kötü insanlar gördüm, iyiler de vardı.. Namussuzlar, hayınlar, şerefsizler tanıdım, duydum, gözlerimi yaşartan iyiliklere de tanık oldum... Bazen şaşırdım, bazen de umursamadım... İnsanların arkalarından konuştum, yüzlerine güldüm, tersini de yapmışlığım oldu... İyi insan olmaya çalıştım, beceremediğim de oldu... Güldüm, eğlendim, ben bu yalan dünyanın zevklerine kandım... Hüzünlenip bir kenarda ağladığım da olmuştur, öfkeden kendimi yediğim de.. Büyük bir tiyatronun içinde yan rollerde bile yer bulamayıp figuran oldum... Kendimi çok önemsedim, dostlarımı önemsedim, sevdiklerime özen gösterdim... Şükretttim, bazen de küfrettim... Hiç bir şey yapmadım, yan gelip yattım.. Çalıştığım da oldu... Verdiğim sözleri tutmadım, tuttuğum da oldu... Ufak hesaplar yaptıım, fedakarlıklarda da bulundum ama kendimi düşünmüşlüğüm fazladır... Ama kimseye üçkağıt açmadım, az yalan söyledim, kimselere büyük kötülükler yapmadım.. Ama yapılan kötülüklere de pek ses çıkaramadım... İşte böyle geldim böyle gidiyorum... Ama kalp kırmadım, gurura kapılmadım, ukalalık, çok bilimişlik yapmadım... Mutlu da oldum,mutsuz da!.. Umudumu yitirdiğim de oldu, ama şunu da biliyorum ki eğer yeni bir başlangıç varsa umut hep daha iyiye ve güzele dair oluyor.. Geleceğe dair umut olmazsa yaşam da olmuyor.. Umudunu yitirmeyenlerin çok olduğu bir yeni yıl diliyorum...

"Cahildim dünyanın rengine kandım
Hayale aldandım boşuna yandım
...
Garibim can yıkıp gönül kırmadım
.."


Resim mi?
Yukarıda yazdıklarımla hiç ilgisi yoktur, sırf ben beğeniyorum diye buradadır. Tarafımdan çekilmiştir.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,114
76,924
hiçbiryerde :)
"Öz yıl öyküsü" çok çarpıcı olmuş,
çoğunu hepimiz yapmışızdır. Yakaladığın
enstantane daha güzel olmuş üstadım,
güzel dileklerinin habercisi gibi neredeyse...
 

sebo22

Onursal Üye
14 Tem 2009
2,099
5,536
Yeniyıl, adın umut olsun...
Bütün dostlar mutlu olsun...
Ömrümüz çizgiyle dolsun...
Yeni yılınız kutlu olsun...
 

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,021
Bastiani Kalesi
Bir süredir, -açık olalım- bir on yıldır Türkiye'yi Pandora'nın kutusunun kapağının açık unutulduğu bir ülkeye benzetiyorum. 2014 maalesef kutunun epey açılarak, türlü kötülüklerin daha da fazla etrafımıza dağıldığı bir yıl oldu. Kutunun içinde dışarı çıkacak başka kötülük kaldı mı bilmiyorum, ama kutunun dibinde umarım hikâye edildiği üzere UMUT kalmıştır. 2015 de o umuda kavuştuğumuz yıl olsun, tüm forumdaşlara mutlu ve sağlıklı bir yeni yıl diliyorum.

pandora004.jpg
 
Son düzenleme:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,384
142,646
Umut umutsuzluktan bence daha iyidir. 2015 yılını karşılarken umudumuzu tüketmeden tüm arkadaşlarımızın yeni yılını kutluyorum.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
37,138
İstanbul
Sonra neler olacağını elbette kestiremiyorum ama 2014 hayatımın en çalkantılı, en sarsıcı, en farklı yılı oldu. Tarifi imkansız acıları yaşadım. Ama yine de bu yıla hayatımın en kötü yılı diyemiyorum. Acılarla kol kola sevinç de var bu hayatta. Savaş da demiş ya; umut var. Umudumu yeşerten, bana yeniden can veren, muhtemelen beni bambaşka bir Nihat yapacak şeyler de yaşamaya başladım bu yılda. Velhasıl tarifi epeyce güç bir yıldı benim için 2014.

