Yapay Zekaya bir soru sordum! 04

BlackBishop

Çeviri & Balonlama
16 Eki 2010
1,799
17,520
Denizli - İstanbul
Sevgili YZ daha önce de dediğim gibi ben gariplikler ülkesi Türkiye'de yaşıyorum. Bizim ülke de gündem devamlı değişir. Devamlı didişecek bir şeyler buluruz. Rahat kıçımıza batıyor diyeceğim ama en son ne zaman rahat yüzü gördük onu da hatırlamak oldukça zor. Son dönemin tartışma daha doğrusu kavga konularından biri de sokak köpekleri. Köpekleri barınakları alıp orada bakacaklarmış. Sanki daha önce denenmedi. Doksanlarda da aynı şeyi yaptılar. Hayvanları kafeslere doldurup aç bıraktılar. Hayvanlar birbirini parçalayıp yedi. Hayvanları zorla yamyam yaptık. Ama devlet baba bu sefer köpekleri doyuracağının garantisini veriyormuş. Paramız yok diyerek emeklilere doğru dürüst zam yapmayan devlet, eğitim fakültesinden mezun olmuş öğretmenlere kadro vermeyen devlet, köpeklerin yemeğini, bakımını, sağlık hizmetlerini garanti ediyor. Bu arada ülkemde bir de garip güruh hortladı. Köpek severlere, köpeklerin yaşam hakkını savunanlara "İTE-TAPAN" diyor bu güruh. Paraya, menfaate, bazı şerefsizlere tapacağıma ite taparım beni rahatsız etmez. Şimdi YZ içimi boşalttığıma göre senden isteğim, hayali de olsa karanlıklardan köpeklerin yardımına gelen güçlü ve korkutucu bir şeyin resmini çizer misin bana. Tabii ki köpeklerle alakalı olsun.

Cevap aşağıda :)

q24txcq.jpg
 
Son düzenleme:

DryKleon

Süper Üye
18 Eki 2020
2,553
6,404
Bu zamana kadar hangi sorunu çözdülerde bu sorunu çözecekler. Zamanında kısırlaştıralım dedik kabul edilmedi şimdi de öldürelim diyorlar YAZIK. Ellerinize sağlık hocam.
 
Son düzenleme:

zstm

Aktif Üye
Yeni Üye
5 Nis 2010
359
3,968
İzmir
Doğada hiç bir zaman eşitlik yoktur. Eşitlik zırvadan başka bir şey değildir. Kaynaklara göre canlıların da ihtiyaçlarının karşılanmasında sıralama ve öncelik vardır. Her şey imkanlar ölçüsünde. Öncelik her zaman İNSAN' dır. daha sonra diğerleri gelir. Neden her konuda Avrupa'yı , ABD'yi, Kanada'yı, Japonya'yı, Avustralya'yı örnek gösterenler neden bu örnekleri kendilerine referans almazlar hayvanlar konusunda acaba?
Daha geçenlerde Viyana'daydım . sokaklarda hiç köpek görmedim neden acaba? Hayvan hakkı deyip kaos yaratmaya çalışanlar amaçları başka hedefleri başka olanlara bilerek yada bilmeyerek hizmet edenlerdir. Sokak hayvanlarının çeteler halinde yaşadıkları yerlerde hiç bir zaman yaşamayan yaşamayacak olanlar, arabadan inip arabalarına binenler fildişi kulelerde ellerinde şampanya kadehleriyle iş-emek-fakirlik edebiyatı yapan kendilerine aydın ,ilerici, çağdaş gibi unvanlar yakıştıran müptezellerdir. Ülkenin imkanları ortada iken ,insanlara bile doğru dürüst ücretler verilemezken hayvanlara ödenek ayırmak bütçe ayırmak hangi akla hizmet yahu! Sanki üretken ,vasıflı insan gücüne sahipmişiz gibi. Nüfusun binde 999' u ırgat ,amele, sök, tak, yapıştır, taşı, sık, montaj yap, veri girişi yaptan başka bir işe yaramazken hangi hakkı ister anlamak garip. Önce nitelikli üretim için nitelikli beceri ve meslek edin ,ürettiğini sat sonra iste. Kim elektronik, fizik, kimya, matematik alanında vasıflı ki. Direnç ve aspirin bile üretemeyenler kendilerini Alman'la ,Japon'la filan kıyaslıyor. Asgari ücret ve emekli maaşı konusunda örneğin. Herkes beleş maaş peşinde. Herkes emekli olmak istiyor. Örneğin EYT kamburunu kim siyaset haline getirip gündeme taşıdı. Kim çıraklık ve stajyerlik süresinin emekliliğe dahil edilmesini kaşıyor. Asgari ücret 10 yıl öncesine göre 100 € daha fazla iken kim daha fazlasını istiyor. Bütün bunları isteyip de iktidar olunca zam olarak karpuz parası verenleri de gördük.
Ayrıca devlet kimseye iş vermek zorunda değil. İstihdam yaratmak ,desteklemek ayrı iş vermek ayrıdır. Okullar da bunun için var değil. Herkes gerçeğe göre hareket etmeli. Hayal peşinde koşmak kaos getirir çatışma getirir. Tabi kaos peşinde koşanlar da sonucuna katlanır!
Not: Hayatımın hiç bir anında o cu, bu cu olmadım, olmam da. O cu, bu cu olmayı beynime hakaret sayarım. Allah herkese beyin vermiş. Okurum, dinlerim, görürüm değerlendirir sentez yaparım kendi düşüncemi ortaya koyarım. Nokta.
 
Son düzenleme:

CZN

Çeviri & Balonlama
17 Mar 2021
251
4,040
Yahu niye çizgi roman forumunda saçma sapan siyasi muhabbet açılıyor anlamadım. Buraya çizgi romanımı, kitabımı, dergimi indirip rahatlamak istiyorum. Cins cins insanlar gelip fikir beyan ediyor. Hemde Çizgi roman bölümünde!!!!!! En azından sizden gelenler köşesinde yapın boş ve işşiz muhabbetinizi.
 

