Upload ve Kırık Link Sorunu

nacre52

Yeni Üye
1 Tem 2013
18
14
Edirne
Bu beni aşacak cidden. Kusura bakmazsınız umarım. Ben de siteye yaptığım çevirilerle destek olurum :)

Son düzenleme:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,319
143,654
Düşündüğünüz fikir güzel de sanırım yönetim de bunu düşünmüştür, ama göründüğü gibi kolay bir iş değildir.En büyük sorunlardan birisi zaten yükleme yapmak. Kendi depolama alanımızın olması güzel de sadece çr yi kapsayan, bence bunu Çizgi Diyarı Forum olarak düşünsede komple bizler foruma destek olsak sanırım daha uygun olur.

nacre52

Yeni Üye
1 Tem 2013
18
14
Edirne
Düşündüğünüz fikir güzel de sanırım yönetim de bunu düşünmüştür, ama göründüğü gibi kolay bir iş değildir. En büyük sorunlardan birisi zaten yükleme yapmak. Kendi depolama alanımızın olması güzel de sadece ç.r.yi kapsayan, bence bunu Çizgi Diyarı Forum olarak düşünse de komple bizler foruma destek olsak sanırım daha uygun olur.

Haklısınız fakat bu "yükleme" işlemi sunucuya yük olan bir işlem. Bildiğiniz gibi sitenin resim yükleme alanı var ve binlerce üyeyi barındırıyor. Bu da ciddi bir yük. Elbetteki en iyisini yöneticiler bilir fakat her şeyi onlardan beklememek gerek. :) Sadece karşılıksız bir şekilde yardımcı olmak istiyorum ki bu forumda yapılan her şey imece usulü ve karşılıksız yapılıyor.(2.günüm burada ve bunu hemen anladım.)

Tsubasa

Admin
11 Mar 2009
531
1,183
İyi niyetli ve sorumluluk alma düşüncesi içerisindeki yaklaşımınız için teşekkür ediyorum öncelikle...

Bilmiyorum bu konular hakkında ne kadar fikir sahibisiniz ancak bir dosya paylaşım sitesi açmanın hiç de basit birşey olmadığını söylemek gerek. Çizgi Diyarı olarak imkanlarımız el verdiği ölçüde ve çizgi romanın daha rahat okunabilmesi ve ulaşılabilmesi adına yapabileceğimiz herşeyi yapmaya çalışıyoruz.

Dosya paylaşım hizmeti verebilmek için öncelikle çok üst düzeyde bir yazılım bilgisi, sunucu yönetimi yapabilmek gerekli. Diyelim ki bunları hallettik buradaki tüm arşivi barındırabilmek için aylık kabataslak söyleyecek olursam 2-3000tl üzeri bir masraf yapmak gerekli. Diyelim ki bu masraflar da halledildi ki işin en önemli kısmı hukuki yaptırımlar. Bugün dünya devleri bile hukuki problemler yüzünden sitelerini kapatıyor veya içerikleri temizliyorlar. Çizgi roman paylaşımı hususunda sitemizden direk dağıtım, indirme yapılamamasına rağmen pekçok sorunla karşılaşmaktayız ki siz bunları direk dağıtmaktan söz ediyorsunuz. Şu aşamada aklıma gelenler bunlar belki benim göremediğim, düşünemediğim birşeyi biliyorsunuzdur ve tüm bu sorumlulukların altından kalkarım diyorsanız seve seve destek oluruz :)

nacre52

Yeni Üye
1 Tem 2013
18
14
Edirne
Çok iyi olur. Yarın açın mümkünse linkleri sizin sitenize yükleyelim. Bekliyoruz..

Cidden sizden destek almanın değerini anlatamam. :) Bir de isim önerirseniz hemen siteyi aktif etmek için çalışmalara başlarım :)

İyi niyetli ve sorumluluk alma düşüncesi içerisindeki yaklaşımınız için teşekkür ediyorum öncelikle...

Bilmiyorum bu konular hakkında ne kadar fikir sahibisiniz ancak bir dosya paylaşım sitesi açmanın hiç de basit birşey olmadığını söylemek gerek. Çizgi Diyarı olarak imkanlarımız el verdiği ölçüde ve çizgi romanın daha rahat okunabilmesi ve ulaşılabilmesi adına yapabileceğimiz herşeyi yapmaya çalışıyoruz.