2014'e girerken bu yıldan beklentilerimi şöyle özetlemiştim:

"1) Klasik Şeyler: Sağlık, sıhhat, afiyet, mutluluk, başarı, bol kazanç. Bunların hepsi gerçekleşirse benim açımdan çok iyi olur. :)

2) Akıl ve Vicdan: Ama istisnasız herkes için. Ve yine ama ikisi birden. Aklı olmayan vicdan kolay kandırılabilir. Vicdanı olmayan akıl ise çok daha tehlikeli. Yapabileceklerinin sınırı olmaz. Vicdanı olmayan akıl, aklı olmayan vicdanı kolayca ve sürekli manipule eder. (Bkz. memleketim)

3) Hafızası kuvvetli dostlar: Yüzlerce iyilik yaparsınız, elinizden geldiğince, gücünüz yettiğince destek olursunuz. Gün gelir bir konuda sürtüşme çıkar. O güne kadar yaptığınız her şey unutulur. Her şeyi unutmayan dostlar istiyorum 2014'den. (Bkz. 2. istek)

4) Özgürlük: Yeni yılda kendimi boğuluyor gibi hissetmek istemiyorum. Daha özgürce soluk almak istiyorum. (Bkz. yine memleketim)

5) Daha fazla çizgi roman: Açgözlülük işte. Daha önce şöyle demiştim: 10 kere 100 yıl yaşasam okuyamayacağım kadar çok çizgi romanım var. Bunu son söylediğimden bu yana bir ömürlük çizgi roman daha biriktirmişimdir. Konu çizgi roman olunca çok açgözlüyüm. (Bkz. Çizgi Diyarı)

İşte böyle..."

Bu isteklerimin önemli bir bölümü gerçekleşmedi. Buraya yaz(a)madığım ama her şeyden çok istediğim başka bir şeyse gerçekleşti. Umarım tamamına ererim. :) Diğer taleplerim bâki. İsterim ki hepsi, hepimiz için gerçek olsun.

Benim, sizin, hepimizin, memleketin sıkıntıları geride kalmış olsun. 2015'le birlikte daha güzel günler görmeye başlayalım. Ailemizle, dostlarımızla sağlıklı, güzel ve özgür günler, yıllar geçirelim.
 
Son düzenleme:

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
97
184
denizci
Ben bu işin kolayını buldum; her günü olduğu gibi, yılbaşı gününü de kutluyorum. Tıpkı yeni yılın ilk günü gibi, diğer günler de ancak bir sene sonra tekrar geleceği için; en az yılın ilk veya son günü kadar önemliler, hiçbir gün bir daha geri gelmiyor, 365 günün tümü değerli ve tek tek kıymetini iyi bilmek lazım, hem yılbaşı günleri de çok eğlenceli geçer, o halde bana olmalı; her gün yılbaşı ;)

"Çiçekçi dükkanlarının hiç demir kepenkleri olmaz. Kimse aklına getirmez çiçek çalmayı."
Boris Vian - L Ecume des jours (Günlerin Köpüğü)

İyi seneler :)
 

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,492
13,567
iskenderun-Hatay
Yeni yılda daha stresten uzak yaşayalım ve kendimize çok daha iyi bakalım.Öfkeyle kalkıp zararla oturmayalım, alalım arşivimizden Mister No'yu, Zagor'u veya Teks'i boşverelim ülke sorunlarını şunu bunu, dalalım çizgi romanın büyülü dünyasına..Bütün çizgi roman tutkunlarına stresten uzak, mutlu, sağlıklı ve bol çizgi romanlı yıllar dilerim..
 
Son düzenleme:

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,260
54,228
Kendi Koltuğunda
2015 Yılını çizgi roman Aşkı ilan ediyorum
Savok kardeşimizin dediği gibi umut yılı olsun gülücükler yılı olsun savaşsız barış dolu dünyalara
sadece çizgi romanlarda yaşayalım her türlü macerayı....
Herkesin yeni yılı kutlu olsun
Herkese sevgi herkese saygı selamlar
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,706
35,987
İstanbul
Özellikle içinde bulunduğumuz coğrafyada; Türkiye'miz ve dünya için kaygı verici gelişmelerin yaşandığı bir yılı daha geride bırakırken, öncelikle umutların yeşerdiği, barışın ve kardeşliğin, huzur ve mutluluğun olduğu yeni bir yıl diliyorum. Karların arasından azim ve güçle açan kardelen çiçeği gibi kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, savaşların, acıların ve felaketlerin olmadığı, sevgi ve kardeşliğin tüm insanların yüreğinde filizlendiği, hüzünlerin dostlukla silindiği, ümitlerin hiç bitmediği bir yılın, ülkemize ve tüm insanlığa barış, sevgi, sağlık ve mutluluk getirmesi dileğiyle nice mutlu yeni yıllar temenni ediyorum.. "Güle güle 2014, hoş geldin 2015!.."
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
303,212
Öncelikle Sayın "Savok"un metne aldığı duygu ve düşüncelerini son derece samimi bulduğumu ve bu yazının birçok yerinde kendimi gördüğümü açıkça söylemeliyim.
2014 yılına gelince, benim için son derece kötü ve sıkıntılarla dolu geçti. Ülkemiz için de pek iyi şeyler söyleyemem. Maalesef İslam dünyası için de...
Ne diyeyim, Allah(CC) daha beterinden korusun ve 2015 Türk-İslam alemi yanında tüm insanlık için de hayırlara vesile olsun.
Güzel düşünelim, güzel olsun!
Tüm dostların yeni yılını gönülden tebrik ediyor; huzur, sağlık ve afiyet diliyorum.
Bir de bol çizgi roman...
Sevgi ve saygılarımla...