BlackBishop

Çeviri & Balonlama
16 Eki 2010
1,799
17,520
Denizli - İstanbul
Yahu niye çizgi roman forumunda saçma sapan siyasi muhabbet açılıyor anlamadım. Buraya çizgi romanımı, kitabımı, dergimi indirip rahatlamak istiyorum. Cins cins insanlar gelip fikir beyan ediyor. Hemde Çizgi roman bölümünde!!!!!! En azından sizden gelenler köşesinde yapın boş ve işşiz muhabbetinizi.
Öncelikle siyasi değil, insani bir konu bu. Ayrıca ben konuyu kendi Takma Adımı taşıyan bölümde açtım ve bu bölümde istediğimi açarım. Daha önce de sokak hayvanlarının bir sürü resmini paylaşmıştım. Hatta şimdi de sokaktan alıp evlat edindiğim bir kedinin resimlerini paylaşayım :) Bu da çizgi romanla alakalı değil ama kim takar :)

Karşınızda Theodora (Kısaca 'Theo')

o1d4rru.jpg


kq8uvkl.jpg


rvz5na8.jpg


m73j66j.jpg


tqxwnt5.jpg


selpe0v.jpg


ca2h5tt.jpg
 

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
484
9,498
Cehaletin Psikolojisi Hakkında...
Cehaleti ne kadar derinse, kendine güveni o kadar yüksek olur.
Bilgiyi küçümser.
Bileni aşağılar.
İster uzay mekiği, ister uranyum rezervi, ister jeopolitik strateji, konu farketmez, konu ne olursa olsun, bildiğini zanneder, hatta en iyi bildiğini zanneder.
Gerçeği bütün çıplaklığıyla anlat, hikaye, körü körüne inandığından başkasını kabul etmez.
Profesörler heyeti topla, buna üç gün brifing versinler, üç günün sonunda duvara anlatmışlar gibi olur, üç günün sonunda hâlâ kendi bildiğinin doğru olduğunu iddia eder.
Sabit fikirlidir.
Kendisi gibi düşünmeyen herkes mutlaka hatalıdır.
Fikre fikirle karşılık veremeyeceğini bildiği için, kendi gibi düşünmeyene bağırır, hakaret eder, küfreder, tartışılan konuyu gürültüye getirir.
Her makamı kendisine hak görür.
Eğitim, liyakat, tecrübe gibi kavramları hiç önemsemez, yapabilir miyim diye düşünmez, anlar mıyım diye tereddüt etmez, hangi koltuğu gösterirsen göster, gayet emin şekilde oturur.
Hiçbir soruna karşı en ufak bir hazırlığı bile olmadığı halde, her sorunda her ihtimali hesaplamış gibi davranır.
Üstlerine dalkavuktur.
Astlarına zalimdir.
Bugün ak dediğine, yarın hiç yüzü kızarmadan kara der, her zaman kara dediğine dair yemin bile eder.
Herkesin gördüğünü kendisi de gördüğü halde, işine gelmiyorsa, inkar eder, sizi de görmediğiniz konusunda ikna etmeye çalışır, ikna olmazsanız, sizi yalancılıkla, gerçeği saptırmakla suçlar.
Hayatı boyunca hiçbir konuda en ufak bir başarısı bile olmadığı halde, başarısız olduğunu asla kabul etmez.
Niteliksiz olduğunu farkedemez.
Karşısına çıkan seçeneklerde, her defasında yanlış tercihte bulunmasına rağmen, kendi kararları neticesinde yanlış sonuçlara varmasına rağmen, tercih-sonuç bağlantısını asla kavrayamaz.
Dunning-Kruger sendromu’dur bu.
Türkçesi, cahil cesaretidir.
(Amerikalı sosyal psikologlar Justin Kruger ve David Dunning’in kuramıdır.
Cornell Üniversitesi’nde deney yaptılar.
Sınavdan çıkan öğrencilere “nasıl geçti?” diye sordular.
“Çok iyi geçti, rahat rahat 60 alırım, biraz günümde olsaydım 80 bile alırdım” diyenlerin, 100 üzerinden anca 10 alabildikleri anlaşıldı.
“Fena değildi, muhtemelen 70 civarında alabilirim” diyenlerin 100 üzerinden 90 aldıkları anlaşıldı.
Yani...
Çok başarılı olduğunu düşünenler, aslında çuvaldı.
Gerçekten başarılı olanlar ise, temkinliydi, alçakgönüllüydü.
Gerçekten başarılı olanlar ölçülü cümleler kullanırken, kendilerinde bile kuşkuya yer bırakırken, başarısız olanlar kendilerinden o kadar emindiler ki, bu engin başarısızlığın üstüne hâlâ kendi kendilerini övüyorlardı.)
(Alıntıdır)
.......................................................................................
En büyük savaş ,cahilliğe karşı yapılan savaştır. Mustafa Kemal Atatürk
Gerçek kurtuluş ancak cehaletin ortadan kaldırılmasıyla olur. Cehalet kaldırılmadıkça toplum yerinde kalıyor demektir, yerinde duran bir şey ise geriye gidiyordur. Mustafa Kemal Atatürk
Bİlim cesaret verir, cehalet ise küstahlık Margaret Atvood
Sadece bir iyi vardır; bilgi. Ve sadece bir kötü vardır; cehalet. Albert Camus
En koyu cehalet, hakkında hiçbir şey bilmediğin bir şeyi reddetmektir. Konfüçyus
Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız, bir de cehaletin bedelini hesaplayın. Goethe
Cehaletle deha arasında ki gerçek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var, cehaletinse hiçbir sınırı yoktur. Sokrates
 

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
484
9,498
Canlıların varolma hakkı tartışılamaz ve hiçbir canlının varoluşunu haklı göstermesine de ihtiyaç yoktur. "Zararlı türler" ve "zararlı otlar" sözleri, bitkilerin ve hayvanların bize hizmet etmek için varolduğunu ve üzerlerinde hiçbir sınır tanımayan bir hakka sahip olduğumuzu savunan, yüzyıllar öncesinden gelen bir önyargının yansımasıdır. Bu ifadeler benmerkezciliğimizin, (ya da insanmerkezciliğin) cahilliğimizin ve dar görüşlülüğümüzün doğrudan ifadesinden başka bir şey değildir. Gerçekte, başka birçokları arasında bir türüz biz de, o kadar. Bu arada, yok olmalarından bütünüyle sorumlu olduğumuz, sayıları gittikçe artan, yeryüzünden silinmiş türlere bakacak olursak, doğanın dengesine ve yaşam çeşitliliğinin korunmasına zararlı tür nitelemesini, diğer tüm türlerden daha çok hak eden biz oluruz herhalde.
 

zstm

Aktif Üye
Yeni Üye
5 Nis 2010
359
3,968
İzmir
CZN "Cins cins insanlar " nasıl bir ifade şekli yahu! Saygı görmek istiyorsan saygı göstermek zorundasın! Bu nasıl bir hitap!
40 yıllık bir asker olarak çok şey yazarım da, yaparım da ama değmez!
İnsan sevmezler ama hayvan severler ! Nasıl oluyorsa:rolleyes:
İnsanları da sevmesini öğretirler bir şekilde hiç şüphem yok;)

"ama kim takar " sözünün muhatabı da sanırım DİYAR YÖNETİMİ olsa gerek;)
 
Son düzenleme:

CZN

Çeviri & Balonlama
17 Mar 2021
251
4,040
Öncelikle siyasi değil, insani bir konu bu. Ayrıca ben konuyu kendi Takma Adımı taşıyan bölümde açtım ve bu bölümde istediğimi açarım. Daha önce de sokak hayvanlarının bir sürü resmini paylaşmıştım. Hatta şimdi de sokaktan alıp evlat edindiğim bir kedinin resimlerini paylaşayım :) Bu da çizgi romanla alakalı değil ama kim takar :)

Karşınızda Theodora (Kısaca 'Theo')

o1d4rru.jpg


kq8uvkl.jpg


rvz5na8.jpg


m73j66j.jpg


tqxwnt5.jpg


selpe0v.jpg


ca2h5tt.jpg
1. Sizin özel yer çeviri balonlama tagında o yüzden direkt çizgi roman kısmına çıkıyor ve ona göre konu başlığı açmak daha iyi olur. Özel yerden çok burada özel rol var ve sarı renk oldukça dikkat çekici zaten👍 yinede bir şey demiyorum istediğiniz yere karışmam.