Dosya paylaşım hizmeti verebilmek için öncelikle çok üst düzeyde bir yazılım bilgisi, sunucu yönetimi yapabilmek gerekli. Diyelim ki bunları hallettik buradaki tüm arşivi barındırabilmek için aylık kabataslak söyleyecek olursam 2000tl üzeri bir masraf yapmak gerekli. Diyelim ki bu masraflar da halledildi ki işin en önemli kısmı hukuki yaptırımlar. Bugün dünya devleri bile hukuki problemler yüzünden sitelerini kapatıyor veya içerikleri temizliyorlar. Çizgi roman paylaşımı hususunda sitemizden direk dağıtım, indirme yapılamamasına rağmen pekçok sorunla karşılaşmaktayız ki siz bunları direk dağıtmaktan söz ediyorsunuz. Şu aşamada aklıma gelenler bunlar belki benim göremediğim, düşünemediğim birşeyi biliyorsunuzdur ve tüm bu sorumlulukların altından kalkarım diyorsanız seve seve destek oluruz :)

Söylediklerinizi iyice düşündüm. Fakat denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum. Sitedeki içerik fazla fakat şimdilik küçük bir başlangıç yapmak iyi olacaktır. Başlarda değerli ve telif sorununu aşmış serileri yükleriz. Sonrası da yavaş yavaş gelir diye umuyorum. Umarım bu iş başarılı olur ve sorunlar azalır. Şimdi benim tek kaygım, bu kadar ziyaretçiyi sistem kaldırır mı? Çünkü başta küçük çaplı başlayıp giderek sunucuyu genişletebileceğimizi düşünüyorum. Ama tabi ki sizin kararınız. Saygı duyarım.

Son düzenleme:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,137
37,524
İstanbul
Sayın nacre52, forumumuza hoş geldiniz. Henüz iki günlük üye olmanıza rağmen mesajlarınızdan, faaliyetlerinizden, dosya yükleme sistemi kurmaktan bahsetmenizden anladığım kadarıyla çizgi roman dünyasına yabancı birisi değilsiniz.

Biz buradan sahici ilişkiler kurmaya, ilişkilerimizi nicklerin ötesine taşımaya çalışıyoruz. Aynı şeyi sizden de rica edebilir miyim? Kendinizi tanıtabilir misiniz?

nacre52

Yeni Üye
1 Tem 2013
18
14
Edirne
Sayın nacre52, forumumuza hoş geldiniz. Henüz iki günlük üye olmanıza rağmen mesajlarınızdan, faaliyetlerinizden, dosya yükleme sistemi kurmaktan bahsetmenizden anladığım kadarıyla çizgi roman dünyasına yabancı birisi değilsiniz.

Biz buradan sahici ilişkiler kurmaya, ilişkilerimizi nicklerin ötesine taşımaya çalışıyoruz. Aynı şeyi sizden de rica edebilir miyim? Kendinizi tanıtabilir misiniz?

Kendimi tanıtacağım ama aradaki ciddiyet ve saygının bozulmasından korkuyorum. Yaşça küçüğüm fakat yardım etmek istiyorum. Bu sitede de en büyük problemin kırık link olduğunu görüp yardımcı olmak istedim. Ben Ercan Şahin, Edirne'de oturuyorum. 16 yaşındayım. Web işleriyle ilgilenmeyi çok seviyorum. Çizgi romanları da çok takip etmemekle beraber severim. :) Lütfen beni yanlış anlamayın bu siteyi açarak tüm sorunu çözeceğim demiyorum. Yapamam zaten o kadar güçlü değilim :) (Bruce'dan ya da Stark'tan para yardımı gelirse onuda yaparım :)) Lütfen bir şans verin. Denemekten zarar gelmez.

Son düzenleme:

saffettinaz

Yeni Üye
2 Kas 2011
18
8

Dosya paylaşım hizmeti verebilmek için öncelikle çok üst düzeyde bir yazılım bilgisi, sunucu yönetimi yapabilmek gerekli. Diyelim ki bunları hallettik buradaki tüm arşivi barındırabilmek için aylık kabataslak söyleyecek olursam 2-3000tl üzeri bir masraf yapmak gerekli. Diyelim ki bu masraflar da halledildi ki işin en önemli kısmı hukuki yaptırımlar. Bugün dünya devleri bile hukuki problemler yüzünden sitelerini kapatıyor veya içerikleri temizliyorlar. Çizgi roman paylaşımı hususunda sitemizden direk dağıtım, indirme yapılamamasına rağmen pekçok sorunla karşılaşmaktayız ki siz bunları direk dağıtmaktan söz ediyorsunuz. Şu aşamada aklıma gelenler bunlar belki benim göremediğim, düşünemediğim birşeyi biliyorsunuzdur ve tüm bu sorumlulukların altından kalkarım diyorsanız seve seve destek oluruz :)

aslında hiç sanmıyorum.. üst düzey bilgi değilde üst model bir sunucu üstünden host almak ile olay çözülür. senelik yuvarlak hesap ile 500 olsun bu işin içinden çıkarsınız. senin kafan karışmış galiba :) cpanel'den varsa sende bir bak webdisk alanı oluşturmak ? belli kullanıcılara bunu oluştur, sonrasında limitsiz host'a geç..

fakat bu arada yardımcı olmaya kalkan dostumuzada bir şeyler yazmak isterim...
sadaece çizgi romanı nasıl ayırt edeceksiniz ? başta 5 10 100 paylaşımı incelemek kolay olabilir fakat günde 100 1000 paylaşım gelirse hangisinin çr olduğunu nasıl saptayacaksınız ? ben sadece .cbr .cbz .rar vs tarzında dosya kabul ederim derseniz ? ee bende bedava host bulmuşum xyz dosyamı .cbr olarak değiştirir ve yayınlayacağım sitelere dosya uzantısını .rar olarak değiştirip bütün dosyaları indirip açın derim.. asıl telif hakkı burada başlar :)

eski bir dost :)

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,137
37,524
İstanbul
Kendimi tanıtacağım ama aradaki ciddiyet ve saygının bozulmasından korkuyorum. Yaşça küçüğüm fakat yardım etmek istiyorum. Bu sitede de en büyük problemin kırık link olduğunu görüp yardımcı olmak istedim. Ben Ercan Şahin, Edirne'de oturuyorum. 16 yaşındayım. Web işleriyle ilgilenmeyi çok seviyorum. Çizgi romanları da çok takip etmemekle beraber severim. :) Lütfen beni yanlış anlamayın bu siteyi açarak tüm sorunu çözeceğim demiyorum. Yapamam zaten o kadar güçlü değilim :) (Bruce'dan ya da Stark'tan para yardımı gelirse onuda yaparım :)) Lütfen bir şans verin. Denemekten zarar gelmez.

Şans vermek derken? Senin bir yükleme sitesi kurmanın önünde hiçbir engel yok ki? :)

İstediğin zaman kurabilirsin. Ama ben kendi adıma sana kıyamam. Hukuki manada başın büyük sıkıntıya girer. Bu meseleyi biz birkaç kez gündemimize aldık. Ancak bahsettiğim kaygı nedeniyle vaz geçtik. Şimdi sana nasıl kıyalım? :)

Ama sen yine de yükleme sistemi kurarsın, dostlarımız da bazı linklerini bu platforma yükler, bunu bilemem. Linklerin başına bir şey gelirse de sana epey kızarlar :)

Bundan sonrasını özelden mesajlaşalım.

Sevgiler.

nacre52

Yeni Üye
1 Tem 2013
18
14
Edirne
Bu beni aşacak cidden. Kusura Bakmazsınız umarım. Ben de yaptığım çevirilerle destek olurum siteye.

Son düzenleme:

Bay_X

Onursal Üye
30 Haz 2012
1,672
17,715
Sayın nacre52;
Denemek için bir dosya yükledim. Şimdi silmek istiyorum; fakat silemiyorum. Ayrıca anladığım kadarıyla kendime ait bir yükleme alanı oluşturamıyorum. Yüklediğim kitapların takibini nasıl yapacağım? Yüklediğim kitap, benim taramam değildi silerseniz memnun olurum. Sevgilerimle.

nacre52

Yeni Üye
1 Tem 2013
18
14
Edirne
Sayın nacre52;
Denemek için bir dosya yükledim. Şimdi silmek istiyorum; fakat silemiyorum. Ayrıca anladığım kadarıyla kendime ait bir yükleme alanı oluşturamıyorum. Yüklediğim kitapların takibini nasıl yapacağım? Yüklediğim kitap, benim taramam değildi silerseniz memnun olurum. Sevgilerimle.

