Yeni iPad'daki çizgi romanlar sesli!

EfsaneŞair42

Kıdemli Üye
27 Tem 2012
143
284
Yeni iPad'daki çizgi romanlar sesli!

iPad, çizgi roman kültürüne devrim niteliğinde bir özellik katıyor. Yeni iPad'de çizgi romanlar, sesli ve hareketli görüntülerden oluşuyor. Romanda, arkadan geçen polisin siren sesini duyabilir, panellere ayrılan ekranda sırayla çıkan konuşma balonlarını çok daha kolay takip edebilirsiniz.

Video:

tafamus

Süper Üye
11 Şub 2010
1,867
13,991
Boşverin sesli olsa ne olacakki görme özürlüler için desem resimleri göremeyecekler işitme engelliler için desem tabiki okuma yazma bilenler için bir şey deyemem yani bizlere bir faydası olmaz ha birde türkçe tercümesi olması lazım oda zor dil bilmeyenler ne yapsınki ne mantıkla kurmuşlarki sesli çr yi sadece romanlar için en iyisidir çr için gereksiz

EfsaneŞair42

Kıdemli Üye
27 Tem 2012
143
284
Boşverin sesli olsa ne olacakki görme özürlüler için desem resimleri göremeyecekler işitme engelliler için desem tabiki okuma yazma bilenler için bir şey deyemem yani bizlere bir faydası olmaz ha birde türkçe tercümesi olması lazım oda zor dil bilmeyenler ne yapsınki ne mantıkla kurmuşlarki sesli çr yi sadece romanlar için en iyisidir çr için gereksiz

Bir nevi çizgi romanın yayılmasına katkı sağlar ama dediğin gibi teknoloji almasın doğallıkların yerini

syndrome

Yeni Üye
2 Nis 2012
91
60
ben doğallığının bozulacağından öte çizgi romana yeni bi boyut da kattığını düşünüyorum. tabi çizgiromanların ona uyarlanması da gerekiyor. yeni bi sektör daha doğdu hayırlısı :)

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,130
Kastamonu
EfsaneŞair42 bilgi için teşekkürler.

Ama sesli ve hareketli çizgi roman uzun yıllardır var zaten. Adına da çizgi film deniyor. :)

Şaka bir yana, anlattığınız şey sanki, "çizgi romana benzetilmiş bir çizgi film" imiş gibi geldi.

Kendi adıma, fikrinden bile hoşlanmadım.

WebHead

Kıdemli Üye
17 Ara 2011
134
153
Scotland Yard
Iron Man'in böyle bir olayı var(android). Habire sağa sola tıklayıp sesleri dinlemek ilk başta keyifli gelse de, çizgi roman havasından çok uzak ve yapay bana göre.

enger66

Onursal Üye
26 Eyl 2010
1,037
3,350
Road runer az önce yanımdan füze gibi geçti gitti, bip bip yani....:)

mcrane

Yeni Üye
19 Eyl 2011
34
31
"Yeni iPad'de çizgi romanlar, sesli ve hareketli görüntülerden oluşuyor." ise o çizgiroman olmuyor, animasyon oluyor. Comics özelliği kalmıyor. Bir de kontrol tuşları koysalar RPG (role playing game) dicem :mad:

Not: Bir RPG oyunu vardı eskilerden, comics görüntüsünde, oyun diyemezsiniz. Bir kadın dedektifi canlandırıyorsunuz, ama kareler yavaş yavaş akıyor. Seslerde öyle, konuşma sesi falan yok.Altta ya da bazı kenarlarda kutucuklarda yazı konuşmalar. Oyunun adını hatıryamadığım için bulamadım. İsmini hatırlayıp tanıtım videosunu versem konudaki video ile aynı dersiniz, bir farkı yok çünkü. Alttaki örneklerden ilki Last Story, ismini hatırlayamadığım oyuna yakın bir oyun.İkincisi Godfather 2, comics tadında olmasada hikayesi ve anlatışı comics gibidir.

Şekil 1a)

laststory1.jpg

laststory2.jpg

laststory3.jpg

Şekil 2a)

godfather1.jpg

godfather2.jpg

godfather3.jpg

godfather4.jpg

Son düzenleme:

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
528
1,398
Motion Comiclerin biraz cilalanmış haline benziyor , çokta ahım şahım birşeye benzemiyor , öncelikle kareler yavaş yavaş beliriyor , mesela videoda tankların yavaş yavaş gelişi var oysa sanatçı bunu tek bir karede anlatıyor yani bana göre sanatçının yeteneğinide gölgeliyor ve görselliği bozuyor

EfsaneŞair42

Kıdemli Üye
27 Tem 2012
143
284
EfsaneŞair42 bilgi için teşekkürler.

Ama sesli ve hareketli çizgi roman uzun yıllardır var zaten. Adına da çizgi film deniyor. :)

Şaka bir yana, anlattığınız şey sanki, "çizgi romana benzetilmiş bir çizgi film" imiş gibi geldi.

Kendi adıma, fikrinden bile hoşlanmadım.

videoyu izlerssen dostum çizgi film olmadığını anlarsın :D

mcrane

Yeni Üye
19 Eyl 2011
34
31
konu çizgi romanla ilgili değil arkadaşlar, yanlış yere odaklanıyorsunuz. konu ipad'in reklam ve pazarlama stratejilerinden biri.

Sorunda zaten o, reklam yapıcam diye çizgiroman (comics) dışına çıkmaları. Bana göre bu çizgiroman değil, tamamen animasyon.

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
540
42 yaşındayım. Ömrüm olursa, 30 sene daha çizgiroman okumak isterim. Bir hesap yapacak olursak, şu ana kadar yapılmış çizgiroman niteliği taşıyan kitapları 10 senede okurum. Hemen bitmesin diye ağır ağır okuyorum, bu arada onu da söyleyim.

E, bazılarını bir süre sonra unutuyorum. Unutmak için 10 sene süre koysak, şimdi okuduğum bazı çizgiromanları 10 sene sonra tekrar okuyabilirim. Öyle bir 5 sene daha ilave etsek, bana temiz 20 sene yetecek kadar stok var. Arada zirzopluğa bulaşmamış yeni çizgiromanlar da üretilecek. Onları da eklediğimizde, hedefim olan 30 seneyi sesli, kokulu, 3D'li, 4D'li, vs.li zirzopluklara bulaşmadan tamamlayabilirim gibi görünüyor. Dolayısı ile yeni zirzopluklar bu zevkimi tamamen zehirlemeden, şu dünyadan göç edebileceğim.

Hesap ortada. Ben rahatım. 20'li yaşlarında olan kardeşler düşünsün.

pandora1972

Süper Üye
1 Ağu 2012
2,228
4,845
Kardeş, sağ olasın haberdar ettin de; ben de şu ana dek cevap verenlerin ortak kanaatine katılıyorum. Hem gereksiz hem de teknolojiyi de her bir şey eklenti yapmayalım. Çizgi film dersen o başka bir ekol. Düşün, Diabolik'in önce çizgi filmini izleyip sonra bizde de yayınlansın diye dua etmiştim. Gerçi sonra Gerekli Şeyler, ağzıma bir parmak bal çalıp neyse işte. Çizgi roman böyle iyi:).