2. İnsanı deseniz de yazımınla bir şekilde siyasiye kayıyor. https://www.cizgidiyari.com/forum/k/yapay-zekaya-bir-soru-sordum-01.179571/#post-802946 misal burada da olduğu gibi.

3. Bende hayvansever bir insanım ama bu konu malum kişilerin büyük sorunları geçiştirme taktiğidir zaten (bu umarım son siyasî yazımım olur.)
 

BlackBishop

Çeviri & Balonlama
16 Eki 2010
1,799
17,520
Denizli - İstanbul
1. Sizin özel yer çeviri balonlama tagında o yüzden direkt çizgi roman kısmına çıkıyor ve ona göre konu başlığı açmak daha iyi olur. Özel yerden çok burada özel rol var ve sarı renk oldukça dikkat çekici zaten👍 yinede bir şey demiyorum istediğiniz yere karışmam.

2. İnsanı deseniz de yazımınla bir şekilde siyasiye kayıyor. https://www.cizgidiyari.com/forum/k/yapay-zekaya-bir-soru-sordum-01.179571/#post-802946 misal burada da olduğu gibi.

3. Bende hayvansever bir insanım ama bu konu malum kişilerin büyük sorunları geçiştirme taktiğidir zaten (bu umarım son siyasî yazımım olur.)
Hayvan sever olmanıza sevindim :)
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,243
7,167
Sn. @BlackBishop paylaşımlarınızı ilgiyle izlerken, çok sevdiğim topluluklardan Pink Floyd'un '' Dark Side Of The Moon '' albümünü, Youtube'da YZ. görüntüleri eşliğinde izleme olanağını buldum. Tesadüfen izlediğim görüntülerin linkini merak edenler için aşağıya koyuyorum.



Topluluğun sevilen parçalarını bu görüntüler eşliğinde izlemek bir başka güzel. Saygılarımla
 

BlackBishop

Çeviri & Balonlama
16 Eki 2010
1,799
17,520
Denizli - İstanbul
Sn. @BlackBishop paylaşımlarınızı ilgiyle izlerken, çok sevdiğim topluluklardan Pink Floyd'un '' Dark Side Of The Moon '' albümünü, Youtube'da YZ. görüntüleri eşliğinde izleme olanağını buldum. Tesadüfen izlediğim görüntülerin linkini merak edenler için aşağıya koyuyorum.



Topluluğun sevilen parçalarını bu görüntüler eşliğinde izlemek bir başka güzel. Saygılarımla
İlk fırsatta indirip arşivimin bir tuğlası haline getireceğim. Teşekkürler.
 

ihtiyardost

Onursal Üye
12 Kas 2010
3,669
76,647
Karagümrük
Doğal zekamı işleterek Resmi Gazete'ye bir soru sordum!
Atatürk döneminde sahipsiz köpeklere karşı insanları korumak için ne gibi tedbirler alınıyordu, söyler misin bana.
Cevap aşağıda :

Atatürk döneminde 13 Haziran 1932 tarihli Resmi Gazete'nin 1554. sayfasında yayınlanan genelgeye göre “sahipsiz ve maskesiz dolaşan köpeklerin itlaf edilmesi ve itlaf işlemlerinde kullanılacak zehir masrafının belediyelere ait olacağı, gerekiyorsa kurşunla itlafın bile yapılacağı" kararlaştırılmıştır. Konuyla ilgili görseli aşağıda sunuyorum.


 
Son düzenleme:

barayef

Yeni Üye
4 Eki 2009
5
23
Ben köpeklerin toplanıp canlı canlı insan yaktığını görmedim ama dinci yobazların yaptığı vahşetlerin sayısına ömrüm boyunca yetişemedim. Dolayısıyla maksat sokakların güvenliğiyse, yüzyıllardır köpekler değil de dinci yobazlar toplanıp itlaf edilseydi, Türkiye'nin sokakları bugün hiç olmadığı kadar güvenli olurdu. Tarihten ders almak lazım işte. Canlıların yaşam hakkına saygı duyulmayacaksa, birinin yaptığı onbinlercesine mal edilecekse, çözüm öldürmekse, adaletli olalım hiç değilse, en saldırgan canlılardan başlayalım toplayıp uyutmaya.
 

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
484
9,498
Doğal zekamı işleterek Resmi Gazete'ye bir soru sordum!
Atatürk döneminde sahipsiz köpeklere karşı ne gibi tedbirler alınıyordu ?

Atatürk döneminde 13 Haziran 1932 tarihli Resmi Gazete'nin 1554. sayfasında yayınlanan genelgeye göre “sahipsiz ve maskesiz dolaşan köpeklerin itlaf edilmesi ve itlaf işlemlerinde kullanılacak zehir masrafının belediyelere ait olacağı" kararlaştırılmıştır. Konuyla ilgili görseli aşağıda sunuyorum.


O halde, var olduğu halde uygulanmayan bir yasa yüzünden, ülkemizin bir sefalet ve cehalet sarmalına girmesine, duraklama döneminden bile çıkıp gerileme ve çöküş sürecine düşmesine, hiç hak etmediği halde dünyanın en değersiz bilim, eğitim ve insanı yaşam koşullarını yaşamasına ne diyeceğiz?
Sefalet ve cehalet sarmalında yaşadığının bile farkına varamayacak bir nüfus yaratılarak gelişmiş ülkelerin tüketim köleleri haline getirilmemize ne diyeceğiz?
Hayvan yasası, savaş çıkacak, cefa çekerseniz öteki tarafta sefasını sürersiniz vb.. suni gündemler yaratmak yerine, öncelikle asıl sorunumuz olan cehaletin ve sefaletin gittikçe daha da derinleşmesini engelleyebilecek var olan yasalarımızı neden uygulamıyoruz?
Öncelikle bir ulusu yok edebilecek kadar tehlikeli olan ve hali hazırda yasası da olan "gericiliği" yok etmemiz gerekmez mi?
Günümüzde bu ve benzeri yasalar ve teklifler malesef toplumu oyalamak, asıl sorunları unutturmak, suni gündem yaratmak, yaşanan sefaleti, gelecekteki çöküşü gölgeleyip, sarmalamak için çıkartılıyor.
Ülkemizde gerçekten insana değer verilseydi, öncelikle binlerce insanın iş kazalarında ölmemesi için, binlerce kadının eski kocaları tarafından katledilmemesi için çaba sarf edilmez miydi?

