Venom ve Domates Realitesi

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,628
24,644
Venom'un domatesle ne işi olur ?
Öyle demeyin Marmara Çizgi'den çıkan Venom Suçtan Önce sayısında teknoloji hırsızları arılı domates çalmaya çalışırken pardon Alchemax şirketinden domates çalmaya çalışırken Venom dostumuz yetişir ve gerekli muameleyi talimatname doğrultusunda ifa eder.
Güncel bir konu olması nedeniyle paylaşmak istedim.
Domates önemli Venom da girdi dahil oldu meseleye Avengers ve Adalet Takımı da dahil olursa sıkıntı kalmaz depocu,stokçu,aracı yandınız Symbiot Venom geliyor,süper kahramanlar geliyor, tarihin derinliklerinden Conan geliyor.
 

Enver Yılmaz

Çeviri & Balonlama
11 Ocak 2018
692
6,523
Kocaeli
ZZ0Y9o.jpg


RV3ixo.jpg


Konuyu biraz görseller ile zenginleştireyim dedim. Hikaye Venom 2016 serisinin 150-153 sayıları arasında geçiyor, biraz ilginç biraz absürt biraz karanlık bir seri olmuş, Venomdan Kahraman olur mu, olursa nasıl olur, söz konusu Kahramanlıksa Domates teferruattır diyelim ve teşekkür edelim.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,628
24,644
Enver bey katkılarınız için çok teşekkür ederim.
İlginç bir senaryo.
Transgen konusuna değinmişler.
Bunun zararlı sonuçları üzerinde durmuşlar.
Yine çılgın bir bilimadamı var karşımızda.
Transgen kullanımının zararlarına atıfta bulunarak kontrolsüz mutasyonların tetiklenmesinin nelere yol açabileceği konusunda bir çizgi roman hazırlamışlar.
Symbiot Venom özellikle takip ettiğim bir çizgi roman değil ama arşivde bulunsun diye aldıklarımızdan.
Ben daha çok JBC den Batman , YKY den Superman ve konu Örümcek Adam olunca nerede bulursam , kimde bulursam almaya çalışıyorum.
Venom şu anda kaç kitap oldu bilmiyorum benim bildiğim kadarıyla Eve Dönüş , Suçtan Önce , Anti Venom var ilk etapta aklıma gelenler..
Batman'in çok farklı bir atmosferi var.
Sitede tarandı mı bilmiyorum bir X Men özel sayısı var elimde birde yanlış hatırlamıyorsam Tempo dergisinin verdiği Daredevil onları ayırmıştım tarama yapmak için.
Yinede tarama yapmadan siteden kontrol edeceğim mükerrer olması zaman almasın..
Comics cenahından Flash ve Aqua Man , Green Lantern , Black Panter , Kaptan Marvel , Titans , Daredevil de özellikle takip ettiklerim arasında.
D&R da buldukça alıyoruz dahası.
Yada internet ortamından.
Bazılarının renklendirmeleri , çizimleri gerçekten olağanüstü...
--------------------------------------------------
İlginç bir detay olması nedeniyle böyle bir konu açmıştım.
 