bayrakzaf.gif
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,888
140,310
Yeni yıl tüm dostlarımıza ve sevdiklerine hayırlı olmasını dilerim.
Sağlık,sıhhat ve mutluluk dolu günler olsun.
 

mustibey

Süper Üye
23 Ara 2010
2,198
5,181
Tüm "Çizgi Diyarı" lı dostların ve hak eden bütün insanların yeni yılını kutlar sağlıklar, başarılar dilerim.
 

ayhanhocha

Kıdemli Üye
26 Ağu 2010
127
135
Ankara
Tüm forum arkadaşlarımızın yeni yılını kutluyor,
2015 te yeni fikirler ve fırsatlar eşliğinde sağlık ve esenlikler diliyorum.

(Umut garibin ekmeği, Ye Memet ye....)
 

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,476
27,465
Yeni yılınız kutlu olsun dostlar.Yeni yıl barış,hoşgörü,sağlık,mutluluk ve adını sayamadığım nice güzel şeyleri de beraberinde getirsin.
Tüm hayaller gerçek olsun...
 

palio68

Guest
4 Ağu 2012
1,338
26,472
Bursa
2015 yılının tüm insanlığa yine güzellikler, sağlık ve mutluluk getirmesi temennisiyle tüm dostların yeni yılını kutlarım.
 

Hellblazer

Onursal Üye
31 Mar 2012
764
1,654
Tüm diyar dostlarına iyi seneler. Bol çizgi romanlı , sağlıklı , neşeli bir yıl dileğiyle herkese :)
 

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,237
Sömürünün, açlığın, zulmün ortadan kalktığı bir dünyaya duyulan özlem adına yeni yılda barış diliyorum. Benim umudum bu sevgili Çizgi Diyarı ailesi... Hepinizin yeni yılı sağlıklı, mutlu, sevgi ve barış dolu geçsin. Yeni yılınız kutlu olsun.

cats.jpg

Varış zamanıdır...Barış aşkına

Söz bitmemeli.

İlk adımı sözden başlat...

Tarihin hafızasına bir dipnot düşmek için...

Bir söz söyle; söylenmemiş, söylene söylene eskitilmemiş olsun...

Önyargılarını unut...Boz tüm ezberlerini...

Bir sözcük söyle topsuz tüfeksiz, çapraz fişeksiz olsun,

Bir söz söyle, imla kurallarına uyumlu olsun, ağulara panzehir olsun...

Yeni doğmuş çocuklara ad olsun, su gibi aydınlık ve berrak olsun.

Ekmeğin buğusu, nergisin kokusu olsun... Bir söz söyle yaşam can bulsun...

Savaş sözün bittiği yerde başlarmış.. Sözün bittiği yerde olmamak için...

Bir söz söyle... Barış için.


***

Yaşamak ve yaşatmak için... Ölüme seyirci kalmamak adına...

Demokratik ve barışçıl bir çözüm için... Barış.

Hakların ve hukukun teminatı adına...

Birlikte yaşam, birlikte demokrasi ve birlikte adalet için...Barış.

Savaş, kan, ve barut sözcüklerini telaffuz etmemek için...

Göç, açlık, yoksulluk dememek adına... Barış.

Sömürünün, açlığın, zulmün ortadan kalktığı bir dünyaya duyulan özlem adına...

Belli kalıplar ve şablonlarla sunulmuş görüntüler adına

Oluşturulmuş manipülasyonların ardındaki gerçekleri boşa çıkarmak adına... Barış.

Hayatın içindeki tüm insanlık dışı tüm uygulamaları yok etmek için...

Hayatı oluşturan unsurlar arasındaki uyum ve denge sağlamak adına,

Her tür doğa nimetinin huzur içinde paylaşımı gerçekleştirmek için...