128u2ye7qkb0x6v9g.jpg


“Tekke, zaviye ve türbelerin kapatılması”, 30 Kasım 1925 tarihinde kabul edilip 13 Aralık 1925 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 677 sayılı kanun ile hayata geçmiştir.
Konya milletvekili Refik Bey (Koraltan) ve beş arkadaşının önerisiyle meclise sunulup kabul edilen Tekke ve Zaviyeler ile Türbelerin Seddine ve Türbedarlar ile Bazı Unvanların Men ve İlgasına Dair Kanun; bütün tarikatlarla birlikte şeyhlik, dervişlik, müritlik, dedelik, seyitlik, çelebilik, babalık, emirlik, halifelik, falcılık, büyücülük, üfürükçülük, gaipten haber vermek ve murada kavuşturmak amacıyla muskacılık gibi, eylem, unvan ve sıfatların kullanılmasını, bunlara ait hizmetlerin yapılmasını ve bu unvanlarla ilgili elbise giyilmesini de yasaklamıştır.
Ayrıca yasa ile Türkiye Cumhuriyeti içinde padişahlara ait ya da bir tarikata çıkar sağlamaya yönelik tüm türbeler kapatılmış, türbedarlıklar kaldırılmıştır. Yasaya aykırı davrananlara para ve hapis cezası getirilmiştir.
 
Son düzenleme:

BlackBishop

Çeviri & Balonlama
16 Eki 2010
1,799
17,520
Denizli - İstanbul
"İhtiyardost" 1932'den örnek vermiş. 92 yıl önceden. O zamanlar tüm dünyada idam vardı. Bugün biz de dahil birçok ülke de yok. Atatürk isminden yürümek istemiş. Atatürk'ün İstiklal Mahkemeleri kurdurup belli bir kesimi asıp kestiğini de unutmuş sanırım. Günümüzde o kısmı asıp kesen de yok çünkü 2024 yılındayız ve birçok şey değişti.

"barayef" isimli üye "Canlıların yaşam hakkına saygı duyulmayacaksa, birinin yaptığı onbinlercesine mal edilecekse, çözüm öldürmekse, adaletli olalım hiç değilse, en saldırgan canlılardan başlayalım toplayıp uyutmaya." diye yazmış. Üslup biraz sert ama yazılanlar doğru. Birkaç köpeğin saldırısı bahane edilip hepsine hesap kesilemez. Türkiye'de köpek saldırısından çok daha fazla kadın cinayeti işleniyor. Belli bir kesimin mantığını göre birkaç insan müsveddesi erkek; eşlerini, sevgilileri ya da eski eş ya da sevgililerini öldürdü diye tüm erkekleri cezalandırmak gerekiyor. Ayrıca sokak hayvanlarını tartışmak için bazı toplantılar yapıldı, kıyamet koparıldı. Kaç yıldır toplumun kanayan yarası kadın cinayetleri için niye bunlar yapılmıyor? Kadın cinayetlerini normalleştirmeye mi çalışıyor belli bir kesim? Bu konuda yazılacak çok şey var ama yeni bir tartışma çıkarmaya gerek yok.

"barayef" isimli üye bir konuya daha çok güzel parmak başmış. En saldırgan canlı insandır. Eski bilim kurgu kitaplarını okumayı severim. Oralarda insanlığın gelecekte medenileşip tek bir federasyona dönüştüğü, suçların, savaşların sona erdiği bazı ütopik gelecek tasvirleri vardır. Ama 2024 yılındayız, hala savaşlar var, hala katliamlar var, hala soykırım var, hala polis vahşeti var. Ama yine de 1932 yılından ilerdeyiz. Biz insanlar birbirimize acımıyoruz bari dilsiz canlılara acıyalım.
 
Son düzenleme:

ihtiyardost

Onursal Üye
12 Kas 2010
3,669
76,647
Karagümrük
Ben fikir belirtmedim, yorum yapmadım. Sadece tarihi bir belgeyi ortaya koydum. Halk sağlığıyla ilgili böylesine önemli bir konuda kurucu liderimiz döneminde yapılanları hatırlatmamdan daha doğal ne olabilir ? Sizler daima bilimden, akılcılıktan ve Atatürkçülükten yana olduğunuzu ifade etmiyor musunuz ? O halde Atatürk'ün onayladığı köpeklerin itlafı meselesinden neden bu kadar rahatsız oldunuz ve insani olan bir konuyu siyasi yöne çekmeye çalışıyorsunuz ? Böyle yaptığınız zaman eleştirdiklerinizden hiç bir farkınızın kalmadığını idrak edemiyor musunuz ?

Köpeklerin katlettiği insanlar hakkında neden gıkınız çıkmadı şimdiye kadar ? Yoksa onlar boğazdaki yalılarda yaşayamayan gariban halk çocukları mıydı ? Süt kuzuları kesilip pirzola ve kuzu şiş olarak yenilirken zavallı kuzuların yaşam haklarını neden savunmadınız ? O kuzular insanlara saldırmamıştı oysa. Yoksa onların etleri çok mu lezzetliydi ? Hamsinin, istavritin, lüferin, palamutun günahı neydi, denizlerde özgürce yaşamaya hakları yok muydu ? Yoksa yanında içilen aslan sütüne çok mu yakışıyorlardı ? Sivrisinekler, böcekler, haşereler, bunlar da belediyelerin ve insanların yaptığı ilaçlamalarla katlediliyor. Onların yaşam haklarını neden savunmuyorsunuz ? Yoksa onlar ZARARLI TÜRLER MİYDİ? Nerede sizin hayvanseverliğiniz? Saydığım hayvanların azgınlaşmış saldırgan itlerden daha fazla yaşamaya hakkı yok mu bu dünyada ? Ne dersiniz hayvanseverler?

Halk sağlığıyla ilgili bir konuyu bile neden Atatürkçü dinci çatışmasına dönüştürüyorsunuz, tekke ve zaviyelerin kapatılmasıyla ilgili konuyu hatırlatıyorsunuz ? Ne alaka ? Tekkeyi, zaviyeyi savunan mı var ? Neden insanları her fırsatta Atatürkçüler ve dinciler olarak kutuplaştırıyorsunuz ? Kimin iyi kimin kötü olduğuna karar verme yetkisini size kim verdi ? Her şeyin doğrusunu siz mi bilirsiniz ? İlahi güçleriniz varsa söyleyin, size karşı fikir belirtip çarpılmayalım bu yaştan sonra. Sizin gibi düşünmeyenlerin yaşamaya hakkı yok mu ? Köpeklerin yaşam hakkı var derken kendisi gibi düşünmeyen insanları - dini yobazlıkla itham edip- itlaf edilmesini haklı gören ve bir zamanlar KÖPEKLER VE BAŞÖRTÜLÜLER GİREMEZ diye genelge yayınlayan bir meczup hakkındaki görüşlerinizi de yazar mısınız lütfen. İleride olan yapay zekalarınızın ışığıyla aydınlatın şu geride kalmış doğal zekalı ihtiyardostu.

KONU, YALNIZCA VE YALNIZCA HALK SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN ZARARLI KÖPEKLERE KARŞI ALINACAK TEDBİRLERLE İLGİLİDİR VE HİÇ BİR ŞEY MASUM BİR İNSANIN YAŞAMA HAKKINDAN DAHA ÖNEMLİ DEĞİLDİR.

Not : Dini yobazlığın, dini rant için kullanan alçakların, kadınlara şiddet uygulayan psikopatların sonuna kadar karşısındayım. Adil bir yargılama sonrasında hak ettikleri cezaları almalarını canı gönülden isterim. Ama bunların itlaf edilmesini önermek, insanlıktan nasibini almamış hastalıklı bir zihniyetin dışa yansımasından başka bir şey değildir.
 
Son düzenleme:

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
484
9,498
Sn. ihtiyardost
Acaba bu ve benzeri yasalar ve teklifler, tekke ve zaviyeciler tarafından, gürültü çıkmasını sağlayarak (şiddetli bir muhalefetin çıkacağını elbette biliyor olmalılar) toplumu oyalamak, asıl sorunları unutturmak, suni gündem yaratmak, yaşanan sefaleti, gelecekteki çöküşü gölgeleyip, sarmalamak, halkın hiç hak etmediği halde dünyanın en değersiz bilim, eğitim ve insanı yaşam koşullarını yaşadığını unutturmak için çıkartılıyor olabilir mi? Yıllardır akılları neredeydi? Yıllardır sokaklardaki köpekler çocuklar için tehlike yaratıyor denilmiyor mu? O çocukları görüp her anne baba gibi bizimde içimiz kan ağlamıyor muydu?

19. yy sonlarında "cambaza bak" diye bir oyun sergilenirdi: Mahalleye sirk gelir, herkesin ip üstündeki cambaza bakması söylenirken seyredenlerin heybelerindekiler, ceplerindekiler çalınırdı.
Sorun bu yasa değil sorun tekkecilerin, cambaza baktırıp ülkeyi ortaçağ seviyesine sokmaları, kendileri zevk ve sefa içinde yaşayıp, halkın peynir, et alırken 10 defa düşünmesine neden olmaları
Bu ve benzeri yasalarda bunun için çıkarılıyor, hiç şüpheniz olmasın bir kaç ayda bir yeni "cambaza bak" yasalarını sürekli ve sürekli olarak göreceğiz ve marketteki etiketlere üzüntü ile bakmaya devam edeceğiz.
Zira asıl amaç sefalet ve cehalet sarmalında yaşadığının bile farkına varamayacak bir nüfusun, gelişmiş ülkelerin tüketim köleleri haline getirilmesidir.
 

ihtiyardost

Onursal Üye
12 Kas 2010
3,669
76,647
Karagümrük
cagan73 arkadaş
Ben fikir belirtmedim, yorum yapmadım. Sadece tarihi bir belgeyi ortaya koydum. Halk sağlığıyla ilgili böylesine önemli bir konuda kurucu liderimiz döneminde yapılanları hatırlatmamdan daha doğal ne olabilir ? Sizler daima bilimden, akılcılıktan ve Atatürkçülükten yana olduğunuzu ifade etmiyor musunuz ? O halde Atatürk'ün onayladığı köpeklerin itlafı meselesinden neden bu kadar rahatsız oldunuz ve insani olan bir konuyu siyasi yöne çekmeye çalışıyorsunuz ? Böyle yaptığınız zaman eleştirdiklerinizden hiç bir farkınızın kalmadığını idrak edemiyor musunuz ?

Köpeklerin katlettiği insanlar hakkında neden gıkınız çıkmadı şimdiye kadar ? Yoksa onlar boğazdaki yalılarda yaşayamayan gariban halk çocukları mıydı ? Süt kuzuları kesilip pirzola ve kuzu şiş olarak yenilirken zavallı kuzuların yaşam haklarını neden savunmadınız ? O kuzular insanlara saldırmamıştı oysa. Yoksa onların etleri çok mu lezzetliydi ? Hamsinin, istavritin, lüferin, palamutun günahı neydi, denizlerde özgürce yaşamaya hakları yok muydu ? Yoksa yanında içilen aslan sütüne çok mu yakışıyorlardı ? Sivrisinekler, böcekler, haşereler, bunlar da belediyelerin ve insanların yaptığı ilaçlamalarla katlediliyor. Onların yaşam haklarını neden savunmuyorsunuz ? Yoksa onlar ZARARLI TÜRLER MİYDİ? Nerede sizin hayvanseverliğiniz? Saydığım hayvanların azgınlaşmış saldırgan itlerden daha fazla yaşamaya hakkı yok mu bu dünyada ? Ne dersiniz hayvanseverler?

Halk sağlığıyla ilgili bir konuyu bile neden Atatürkçü dinci çatışmasına dönüştürüyorsunuz, tekke ve zaviyelerin kapatılmasıyla ilgili konuyu hatırlatıyorsunuz ? Ne alaka ? Tekkeyi, zaviyeyi savunan mı var ? Neden insanları her fırsatta Atatürkçüler ve dinciler olarak kutuplaştırıyorsunuz ? Kimin iyi kimin kötü olduğuna karar verme yetkisini size kim verdi ? Her şeyin doğrusunu siz mi bilirsiniz ? İlahi güçleriniz varsa söyleyin, size karşı fikir belirtip çarpılmayalım bu yaştan sonra. Sizin gibi düşünmeyenlerin yaşamaya hakkı yok mu ? Köpeklerin yaşam hakkı var derken kendisi gibi düşünmeyen insanları - dini yobazlıkla itham edip- itlaf edilmesini haklı gören ve bir zamanlar KÖPEKLER VE BAŞÖRTÜLÜLER GİREMEZ diye genelge yayınlayan bir meczup hakkındaki görüşlerinizi de yazar mısınız lütfen. İleri yapay zekalarınızın ışığıyla aydınlatın şu doğal zekalı - size göre belki de geri zekalı - ihtiyardostu.

KONU, YALNIZCA VE YALNIZCA HALK SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN ZARARLI KÖPEKLERE KARŞI ALINACAK TEDBİRLERLE İLGİLİDİR VE HİÇ BİR ŞEY MASUM BİR İNSANIN YAŞAMA HAKKINDAN DAHA ÖNEMLİ DEĞİLDİR.

Not : Dini yobazlığın, dini rant için kullanan alçakların, kadınlara şiddet uygulayan psikopatların sonuna kadar karşısındayım. Adil bir yargılama sonrasında hak ettikleri cezaları almalarını canı gönülden isterim. Ama bunların itlaf edilmesini önermek, insanlıktan nasibini almamış hastalıklı bir zihniyetin dışa yansımasından başka bir şey değildir.

Sn. ihtiyardost
Acaba bu ve benzeri yasalar ve teklifler, tekke ve zaviyeciler tarafından, gürültü çıkmasını sağlayarak (şiddetli bir muhalefetin çıkacağını elbette biliyor olmalılar) toplumu oyalamak, asıl sorunları unutturmak, suni gündem yaratmak, yaşanan sefaleti, gelecekteki çöküşü gölgeleyip, sarmalamak, halkın hiç hak etmediği halde dünyanın en değersiz bilim, eğitim ve insanı yaşam koşullarını yaşadığını unutturmak için çıkartılıyor olabilir mi? Yıllardır akılları neredeydi? Yıllardır sokaklardaki köpekler çocuklar için tehlike yaratıyor denilmiyor mu? O çocukları görüp her anne baba gibi bizimde içimiz kan ağlamıyor muydu?