Enver Yılmaz

Çeviri & Balonlama
11 Ocak 2018
692
6,523
Kocaeli
Çizgi Romanların Türkçe basıldıklarını görmek harika bir duygu, umarım gün gelir bütün çizgi romanları Türkçe olarak görebiliriz. Ben şahsen Çeviri ve Balonlama çalışmalarını sitelerden ve forumlardan kaldırttıkları ve telifi bizde diyerek Çeviri ve Balonlama kültürünü engelledikleri hatta bir nevi öldürdükleri için, yayınevlerine destek olmamak babında Çizgi roman satın almıyorum, alınmasına da karşıyım, bu benim şahsi görüşüm ve tepkimdir, katılmayabilirsiniz.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,628
24,644
Yayınevlerinin son dönem katı tutumları bir yana , trolleme vakası diğer yana Bonelli'nin olumsuz bir tavrı olup olmadığını bilmiyorum ancak olsaydı bir şekilde bizlere yansırdı sanırım.
Bütün düşüncelere saygılıyım.
DC yada Marvel yayınlarının neredeyse tamamını internet ortamında bulabilmek mümkün buna rağmen onlar neden ses çıkartmıyor sorusu akla gelebilir.
Benim kanaatim reklamın kötüsü olmaz.
Her yayın o yayının reklamını da yapıyor aynı zamanda.
Çizgi Diyarı o kadar makul bir süre koymuş ki özellikle yayınevlerine öyle bir iyilik yapıyorlar ki kanaatimce çok iyi okumak gerekir bu durumu.
2 Sene gibi makul bir süre bir yayının satılması için yeterli bir süre..
Sonrası ne olacak ondan sonra başlıyor zaten bütün mesele.
Biz 2 sene yayının internet ortamında paylaşımını bekleyecek durumda değiliz gidip paşa paşa alıyoruz.
Özellikle Zagor ve Teks gibi efsane yayınları hemen herkes takip ediyor.
Digital paylaşım platformlarının yayınların artmasını mı sağladı yoksa azalttı mı ?
Elbette ki satış grafiklerini arttırdı.
Bunu görebiliyoruz.
Digital paylaşım platformlarının üye sayısı bile yayınevlerini umutlandırmaya yeter.
Özetle yayınevleri bizlere lazımız bizde onlara.
Bir tür alışveriş olarak bakmak istemiyorum.
Birbirini tamamlayan 2 öğe olarak düşünmek istiyorum daha çok.
Arada istenmeyen tatsız durumlar olsa da sonuçta artık evde çizgi roman konulacak yer kalmadı neredeyse.,
Biz elimizden geldiği kadar destek olmaya devam edelim yayınevlerine.
Diyalog içinde olmak her zaman iyidir.
Benim aslında görmek istediğim tablo ;
Benzer digital paylaşım yada çizgi roman platformları ile bir büyük buluşma yayınevlerinin de katılımının sağlanarak çatı bir ortak yapılanma ve çizgi roman için ne yapılabilir sorusuna çözümler eşliğinde bir büyük toplantı.
Artık ülkemizde çizgi roman kabına sığmıyor.
Bana göre sektör haline gelme zamanı gelmiş durumda.
Bu kadar kaliteli yazar çizer varken bunun gözardı edilmesi doğru olmaz.
Amacımız sadece paylaşmak olmamalı artık.
Paylaşımlar yakında tamamen bitecek çeviri ve balonlamayı kasttetmiyorum haliyle..
Taranmamış çok az yayın kalmış durumda.Sonra ne olacak ?
Yerli Çizgi Roman konusunda bir kaç örnek dışında son zamanlarda hiç bir üretim yok..
Nereye gidecek o zaman nasıl bir yol haritası izlenmeli ?
Artık çizgi romana bir hobi olarak bakamayız.
Bunuda aşmamız gerekecek.
Oda olmalı ancak ticari bir değer halinde de düşünülmeli.
Çizgi romanın ticarileşmesi kaçınılmaz bir süreç buna paylaşım platformları / yayınevleri / yazarlar / çizerler ön ayak olmalılar.
Aynı yayınları yeniden basarak çizgi romanı fasit bir daireye koymuş oluruz.
Yapılması gerekenlerin tartışılması daha iyi olur.
Önümüzde ki sürecin en büyük sorunu medeniyetler çatışması değil ancak çizgi roman paylaşım platformları ile yayınevi savaşı da olmamalı. ( Zaten böyle bir durum da çok şükür yok. )
En büyük sorun yakında baş göstermeye başlayacak.Bazı saptamaları daha net yapmamız gerekir bana göre bunlar şu şekilde ;
1-Taranacak bütün eserler neredeyse bitmek üzere.İyi , güzel , eksik , olağanüstü farketmez yakında tamamen bitecek ki bu süre nereden bakarsanız bakın 2 yılı geçmez yada bulmaz.
2-Bütün taramalar bittikten sonra geriye çeviri ve balonlama kalacak oda bir yerde tıkanacak çünkü çok fazla ürün elde etme şansınız yok.
3-Digital paylaşım platformları zamanla paylaşacak çizgi roman bulunamayacak bir duruma gelecek.Çizgi romanın digital kıyameti diyebileceğimiz bu durum kaçınılmaz bir son gibi gelecek ve biz bunu göreceğiz.Çizgi Diyarı'nda bu sene 11.yıl bütün seriler neredeyse bitmek üzere bu duruma dikkat buyrun lütfen.
4-Yerli çizgi roman sektörü uzun yıllardır ticari hiç bir faaliyet göstermemekte.Ne bir ürün ne bir çizgi roman küçük çabalar sorunu ortadan kaldırmıyor yada bizim gibi küçük bir azınlığın desteği mevzuyu halletmiyor.
5-Burada bir diğer saptama da şu olmalıdır.Çizgi roman ülkemizde hobi olarak kalmalımıdır ? Yani doğal sınır HOBİ sınırımıdır ? Bizden sonra ki kuşaklarında bu güzelliklerden faydalanması gerekmez mi ?
6-Bir takım çalışmalar olduğu muhakkak dernek faaliyetleri ve bizim belkide haberimizin olmadığı bir takım çalışmalar onları da saygıyla karşılıyoruz.Ancak yukarıda özellikle örnek verdiğim biçimde ticarileşmeden bir gelişme veya ilerleme olması mümkün değil.
Öncelikle yerli çizgi roman sektöründe faaliyet gösterecek yayınevlerinin kurulması gerekir.
Çeviri yap sat ana başlıklı bir yayıncılığın ülkemiz çizgi romanına faydalı olduğuna emin olsam da yeterli olamayacağına kaniyim.
Elimizde hazır o kadar çok materyal var ki onlarca.Bunların yeni ressamlarla yorumları yapılsa bir değer olarak üretilse satış grafikleri takip edilse yorumlar dikkate alınsa hatta dışarıya bile pazarlansa mükemmel olur.
Şimdilik benim kişisel düşüncelerim bu yönde biraz çizgi roman kahinliği oldu yaptığım ancak digital kıyametin yakın olduğunu lütfen görelim...
Salt hobi olarak kalırsa sadece o kadar kalır.
Görüşmek üzere.
Domatesten buralara kadar geldik.
ABD de üretilen bir çizgi roman bütün dünyaya ihraç edilebiliyorsa aynısı yapılabilir.
Delfi Kahini gibi trans halinde içimden geçenleri , gördüğüm vizyonları yazdım.
Selam ve saygılarımla.