Yüklenmemiş olarak gözükmekte. Sanırım scriptte bir sorun var. Düzeltmeye çalışacağım.

jungla-39.cbr miydi yüklediğiniz?

Son düzenleme:

Bay_X

Onursal Üye
30 Haz 2012
1,672
17,715
Jungla değil, ikinci sıradaki "Donald Duck" isimli yabancı dilde çizgi roman. Yukarıda verdiğiniz bilişim hattına dokunduğunuzda, karşınıza çıkıyor ve dosyayı da indirebiliyorsunuz.

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,167
İstanbul-İzmir
Bir defa 50 mb bizim gibi fazla sayfalı tarayanlar için çok az!
İkincisi ise hemen her yöneticinin en az 3-4 hesabı var çeşitli sitelerde veya farklı isimlerle 50 gb her hesabımızda var...
Kesinlikle eleştirmek değil ancak birden fazla sorun var:
Öncelikle sitenin logosu sitenin deposu olduğu anlamına gelmez.
Her yöneticinin en az 1 terabyt flash belleği yetmediğinden 2. veya 3.nü alıyor.
Yani 50 gb bize çerez anlamına gelir ve güvenliği sorgulanabilir bir yere yüklemeyi ben tasvip etmiyorum.
Toplu halde arşivimizi (kusura bakmayın ama iki günlük üyesiniz neticede ) tanımadığımız bir yere emanet etmiş olacağız?

nacre52

Yeni Üye
1 Tem 2013
18
14
Edirne
Bir defa 50 mb bizim gibi fazla sayfalı tarayanlar için çok az!
İkincisi ise hemen her yöneticinin en az 3-4 hesabı var çeşitli sitelerde veya farklı isimlerle 50 gb her hesabımızda var...
Kesinlikle eleştirmek değil ancak birden fazla sorun var:
Öncelikle sitenin logosu sitenin deposu olduğu anlamına gelmez.
Her yöneticinin en az 1 terabyt flash belleği yetmediğinden 2. veya 3.nü alıyor.
Yani 50 gb bize çerez anlamına gelir ve güvenliği sorgulanabilir bir yere yüklemeyi ben tasvip etmiyorum.
Toplu halde arşivimizi (kusura bakmayın ama iki günlük üyesiniz neticede ) tanımadığımız bir yere emanet etmiş olacağız?

Sitenin logosunu dediğiniz amaçla koymadım, isterseniz kaldırırım. Arşivin çok olduğunu da biliyorum fakat elimden bu geldi ve deneme yapmak istedim. Siz bilirsiniz, yüklememekte özgürsünüz.

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,137
37,524
İstanbul
Sevgli nacre52,

Lütfen kurduğun sistemden Çizgi Diyarı logosunu kaldırır mısın? Bireysel olarak her şeyi yapabilirsin ama lütfen Çizgi Diyarı logosunu kullanma.

Sevgiler.

nacre52

Yeni Üye
1 Tem 2013
18
14
Edirne
Sanırım siteyi sileceğim. Düşündüğüm gibi kullanılmıyor ve haklısınız. Fazla dosya olmamışken kaldıracağım büyük ihtimalle.

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
526
1,399
Sanırım siteyi sileceğim. Düşündüğüm gibi kullanılmıyor ve haklısınız. Fazla dosya olmamışken kaldıracağım büyük ihtimalle.

İsabetli karar. Dosya paylaşım sitesi yapmak kolay olsaydı etraf türk upload siteleriyle dolu olurdu . Yönetimi , düzenlemesi, verimli ve kullanışlı olabilmesi önemli noktalardır.

lady

Yeni Üye
27 Eyl 2010
46
31
Jungla fasikül 15 ve 52 de sorun var sanırım. Boxca.com'a ulaşım mümkün değil.