19. yy sonlarında "cambaza bak" diye bir oyun sergilenirdi: Mahalleye sirk gelir, herkesin ip üstündeki cambaza bakması söylenirken seyredenlerin heybelerindekiler, ceplerindekiler çalınırdı.
Sorun bu yasa değil sorun tekkecilerin, cambaza baktırıp ülkeyi ortaçağ seviyesine sokmaları, kendileri zevk ve sefa içinde yaşayıp, halkın peynir, et alırken 10 defa düşünmesine neden olmaları
Bu ve benzeri yasalarda bunun için çıkarılıyor, hiç şüpheniz olmasın bir kaç ayda bir yeni "cambaza bak" yasalarını sürekli ve sürekli olarak göreceğiz ve marketteki etiketlere üzüntü ile bakmaya devam edeceğiz.
Zira asıl amaç sefalet ve cehalet sarmalında yaşadığının bile farkına varamayacak bir nüfusun, gelişmiş ülkelerin tüketim köleleri haline getirilmesidir.
Alıntıladığım yerde yazdıklarınızın tamamına katılıyorum.
Ama masum insanların azgın itler tarafından parçalanmasına göz yumulamaz.
Sebebi ne olursa olsun ortada bir sorun var ve bu sorun mutlaka çözülmeli.

Sorunu çözenin hangi görüşte olduğu - İster Atatürkçü olsun, isterse dinci, isterse de ateist -
umurumda değil.
Bu konu halk sağlığıyla ilgili olan siyaset üstü bir konudur.
Ben halktan biriyim ve - yalnızca bu konuda - sorunu kökten çözecek olanları destekliyorum.
Çocuğu parçalanan babaya meclis komisyonlarında fırça çeken avcılık kulübü üyesi sahtekarın
mensup olduğu partinin, kurdukları sözde patisever vakıflarıyla topladıkları paraları aile bireyleri
arasında pay eden rantçı ahlaksızların
bu konuyu çözmek istediklerine zerre kadar inanmıyorum.
 
Son düzenleme:

BlackBishop

Çeviri & Balonlama
16 Eki 2010
1,799
17,520
Denizli - İstanbul
Evet arkadaşlar Zeytinburnu'nda Stadyumun karşısındaki parka beslediğim azgın itlerden birini aşağıda görüyorsunuz. Bugüne kadar 25 çocuk ve 15 kadın parçaladı. Zaten duruşundan bakışından da nasıl bir katil olduğu anlaşılıyor. Hemen öldürün ve mutlu olun.

qzvp5lb.jpg
 

zstm

Aktif Üye
Yeni Üye
5 Nis 2010
359
3,968
İzmir
Ben köpeklerin toplanıp canlı canlı insan yaktığını görmedim ama dinci yobazların yaptığı vahşetlerin sayısına ömrüm boyunca yetişemedim. Dolayısıyla maksat sokakların güvenliğiyse, yüzyıllardır köpekler değil de dinci yobazlar toplanıp itlaf edilseydi, Türkiye'nin sokakları bugün hiç olmadığı kadar güvenli olurdu. Tarihten ders almak lazım işte. Canlıların yaşam hakkına saygı duyulmayacaksa, birinin yaptığı onbinlercesine mal edilecekse, çözüm öldürmekse, adaletli olalım hiç değilse, en saldırgan canlılardan başlayalım toplayıp uyutmaya.
Dinci yobazların olduğu doğru ama kendisini Atatürkçü (aslında Atatürkçülükle alakaları olmayıp Atatürk'ü paravan yapıp arkasına gizlenen rantçı, bölücü, hatta hain tipler, gerçek Atatürkçüler değil), çağdaş, aydın, ilerici, modern olarak niteleyen güya kendisine paye veren gerici, bölücü, İrancı mezhepçi İslam düşmanlarını yani dinci yobazlardan bin kere daha yobaz olanları itlaf ederek işe başlamak daha doğru olur.
 
Son düzenleme:

CZN

Çeviri & Balonlama
17 Mar 2021
251
4,040
Çözüm çok basit halkın mantığını kullanarak köpeksavar alet alıp taşımaları (envai çesit bunun için alet var düdüğünden tutup koku spreyine kadar). Hatta geçenlerde karadenizli ortaokullu güzel bir kardeşimiz köpek kovar frekans yayıcıyı ayakabıya monte ederek çok güzel bir tasarım bile yaptı. Köpekleri itlaf edince olacak sorunlar daha mühimdir.

1- bir sürü cesetin birikip kokması hastalık yayması (devletin leş temizleme işini bile doğru düzgün yapacağına inanmıyorum)
2- uyanıkların bu hayvanları alıp ucuz et ayağına milleti kandırıp satma ihitmalleri (daha önce de yaptılar bunları)

Ayrı zamanda devletin daha önce tüm hayvanları kısırlaştırma ve barınak sözü verip uygulamadığını da unutmayın🧐
 

BlackBishop

Çeviri & Balonlama
16 Eki 2010
1,799
17,520
Denizli - İstanbul
Çözüm çok basit halkın mantığını kullanarak köpeksavar alet alıp taşımaları (envai çesit bunun için alet var düdüğünden tutup koku spreyine kadar). Hatta geçenlerde karadenizli ortaokullu güzel bir kardeşimiz köpek kovar frekans yayıcıyı ayakabıya monte ederek çok güzel bir tasarım bile yaptı. Köpekleri itlaf edince olacak sorunlar daha mühimdir.

1- bir sürü cesetin birikip kokması hastalık yayması (devletin leş temizleme işini bile doğru düzgün yapacağına inanmıyorum)
2- uyanıkların bu hayvanları alıp ucuz et ayağına milleti kandırıp satma ihitmalleri (daha önce de yaptılar bunları)

Ayrı zamanda devletin daha önce tüm hayvanları kısırlaştırma ve barınak sözü verip uygulamadığını da unutmayın🧐
Çok uygun bir konuya değindiniz. Köpek etini satma olayı. Bir zamanlar bir restorantın baş aşçısı anlatmıştı bana. Köpek eti nasıl kuzu etine benzetilip satılır diye. Beyaz bir çuval kaynar suda bekletilirmiş. Sonra bu çuval sudan çıkarılıp hızla derisi yüzülmüş köpeğe sarılırmış. Bu yapılan işlem köpek etinin renginin açılıp aynı kuzu eti gibi pembe görünüme gelmesini sağlarmış. Gözümle görmedim ama bana anlatılan buydu. Bu arada ben bu ülkede dışarıda yemek yemeği bırakalı yıllar oldu. Sizler de mecbur kalmadıkça yemeyin. Ya evde yemeğinizi kendiniz yapın ya da dışarıdan almaya mecbursanız ambalajlı gıdalar almaya çalışın. Tabii ki güvendiğiniz markaların ambalajlı gıdaları.
 
