scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,210
- 75,901
Yelpaze - Sayı 004
Yelpaze, Haftalık Resimli Salon Macmuası
Yelpaze dergisinin 9 Mart 1960 tarihli 4. sayısı
Sene-8, Cilt-1
100 Kuruş
28 sayfa, CBR
Kapaklar renkli, iç sayfalar 2 renkli olarak basılmıştır.
Yelpaze dergileri 1949'da çıkmakta olan (belki şimdi de çıkıyordur) "Grand Hotel" adlı bir İtalyan dergisine hem tarz olarak hem de başlığının yazı tipi olarak çok benziyor (neon ışığı tarzında yazılmış). Her ikisinde de kapak resimleri ressamlar tarafından çizilmiş renkli kompozisyonlardan oluşuyor ve kapak temaları aşağı yukarı aynı şeyleri çağrıştırıyor. İtalyan dergisinin adı "Grand Hotel", "Yelpaze"nin künyesinde ise "Resimli Salon Macmuası" yazıyor. Belki de Yelpaze'de yer alan çok sayıda Avrupa kökenli foto romanın yayım izinleri bu dergiden alınmıştır. (Bunlar tabii ki bir tahmin, aslını öğrenen olursa lütfen bildirsin. Ben sadece benzerliğe dikkat çektim).
Not: Şimdi farkına vardım, Bakunin zaten ta 2009 yılında bu dergi için; "İtalya'da İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra yayına giren Grande Hotel adlı haftalık bir dergiden alınan görsel malzeme ve telifle çıkmıştır." ibaresini kullanmış.Bak. Ansiklopedide "Yelpaze" maddesi
Yelpaze, Haftalık Resimli Salon Macmuası
Yelpaze dergisinin 9 Mart 1960 tarihli 4. sayısı
Sene-8, Cilt-1
100 Kuruş
28 sayfa, CBR
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Kapaklar renkli, iç sayfalar 2 renkli olarak basılmıştır.
Yelpaze dergileri 1949'da çıkmakta olan (belki şimdi de çıkıyordur) "Grand Hotel" adlı bir İtalyan dergisine hem tarz olarak hem de başlığının yazı tipi olarak çok benziyor (neon ışığı tarzında yazılmış). Her ikisinde de kapak resimleri ressamlar tarafından çizilmiş renkli kompozisyonlardan oluşuyor ve kapak temaları aşağı yukarı aynı şeyleri çağrıştırıyor. İtalyan dergisinin adı "Grand Hotel", "Yelpaze"nin künyesinde ise "Resimli Salon Macmuası" yazıyor. Belki de Yelpaze'de yer alan çok sayıda Avrupa kökenli foto romanın yayım izinleri bu dergiden alınmıştır. (Bunlar tabii ki bir tahmin, aslını öğrenen olursa lütfen bildirsin. Ben sadece benzerliğe dikkat çektim).
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
dergilerin devamı var.Not: Şimdi farkına vardım, Bakunin zaten ta 2009 yılında bu dergi için; "İtalya'da İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra yayına giren Grande Hotel adlı haftalık bir dergiden alınan görsel malzeme ve telifle çıkmıştır." ibaresini kullanmış.Bak. Ansiklopedide "Yelpaze" maddesi
Son düzenleme: