Ultimate?

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,367
3,561
Midgard
Aslında benimkisi görüş,öneri filan değil sadece bir soru olcak.Yeri burasımı onada emin değilim :) acaba Ultimate ne anlama geliyor biri bana söyleyebilir mi?Yani normal hikayeyle Ultimate arasında ne fark var?

enygma

Çeviri & Balonlama
6 Haz 2011
294
2,644
ultimate, bir marvel evreni bildiğimiz gibi. orijinleri kökenleri çok geçmişe uzanan marvel kahramanlarının yeniden yorumlandığı yer. yazarlar ultimate evreninde biraz daha serbest ve yenilik denemeye açıklar. karakterlerin doğuşları dahil çoğu şey genelin daha çok seveceği şekilde yeniden yazılmıştır. yani marvel'la neredeyse hiç alakam yok ama bildiğim kadarıyla ultimate evreni bu. yardımcı olabildiysem ne mutlu :)

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Marvel'ın 2000 yılında açtığı 616 evreninden farklı bir evren. Temelinde karakterlerin modernleştirilmesi ve gençleştirilmesi yatıyor. Örneğin Ultimate evreninde Peter Parker lise öğrencisi. Tabii karakterler temelinde aynı olsada ufak değişiklikler olabiliyor. Örneğin 616 evreninde beyaz olan Nick Fury Ultimate evreninde siyahiyken Ultimate Colossus aynı şekilde gaydir.

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,367
3,561
Midgard
Biraz karıştı aklım ama genede birşeyler biliyorum artık Ultimate ile ilgili sağolun :)

DeadFool

Süper Üye
21 Ara 2010
556
312
Exodus iyi anlatmış , daha çok yeni yorumlarla , acaba gerçekte olsaydı ? diye sorularla yapılmış seriler.Ama bazı can alıcı değişikler de var.Gay Spider Man olmaz yani ama...

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Yeni 52 şudur: DC uzun yıllardır devamlılık sorunları olan bir evren. Bu durumu düzeltmek için kriz üstüne kriz yazıldı çizildi. Baktılar ki olmuyor buram buram House of M kokan Flaspoint eventiyle önce paralel bir gerçeklik yarattılar sonrada hazır ortam kaynamışken evrene relaunch atıp her şeye sıfırdan başladılar. Sıfırdan derken karakterlerin orjinleri değişmedi ama bir çok olay devamlılıktan çıkarıldı. Misal Catwoman'ın Batman'in kimliğini bildiği ve Superman Lois Lane evliliği devamlılıktan çıkartıldı. Bu olay sonunda 52tane dergi sıfırdan başladı. Gayet de iyi gidiyorlar.

blacksuited

Yeni Üye
30 Ara 2011
19
12
Henüz Batman'i okumadım ama Yeni 52 serilerinden bayağı çizgiroman okudum.
Aquaman kesinlikle tavsiyemdir.Hiç şüphesiz en kaliteli seri şu an Aquaman.

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,552
29,150
İzmir
Kendi kişisel görüşümdür.
Ultimate evrenini boş verin. 616 bize yeter. House of M, Civil War (2004-2005) itibariyle okumaya başlarsanız zaten size yeter de artar bile. 2012 de yeni başlayacak seri bile merak uyandırıcı... Avangers v.s. X-Men.

DC yayınlarının bazıları haricinde genelde takip etmeyen ben ( event sayılar harici [Batman'den başka] serileri son zamanlarda çok başarılı bulmuyordum.) New 52 serisi ile DC takipcisi oldum. Flash Point ile birlikte muhteşem bir başlangıç, fevkalade maceralar ile devam ediyor. Forumumuzda çevirileri mevcut, hiç DC okumadıysanız Yeni 52 ile başlayın.