Son düzenleme:

zstm

Aktif Üye
Yeni Üye
5 Nis 2010
359
3,968
İzmir
Gerçeklerle bağdaşmayan akıl tutulması önermeler! İnsan acaba diyor bu önermeler akıl sahibi bir insan zekasının ürünü mü?
Acaba Avrupa ve Amerika da bu önermelerden herhangi birisini öneren ya da uygulayan var mı? İnsan aklıyla alay eden önermeler!

Üretmeyen, ürettiğinin kat kat fazlasını tüketen , nitelikli beceri ve meslek sahibinin yok denecek kadar az olduğu( fizik-kimya-matematik- elektronik alanlarında ) ,yaşam alanındaki her şeyi dövizle dışarıdan almak zorunda olan ,emeklisine para bulamayan, enflasyonun ,hayat pahalılığının zirvelerde olduğu, dört tarafı düşmanlarla çevrili, her an bölünüp parçalanmaya hazırlanılan bir ülkede milyarlarca lira para ve zamana, iş gücüne mal olacakları kaynakları sonsuz olan ülkeler bile yapmazken! Türkiye Cumhuriyeti Devletinden beklemek! Olsa olsa şu denilebilir, gerçek düşünceleri de bu zaten.

" Mesele hayvan hakları , köpeklerin itlafı değil dostum ! Sen esas meseleyi hala anlamadın mı?"

AMA HİÇ KİMSE HİÇ BİR GÜÇ HİÇ BİR BAHANE İLE TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'Nİ BÖLEMEYECEK,PARÇALAYAMAYACAK,YIKAMAYACAK!
VE BU SON ÇABALARI ONLARIN TAMAMEN BERTARAF EDİLMELERİNE YOL AÇACAK!
NÖBETTEYİZ!

Haha diye gülücük atanlara bende gülüyorum! Ama bilin bakalım neremle;)


Gazeteden bir haber başlığı:

Köpekler için her yıl 7 milyar hayvan öldürülüyor!

Öldürülenler her halde hayvan değil! Onların yaşama hakkı yok değil mi? sizin yalandan sevginizi sevsinler🤣



Antalya da köpekten kaçarken kamyon altında kalan küçük Mahra'nın önce sağ bacağı kesildi ,29 gün sonra da öldü.
NASIL ÇOK KOMİK DEĞİL Mİ? ÇOK EĞLENİYOR MUYUZ?
Merak etmeyin asıl amacı siyasi ve bölücülük, hainlik olan, köpek maması ve petshop-veteriner lobisinin kuklaları, sahte hayvan severler ve bilerek yada bilmeyerek onlara destek verenlerde itlaf edildiğinde ben de gülücüklü ifadeler paylaşacağım!
CİNS CİNS İNSANLAR DA YAZMAYA DEVAM EDECEK VE ÇOK AMA ÇOK GÜLECEĞİZ!
O ZAMAN BEN DE YAPAY ZEKA(YZ)YA (ChatGPT-DALL-E 2-Bing Chat-Synthesia-ImageBind-Murf-Pictory-HitPaw AI Photo Enchancer-Jasper AI-Fireflies.ai) SORACAĞIM BAKALIM NE DİYECEK?

Ana konuyu sadece siyasi yandaşlık ve dünya görüşü benzerliği yüzünden beğenenler bu yazılanları kesinlikle beğenmeyecekler eminim. Çünkü mevzu hayvan sevgisi filan değil hayvanseverlik bahane.
Emin olun yönetimi bunlara bırakın yapılmasını önerdikleri hiç bir şeyi yapmazlar ! Geçmişte çok gördük çünkü ve yerelde de halen görmekteyiz.!
 
Son düzenleme:

batterton

Aktif Üye
23 Kas 2014
235
1,238
Evet arkadaşlar Zeytinburnu'nda Stadyumun karşısındaki parka beslediğim azgın itlerden birini aşağıda görüyorsunuz. Bugüne kadar 25 çocuk ve 15 kadın parçaladı. Zaten duruşundan bakışından da nasıl bir katil olduğu anlaşılıyor. Hemen öldürün ve mutlu olun.

qzvp5lb.jpg
Hocam bunu yapmayın lütfen. Nedense kimse ağzından salyalar saçarak saldıran köpek resimleriyle hayvan hakkı aramıyor bu ülkede. Geceleri 4-5 tanesi bir araya geldiğinde canavara dönüşüyorlar. Ben İstanbul-Beylikdüzü'nde oturduğum sitenin arka çıkış kapısının önünde beslenen yaklaşık 10 civarında köpek yüzünden 2 sene boyunca akşam iş çıkışı kar- yağmur-çamur altında 200 metre fazla yürüyüp ana kapıdan girmek zorunda kaldım. Gündüz sorun yok ama gece olunca işin rengi değişiyor, canavara dönüşüyorlar. Çözüm nedir bilemem ama saldırgan olanları için acil olarak birşeyler yapılması gerekiyor

Not: Dostum sizden daha az hayvansever değilim. Şehre uzak ufak çaplı bir bahçem var. Geçen sene kedi geldi bir tane, tanrı misafiri dedim besledim. Sonra 6 tane yavrusu oldu yine beslemeye devam ettim. 1 yıl sonra ölenler kalanlar doğuranlar derken bugün 3 yetişkin 8 yavru var. Hali hazırda her gün 9 km gidip 9 km geliyorum onlar için ki düzenleri bozulmasın, aç kalmasınlar.
 

BlackBishop

Çeviri & Balonlama
16 Eki 2010
1,799
17,520
Denizli - İstanbul
Seviyesizin biri ben "Gülücük" koyduktan sonra mesajın içeriğini değiştirip. Zavallı bir kızın resimlerini koyarak. Her şeyi başka bir noktaya taşımaya çalışmış. İşte belli bir kesimin acizliği ve iki yüzlülüğü. Ancak pis numaralarla bir yerlere gelme ve haklı çıkma çabaları. Bu hareketin bile senin ne olduğunu ispatladı zaten. Sen kızı düşündüğünden o resimleri koymadın kendini haklı çıkarma hırsın yüzünden o kızın resimleri kullandım. Diyeceksin sen de köpek koydun. Ben her köpeğin bir olmadığını anlatmaya çalışıyordum. Kimse psikolojisi bozulmuş çoluğa çocuğa saldıran ya da kuduz olan bir köpek ortalıkta gezsin demiyor ki. Masun ve zararsız olanlardan ne istiyorsunuz diyoruz. Bir insan suç işledi mi suçu işleyen yargılanır. O insanın bütün ırkı değil.

Neyse daha uzatmayacağım. Senin gibileri bilirim. Laf anlatmak imkansızdır. Yine de yazdım belki başkaları bir şeyler anlar.

Yalnız şunu da diyeyim. Ben dindar biri değilim. Ama Müslümanlığın geçmişte hayvanlara karşı son derece hoş görülü olduğunu bilirim. Kedilerin Hz. Muhammed'den hayır duası aldığını bilirim. Peygamberin devesini çok sevdiğini bilirim. O zamanki dindarlar hayvanları bu kadar sevip, sahip çıkarken bugünkülerin çoğunluğuna (hepsi kesinlikle değil) ne oldu da bu kadar hayvanlara karşı sevgisiz oldu.
 