Şiddeti yaratan ekonomik ve sosyal etmenleri yok etmek adına ve aşkına... Barış.

Her türlü toplumsal adaletsizliğe karşı çıkma adına...

Eşitlikçi, paylaşımcı bir toplum düzenini savunma adına...

İnsanlığın savaşa karşı geliştirdiği bilinç adına,

İnsanların savaştan, açlıktan, zorbalıktan ve yokluktan kurtulması için... Barış.

İnsani duyarlılık, gelecek adına yaşamsal olan her şeyin korunmasını adına...

Yarını ve insanın geleceğini savunmak için...

İnsani kimliğimizden gelen sorumluluk adına... Barış.

Savaşların yeryüzünden silinmesi adına...Özgürlük için...

Bizi insan kılan duygu ve değerleri, ilgi ve sevgimizi düşünsel düzeyde var etmek adına,

İnsan onuruna ve varoluşuna yönelik saldırıların karşısında yer almak adına.. Barış...

***

Onca önemsenmeyen, ayaklar altına alınan insani değerler adına...

Bu değerleri bir an durup düşünmek için...

Yaşamı anlamlandıran ne varsa tek tek yüzleşip hesaplaşmak için...

Aç kondular adına, sabrın sınandığı hasret aşkına...

Bin yıllık yara adına... Barış.

Mutluluk amaçlayan tüm öğretiler aşkına... Düşlerimiz adına...

Duygudaşlığımız, sevgimiz ve hüznümüz adına...

Beklemekten yorulan,kısır döngü içindeki tutsaklıklar adına...

Kendimizle yüzleşme için...Vicdan aşkına... Barış.

Gözlerimizin içine bakan ölüm adına,değeri bilinmemiş anlar adına...

Geleceğimize dair kalbimizi sıkıştıran endişeler adına... Barış.

Ertelenmiş güzellikler adına, tekdüze bir yaşamın bizden aldıklarına...

Dinmek bilmez acılar, solgun yüzler adına...

Saçlardaki aklar, dizlerdeki sızılar adına...

Soru kipleri, ünlem işaretleri adına, tümleç adına, yüklem adına özne aşkına...

Ben adına, sen adına, biz için... Barış.

Bir umudu emziren çiçekler adına...Bir daha yaşamamak adına...

Yüzleşmek için...

Sılada gurbet olmamak adına...

Ateş olup yakmamak için... Akıl adına, yürek aşkına... Barış.

Demir parmaklıklar, tel örgüler ve duvarlar aşkına...

Hayatın tüm mağdurları adına...

Yüreğimizin kapakçıkları, beynimizin ince zarları adına...

Uykusuz geceler, şafağın ilk ışıkları aşkına... Barış.

Kutsal haklar adına... Sıcak aş, sıcak ocak aşkına.

Rüzgar ve yağmur adına...

Yazılmamış şiirler, söylenmemiş şarkılar adına...

Tokuşturulmamış kadehler adına... Barış...

Eriyen karlar, tomurcuklar, yapraklar aşkına... Bahar adına... Barış.

Toprağa verdiğimiz gençlerimiz adına, onların özlemleri ve anıları aşkına...

Annelerin gözyaşları adına... Kanayan yaraları sarmak adına...

Yeni bir ses yükle beyninin antenlarine,kalp atışlarına...

Bir yağmura ayarlanmış adımlar gibi..

Hasretin bağrına damlama zamanıdır...

Varış zamanıdır...

Barış adına.​


A.Hicri İzgören



image.jpg


image.jpg
 

uzung

Yönetici
Yönetici
14 Ağu 2009
3,414
26,980
İstanbul
2015 sonunda geldin. Umarım iyiliklerle gelmişsindir.
Yoksa vay haline. Seni de arkandan teneke çalarak uğurlarız.
 

4you007

Kıdemli Üye
10 Eki 2012
131
844
Yeni yılın,herkese başta sağlık olmak üzere,mutluluk,neşe ve huzur getirmesini dilerim.
 
12 Şub 2010
15,006
545,225
Güzel şeyler hiç olmadı değil ama 2014 ü özlemeyeceğim

Hoş geldin 2015

Ailemiz, dostlarımız, Diyarımız, ülkemiz ve tüm insanlığın özleyeceği bir yıl olmanı diliyorum
 

akim

Kıdemli Üye
29 May 2011
199
418
Herkese mutlu, umutlu yıllar dilerim. Umudumuz bitmesin yeter, bir şekilde gerisi hallolur.
 
Üst