 

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,057
20,837
Kamlançu
Çizgi Romanların Türkçe basıldıklarını görmek harika bir duygu, umarım gün gelir bütün çizgi romanları Türkçe olarak görebiliriz. Ben şahsen Çeviri ve Balonlama çalışmalarını sitelerden ve forumlardan kaldırttıkları ve telifi bizde diyerek Çeviri ve Balonlama kültürünü engelledikleri hatta bir nevi öldürdükleri için, yayınevlerine destek olmamak babında Çizgi roman satın almıyorum, alınmasına da karşıyım, bu benim şahsi görüşüm ve tepkimdir, katılmayabilirsiniz.

Buna katılmıyorum. Yayınlayacaklarını ve yayınladıklarını satışı olduğu sürece kaldırtsınlar, bu onların en doğal hakkı. Bu kadarına da çeviri balonlama yapan arkadaşlar müsaade etmezse zaten bir avuç kalan çizgi roman severler kaybeder, başkası değil. Yalnız burada parantez açıp her sektörde olduğu gibi üslup sorunumuz olduğunu da belirmek durumundayım. "Kardeşim bunu yayınladım, raflarda duruyor, kaldırın lütfen" demek var, "Kaldırın lan şunu! Yoksa sizi mahkemeye veririm, donunuza kadar alırım!" demek var. Çirkinleşmeden bir iş yapılamıyor diye kazınmış galiba beyinlere, öyle devam ediyor.

Ha, unutmadan, yayınevi sahiplerini bu konuda anlarım, hoş görürüm de herhangi bir okuyucunun kalkıp da "dava açın, burunları sürtsün, dağdan gelip bağdakine saldırıyorlar" gibi absürt ve kışkırtıcı mesajlarını anlamakta zorlanıyorum. Kardeşim çizgi roman kültürü ölmesin, daha fazla kişiye ulaşsın diye yapılmış işleri neden baltalamaya çalışıyorsunuz? Ahmak mısınız? Mal mısınız? Hem senin bundan ne karın olacak? Sana bedava mı verecekler çizgi romanları? Sinirlendim yav öğlen öğlen. Neyse.
 
Üst