Son düzenleme:

zstm

Aktif Üye
Yeni Üye
5 Nis 2010
359
3,968
İzmir
Seviyesizin biri ben "Gülücük" koyduktan sonra mesajın içeriğini değiştirip. Zavallı bir kızın resimlerini koyarak. Her şeyi başka bir noktaya taşımaya çalışmış. İşte belli bir kesimin acizliği ve iki yüzlülüğü. Ancak pis numaralarla bir yerlere gelme ve haklı çıkma çabaları. Bu hareketin bile senin ne olduğunu ispatladı zaten. Sen kızı düşündüğünden o resimleri koymadın kendini haklı çıkarma hırsın yüzünden o kızın resimleri kullandım. Diyeceksin sen de köpek koydun. Ben her köpeğin bir olmadığını anlatmaya çalışıyordum. Kimse psikolojisi bozulmuş çoluğa çocuğa saldıran ya da kuduz olan bir köpek ortalıkta gezsin demiyor ki. Masun ve zararsız olanlardan ne istiyorsunuz diyoruz. Bir insan suç işledi mi suçu işleyen yargılanır. O insanın bütün ırkı değil.

Neyse daha uzatmayacağım. Senin gibileri bilirim. Laf anlatmak imkansızdır. Yine de yazdım belki başkaları bir şeyler anlar.

Yalnız şunu da diyeyim. Ben dindar biri değilim. Ama Müslümanlığın geçmişte hayvanlara karşı son derece hoş görülü olduğunu bilirim. Kedilerin Hz. Muhammed'den hayır duası aldığını bilirim. Peygamberin devesini çok sevdiğini bilirim. O zamanki dindarlar hayvanları bu kadar sevip, sahip çıkarken bugünkülerin çoğunluğuna (hepsi kesinlikle değil) ne oldu da bu kadar hayvanlara karşı sevgisiz oldu.
Ben dindar biri değilim demiş! Sadece öyle olsan iyi. Ama sen katıksız bir islâm ve Müslüman düşmanısın! Çünkü senin gibiler diğer dinlere ve mensuplarına tek kelime edemezsiniz. Fakat İslam'ın ritüellerine, sembollerine saldırmaktan, alay etmekten bir an geri durmazsınız. Zavallılık bu olsa gerek! Seviyesizliğe gelince o senin gibilerle özdeşleşmiş zaten fazlasına gerek yok! Bir de küçük beyniyle akıl vermiş! Yok suçu işleyen cezalandırılmalıymış! Ülke Tayland' a Hindistan' a dönmüş böyle giderse insandan çok köpeğin olduğu bir ülkeye dönüşeceğiz hala başka sularda başkalarına meze olma yolunda. Ülkenin bu konuda harcayacak ne 1 TLsi ne zaman ne enerjisi bile yok ama anlatmak nafile!
ARTIK ÇOK UZADI BU KONU. BİR DAHA YAZMAYAYACAĞIM. DİLERİM BİRİLERİ İSTEDİĞİ GİBİ , ÜLKEDE AT OYNATAMAYACAĞINI KENDİLERİNDEN FARKLI DÜŞÜNEN BİR ÇOĞUNLUĞUN OLDUĞUNUN FARKINA VARIR DA İŞİN SONU KÖTÜYE GİTMEZ!
 

CZN

Çeviri & Balonlama
17 Mar 2021
251
4,040
Ben dindar biri değilim demiş! Sadece öyle olsan iyi. Ama sen katıksız bir islâm ve Müslüman düşmanısın! Çünkü senin gibiler diğer dinlere ve mensuplarına tek kelime edemezsiniz. Fakat İslam'ın ritüellerine, sembollerine saldırmaktan, alay etmekten bir an geri durmazsınız. Zavallılık bu olsa gerek! Seviyesizliğe gelince o senin gibilerle özdeşleşmiş zaten fazlasına gerek yok! Bir de küçük beyniyle akıl vermiş! Yok suçu işleyen cezalandırılmalıymış! Ülke Tayland' a Hindistan' a dönmüş böyle giderse insandan çok köpeğin olduğu bir ülkeye dönüşeceğiz hala başka sularda başkalarına meze olma yolunda. Ülkenin bu konuda harcayacak ne 1 TLsi ne zaman ne enerjisi bile yok ama anlatmak nafile!
ARTIK ÇOK UZADI BU KONU. BİR DAHA YAZMAYAYACAĞIM. DİLERİM BİRİLERİ İSTEDİĞİ GİBİ , ÜLKEDE AT OYNATAMAYACAĞINI KENDİLERİNDEN FARKLI DÜŞÜNEN BİR ÇOĞUNLUĞUN OLDUĞUNUN FARKINA VARIR DA İŞİN SONU KÖTÜYE GİTMEZ!
BlackBishop'un mesajını tam okumadınız galiba. İslamiyeti öven sözler sarfetmiş. İslamiyet tüm canlılara kucak açan kutsal bir dindir ve hiçbirimiz herhangi bir canlının zor şartlarda olmasını ve acı çekmesini istemiyoruz (biktiler, hayvan ve insanlar hepsi). İlla birkaç fotoğraf koyup hegomanya yaratacaksanız İnsanlar (sözde müslüman) tarafından istismar ve şiddete uğrayan çocukların fotosunu da atın.
Çözüm çok basit halkın mantığını kullanarak köpeksavar alet alıp taşımaları (envai çesit bunun için alet var düdüğünden tutup koku spreyine kadar). Hatta geçenlerde karadenizli ortaokullu güzel bir kardeşimiz köpek kovar frekans yayıcıyı ayakabıya monte ederek çok güzel bir tasarım bile yaptı. Köpekleri itlaf edince olacak sorunlar daha mühimdir.

1- bir sürü cesetin birikip kokması hastalık yayması (devletin leş temizleme işini bile doğru düzgün yapacağına inanmıyorum)
2- uyanıkların bu hayvanları alıp ucuz et ayağına milleti kandırıp satma ihitmalleri (daha önce de yaptılar bunları)

Ayrı zamanda devletin daha önce tüm hayvanları kısırlaştırma ve barınak sözü verip uygulamadığını da unutmayın🧐

Ayrı zamanda devletten beklemeyin her şeyi demişsiniz yukarıda belirttiğim gibi halkın da bilinçlenmesi lazım ve çocuklarını koruyacak tedbirler almalıdır. Bunlara ne idüğü belirsiz derneklerin yurtlarına yollamamak, tablet ve telefondan uzak tutmak gibi görevleride var ebeveylerin.
 

hadramut

Aktif Üye
19 Eyl 2009
399
921
cizgi diyarı yöneticilernden istegimdir.
lütfen
,,CİZGİDİYARİ SİYASİ KEYFİ HAKARET FORMU,, adı altında bir forum açın
kim kime nasıl ne söyleyecekse orada söylesin.
bizde burada kitaplarımızla bir arada yaşayalım
gözümüz gönlümüz kirlenmesin

selam ile
 
Üst